ΝΕΑ

Η Ιωάννα Παππά στέλνει το δικό τηςβμήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η ηθοποιός Ιωάννα Παππά, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό #MeToo, υπογραμμίζει τη δύναμη των γυναικών στις κοινωνικές διεκδικήσεις. Και στέλνει μέσω Sputnik το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας:

«Η γυναίκα είναι παρούσα. Έχει φωνή. Έχει δύναμη. Έχει ψυχή. Διεκδικεί. Παλεύει. Υπομένει. Θυσιάζεται. Δίνει μάχες. Αλλά ποτέ δεν ξεχνάει ότι γεννήθηκε για να αγαπά. Με το κίνημα #MeToo συνειδητοποιήσαμε όλοι την σημασία του “ποτέ δεν είναι αργά”».

Και προσθέτει:

«Ίσως είμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής. Όχι μόνο για τις γυναίκες. Για την ανθρωπότητα. Στην Ελλάδα, η αρχή έγινε από μια γυναίκα. Ίσως ήταν τυχαίο ίσως και και όχι. Κι όπως έχει πει και η Γιόκο Όνο είτε την συμπαθούμε είτε όχι αλλά σ’ αυτό έχει δίκιο: “Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα“».

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα, 8 Μαρτίου, εορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

Η θεσμοθέτηση της σημερινής ημέρας έγινε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το 1977.

Ωστόσο, η Ημέρα της Γυναίκας εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκίελ. Το 1914 εορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, πιθανόν επειδή τότε ήταν Κυριακή και έκτοτε πραγματοποιείται πάντα αυτή την ημερομηνία σε όλες τις χώρες.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *