ΝΕΑ

Νεαρή με σύνδρομο Down αψηφά τους γιατρούς -Ασχολείται με το μόντελινγκ και την υποκριτική

Μία έφηβη που γεννήθηκε με σύνδρομο Down, αψήφησε τις προσδοκίες των γιατρών και ζει πλέον μια ευτυχισμένη ζωή, με καριέρα μοντέλου.

Όταν η 15χρονη πλέον Κένεντι Γκαρθία γεννήθηκε στο Κολοράντο, οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως δεν θα είχε καμία ποιότητα ζωής και πως θα φορούσε πάνες ακόμη και ως ενήλικη.

Αλλά σύμφωνα με την Metro, η 40χρονη μητέρα της, Ρενέ, ήταν αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι της για να είναι ευτυχισμένη η κόρη της, και τώρα, η Κένεντι, έχει υπογράψει σε ένα πρακτορείο μοντέλων, πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ για ακροάσεις και έχει κλείσει συμβόλαια με γνωστές εταιρείες ενδυμάτων, όπως οι American Girl, Justice Clothing και Disney.

Μοντέλο σύνδρομο Down

Όταν γεννήθηκε η Κένεντι, οι γιατροί είπαν στην μητέρα της, πως θα έπρεπε να την δώσει για υιοθεσία ή σε κάποιο ίδρυμα.

Οι γιατροί είπαν στην μητέρα της να την βάλει σε ίδρυμα

Σύμφωνα με τη μητέρα της 15χρονης, με σύνδρομο Down, οι γιατροί και οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου, της είπαν την ημέρα που τη γέννησε, πως θα έπρεπε να «τη δώσει για υιοθεσία» ή να τη βάλει σε κάποιο ίδρυμα. Μάλιστα, της είχαν παρουσιάσει μια «ζοφερή εικόνα» της ζωής της Κένεντι αναφορικά με το σύνδρομο Down που την είχε καταρρακώσει.

Αλλά την επόμενη μέρα, είχε μια συνάντηση που άλλαξε τα πάντα: Μια μαία της είπε πως η Κένεντι ήταν όμορφη και της ανέφερε πως και η ίδια είχε μία κόρη με σύνδρομο Down. Της μίλησε για την 16χρονη κόρη της, δίνοντας στην Ρενέ μια «λάμψη ελπίδας» για το μέλλον.

Εκτός από το σύνδρομο Down, η Κένεντι βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα υγείας

Αλλά οι δυσκολίες της Κένεντι δεν είχαν τελειώσει. Βρέθηκε αντιμέτωπη με λευχαιμία και έπρεπε να κάνει μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει ένα θέμα στην σπονδυλική της στήλη που θα μπορούσε να την αφήσει παράλυτη. Έπρεπε να φορέσει έναν μεταλλικό σκελετό βιδωμένο στο κρανίο της για 6 μήνες, ενώ περνούσε την ώρα της βλέποντας βίντεο με χορό, όσο η ίδια ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι. Αλλά ανάρρωσε και όταν ήταν αρκετά καλά, άρχισε και η ίδια μαθήματα χορού. «Ήταν στο στοιχείο της» είπε η μητέρα της.

Η Κένεντι όμως αψήφησε τους πάντες και ζει μια πολύ ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή

Από τότε η Κένεντι έχει υπογράψει συμβόλαιο με ένα πολύ γνωστό πρακτορείο μοντέλων και κάνει και μαθήματα υποκριτικής. Πηγαίνει, μάλιστα, σε ακροάσεις στην Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε σε ένα διαφημιστικό για την US census. Έχει κάνει και το μοντέλο στις εταιρείες Zulily και Aetna και εμφανίστηκε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «This Is Us».

Εκτός όμως από την καριέρα της, και η προσωπική της ζωή πάει πολύ καλά. Είναι πολύ δεμένη με τα αδέρφια της, την 20χρονη Κάσιντι, τον 18χρονο Κάμερον και τον 12χρονο Κίγκαν και έχει πολλές φίλες και φίλους, όπως λέει η μητέρα της. «Έχει φέρει τόση χαρά και γέλιο στην ζωή μας και έχει γίνει μια πανέμορφη, αστεία νεαρή κοπέλα» λέει η μητέρα της.

Μοντέλο με συνδρομο Down

Είναι μάλιστα και μοντέλο και έχει υπογράψει συμβόλαιο με γνωστό πρακτορείο

Η γνωριμία με το αγόρι της
Η Κένεντι έχει επίσης αγόρι, το οποίο γνώρισε σε ηλικία 12 ετών σε μία οντισιόν. Ο 19χρονος Μάθιου, έχει επίσης ένα γενετικό θέμα αλλά έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση. «Πήγε κατευθείαν στην Κένεντι, της έδωσε το τηλέφωνό του και της είπε: ‘Νομίζω πως το τηλέφωνό μου έχει χαλάσει γιατί δεν έχει το δικό σου νούμερο’», λέει η μητέρα της 15χρονης με σύνδρομο Down. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω τι δεινός ομιλητής ήταν, αλλά μου άρεσε που ήταν τόσο γενναίος και αστείος. Τότε κατάλαβα ότι θα γινόταν πολύ καλός φίλος με την Κένεντι, αλλά η κόρη μου εκείνη την στιγμή δεν κατάλαβε τι εννοούσε ο Μάθιου. Όταν της εξήγησα πως ο Μάθιου της συμπαθούσε και του άρεσε, η Κένεντι ενθουσιάστηκε. Από τότε μιλάνε συνέχεια στο Face Time και επισκέπτονται ο ένας τον άλλον μία φορά τον μήνα.

Η 15χρονη Κένεντι με το αγόρι της

Η 15χρονη Κένεντι με το αγόρι της

Μιλώντας στο The Mighty, η Ρενέ είπε πως από τότε που οι γιατροί της είπαν να αφήσει το παιδί της σε ίδρυμα, ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ. «Αισθάνομαι ότι σημειώνεται πρόοδος. Η Κένεντι είναι ευπρόσδεκτη όπου κι αν πάμε. Οι δυο μας συνδιαχειριζόμαστε το Instagram, όπου οι οπαδοί της αποτελούνται από πολλά διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις τα διαφορετικά υπόβαθρα από τα οποία προέρχονται, την υποστήριξη που της δίνουν και τις ερωτήσεις που της θέτουν απλά επειδή θέλουν να καταλάβουν. Πάνω από όλα βλέπουν μια κλασική έφηβη που λατρεύει να γράφει στους φίλους της, να βγαίνει στο εμπορικό κέντρο, να φτιάχνει βίντεο για το Tik Tok και να μιλά για αγόρια».

Δίνει ομιλίες σε σχολεία για το σύνδρομο Down

Η Ρενέ πρόσθεσε πως η Κένεντι πηγαίνει σε σχολεία για να μιλήσει για το σύνδρομο Down και το πώς οι έφηβοι μπορούν να είναι φίλοι με παιδιά με αναπηρίες. «Το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία της δίνουν την ευκαιρία να μιλήσει, δείχνει πόση πρόοδος έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια».

Αυτό που θέλει όμως, κυρίως , η Ρενέ, είναι να είναι ευτυχισμένη η κόρη της. «Θέλω μόνο να είναι ευτυχισμένη με ότι κι αν της φέρει η ζωή. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα γίνει μια ανεξάρτητη, δυναμική γυναίκα είτε ασχοληθεί με την υποκριτική, το μόντελινγκ, είτε πάει στο πανεπιστήμιο, δίνει δημόσιες ομιλίες ή βρει κάποιο άλλο πάθος. Ελπίζω να συνεχίσει να ζει την ζωή της όσο καλύτερα μπορεί».

ΠΗΓΗ:  www.iefimerida.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *