ΝΕΑ

Στα 83 της, η Jane Fonda μοιράζεται συμβουλές για τη χαρά της ομορφιάς σε κάθε ηλικία

«Η Jane της δεκαετίας του ‘80 είναι πολύ υπερήφανη που γνώρισε την Fonda του 2021». 

 Από τις πρώτες μέρες της ως pin-up girl στη βιομηχανία του  κινηματογράφου  -στη δεκαετία του ’60-, μέχρι την εποχή που δημιούργησε μόνη της μια ολόκληρη βιομηχανία καλής φυσικής κατάστασης -στη δεκαετία του ’80-, έως και την επιστροφή της στο σινεμά -στα μέσα της δεκαετίας του 2000-, η δυο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός διατηρούσε πάντα μια λαμπερή και εκλεπτυσμένη αίσθηση του στυλ. Αλλά ακόμη και όταν περπατούσε πάνω σε κόκκινα χαλιά τα τελευταία 60 χρόνια, πάντα μέσα σε δυναμικά κοστούμια και τουαλέτες με τολμηρά χρώματα, η Jane Fonda δεν σταμάτησε ποτέ να είναι μια πρωτοπόρα ακτιβίστρια είτε επρόκειτο για τον πόλεμο του Βιετνάμ, είτε για την κλιματική αλλαγή, με τη φωνή της να φτάνει στα αφτιά όλων όσο πιο δυνατή και αδάμαστη γινόταν. 

 Στα 83 της χρόνια σήμερα, η Jane Fonda φαίνεται πως έχει δαμάσει ακόμη και τον ίδιο το χρόνο. Να, τι λέει η ίδια. 

 Όσο κι αν η ίδια έχει εξοικειωθεί απόλυτα με την ηλικία της, εντούτοις, παίρνει πολύ σοβαρά την εικόνα της. «Ευτυχώς, ο  κομμωτής  μου είναι πολύ ταλαντούχος και ομορφαίνει τα μαλλιά μου με τρόπο πολύ νεανικό και κομψό», έχει πει. Αλλά το ίδιο κάνει και με τη ρουτίνα ομορφιάς της, λέγοντας ότι την έχει προσαρμόσει έτσι ώστε να ακολουθεί και να σέβεται τις ανάγκες της επιδερμίδας της ανάλογα με την ηλικία. «Αν θα βγω στο δρόμο παίρνοντας μέρος σε μια μεγάλη διαμαρτυρία ή κάτι τέτοιο, θα τονίσω έντονα τα μάτια μου για να κρύψω τους μαύρους κύκλους», λέει στο Allure. «Βάζω επίσης λίγο ρουζ, μάσκαρα, σηκώνω τις βλεφαρίδες μου και δίνω μεγάλη βαρύτητα στην εικόνα των χειλιών μου. Καθώς μεγαλώνω, η γραμμή των χειλιών μου γίνεται λιγότερο ευκρινής, οπότε χρησιμοποιώ ένα μολύβι χειλιών πριν απλώσω το κραγιόν μου. Κάποιες φορές θα είναι έντονο κόκκινο, κάποιες άλλες ανοιχτό ροζ. Αυτό είναι το “ακτιβιστικό μου πρόσωπο” τα τελευταία χρόνια». 

 Είναι ξεκάθαρο ότι το να αφιερώνει χρόνο και πάθος σε σημαντικές δράσεις ακτιβισμού όπως η κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των αυτόχθονων λαών, δεν έρχεται ποτέ σε σύγκρουση με την αγάπη της για τη γοητεία και την ομορφιά. Και η Fonda τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυμβίβαστο ή αντιφατικό με αυτό: «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να το γνωρίζουν ότι το να είσαι ακτιβίστρια και φεμινίστρια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δείχνεις και να αισθάνεσαι όμορφη γυναίκα. Είναι μια πράξη γεμάτη σεβασμό στον εαυτό σας, που κάνει ακόμη και τους φίλους σας να περνούν καλά μαζί σας. Η ομορφιά σε κάθε ηλικία είναι η χαρά της ζωής. Η Jane της δεκαετίας του ‘80 είναι πολύ υπερήφανη που γνώρισε την Fonda του 2021». 

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *