ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Νέο πρόγραμμα εργαστηρίων θεάτρου και εικαστικών Mimi & Mou

Νέο πρόγραμμα για τον πολυχώρο εργαστηρίων θεάτρου και εικαστικών για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στην καρδιά της πόλης!

Το Mimi & Mou μετά την πρώτη επιτυχημένη περίοδο λειτουργίας του επανέρχεται με ανανεωμένο εμπλουτισμένο πρόγραμμα, νέες ιδέες και φρέσκες δράσεις! Νέα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, εργαστήρια προετοιμασίας για τα καλλιτεχνικά γυμνάσια, αλλά κι ένα νέο μάθημα yoga για παιδιά, προστίθενται από τον Φεβρουάριο στο πρόγραμμά μας. Φυσικά συνεχίζονται και τα εργαστήρια θεάτρου και εικαστικών για όλες τις ηλικίες, οι παραστάσεις μας για παιδιά από 3 ετών κάθε Σάββατο, ενώ κάθε Κυριακή φιλοξενούμε ειδικά οργανωμένα παιδικά πάρτυ!

Το MIMI & MOU είναι ένας χώρος που ανασχεδιάστηκε ειδικά για να φιλοξενήσει τις δραστηριότητες μας με πολύ κέφι και μεράκι – ένας χώρος γεμάτος  χρώμα και φως που τηρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας. Καλλιτέχνες, έμπειροι παιδαγωγοί και εμψυχωτές δημιούργησαν ένα κέντρο έκφρασης και δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους με μαθήματα θεάτρου, δημιουργικής έκφρασης, εικαστικών και σχεδίου μόδας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η Δήμητρα Βλάχου, ηθοποιός και παιδαγωγός με πολυετή εμπειρία στον χώρο του θεάτρου και της εκπαίδευσης και ο Δημήτρης Ζαφειρίου, βραβευμένος σχεδιαστής μόδας, εικαστικός και παιδαγωγός, οι επικεφαλής του MIMI & MOU στοχεύουν σε έναν χώρο ανοιχτό που θα πυροδοτήσει την φαντασία και τη διάθεση για δημιουργία και θα προσφέρει  την ελευθερία σε μικρούς και μεγάλους να παίξουν, να γελάσουν, να εκφραστούν δημιουργικά, να γίνουν μέλη μιας ομάδας με κοινά ενδιαφέροντα και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους αλλά και τον εαυτό τους.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα 210 3809461, 6977257327, 6977800278, καθημερινά 16:00 – 21:00 και στο info@mimiandmou.com

www.mimiandmou.com

Ζωοδόχου Πηγής 58 (Στάση μετρό: Πανεπιστήμιο)

E: info@mimiandmou.com

Αναλυτικό πρόγραμμα εργαστηρίων

Εργαστήρια Θεάτρου

Playing with art για παιδιά 2,5-4 ετών

Κάθε εβδομάδα ένα διαφορετικό παραμύθι ζωντανεύει με τη μορφή της αφήγησης και τη βοήθεια της μουσικής. Τα παιδιά παίρνουν ενεργό μέρος στο ζωντάνεμα του παραμυθιού. Παίζοντας απλά θεατρικά παιχνίδια και συμμετέχοντας σε μουσικοκινητικές δράσεις αναβιώνουν την κάθε ιστορία και γίνονται κοινωνοί των μεγάλων μηνυμάτων των κλασικών παραμυθιών.

Σάββατο 11:30 – 12:30

Lets play θεατρικό παιχνίδι για παιδιά 4-7 ετών

Μέσα από τη δημιουργική διαδικασία του θεατρικού παιχνιδιού οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν και ενεργοποιούν το σώμα τους, βρίσκουν τη θέση τους στο χώρο, παίζουν με τους ρυθμούς και τους ήχους, αυτοσχεδιάζουν, έρχονται σε επαφή με καινούργιους φίλους, κινητοποιούν τη φαντασία τους και σίγουρα…διασκεδάζουν.

Τρίτη 17:30-18:30

Παί-ζοντας με το θέατρο για παιδιά 6-12 ετών

Κάθε Σάββατο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο του θεάτρου και να πάρουν μέρος στα στάδια προετοιμασίας μιας θεατρικής παράστασης. Μέσα από τα θεατρικά παιχνίδια,τους  αυτοσχεδιασμούς, τις σωματικές δράσεις και τη δραματοποίηση τα παιδιά θα γίνουν μια ομάδα με στόχο να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση στο τέλος της χρονιάς.

Σάββατο 10:00 – 11:00

Θέατρο για εφήβους – Προετοιμασία για καλλιτεχνικά γυμνάσια

Οι έφηβοι με τη χρήση  θεατρικών παιχνιδιών και τεχνικών του θεάτρου θα γίνουν μια ομάδα, θα εμπιστευτούν τους συμπαίκτες τους, θα επικοινωνήσουν και θα «παίξουν» όλοι μαζί. Στη διάρκεια της χρονιάς θα ασκηθούν στους θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα δουλέψουν  πάνω σε θεατρικά κείμενα,σε  μικρά λογοτεχνικά  κείμενα και ποιήματα και θα καλλιεργήσουν τη δεξιότητα της δημιουργίας κινηματογραφικού σεναρίου.

Σάββατο 12:30 – 14:00

Εργαστήρι υποκριτικής για ενήλικες

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ερασιτέχνες του θεάτρου, αλλά και σε όσους αγαπάνε το θέατρο και θέλουν να το γνωρίσουν από μέσα. Δεν απαιτεί κάποιες ειδικές γνώσεις ή δεξιότητες. Το μάθημα περιλαμβάνει σωματικές ασκήσεις, θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, γνωριμία και χρήση διαφορετικών τεχνικών θεάτρου, επαφή με διάφορες μεθόδους θεάτρου, μελέτη θεατρικών κειμένων από διαφορετικά είδη και εποχές και προετοιμασία για την παρουσίαση παράστασης στο τέλος της χρονιάς.

Παρασκευή 19:00-20:30

Ας αυτοσχεδιάσουμε… εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής για ενήλικες

Ένα εργαστήρι θεάτρου που απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και θέλουν μέσω αυτού να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Στο εργαστήρι αυτό, στο οποίο δεν απαιτούνται ιδιαίτερες θεατρικές δεξιότητες, θα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο τον αυτοσχεδιασμό, για να καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας, να επικοινωνήσουμε με τους συμπαίκτες μας και το κοινό, να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητα και τον αυθορμητισμό μας.

Τετάρτη 19:00-20:30

Εργαστήρια εικαστικών

Μικροί ζωγράφοι εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Οι μικροί καλλιτέχνες πειραματίζονται με ποικίλα υλικά ζωγραφικής και χειροτεχνίας, γνωρίζουν τα χρώματα, ζωγραφική και χειροτεχνία, δημιουργώντας τα πρώτα τους εικαστικά έργα και εκφράζονται μέσα από αυτά συναισθηματικά. Τα παιδιά ηρεμούν, χαλαρώνουν, διασκεδάζουν με την τέχνη και τα παιχνίδια με χρώματα, κοινωνικοποιούνται και τα χεράκια τους αποκτούν επιδεξιότητα.

Παρασκευή 17:30-18:30

Painting and imagination εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 8-12 ετών

Στο μάθημα εικαστικών για παιδιά, μέσα από ποικίλα υλικά ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών (χρώματα ζωγραφικής, πηλό, πορσελάνη, πλαστελίνη, μακετόχαρτα, ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτόνια, σπάγκους, ξύλο, πλακάκι, πέτρα, σφουγγάρια, υφάσματα, σύρμα, γυαλί κ.ά.), τα παιδιά γνωρίζουν διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής και χειροτεχνίας, αναπτύσσοντας μια δική τους εικαστική γλώσσα.

Παρασκευή 19:00-20:00

Every child is an artist εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 6-12 ετών

Οι μικροί ζωγράφοι δοκιμάζουν διαφορετικά υλικά ζωγραφικής, γλυπτικής και κατασκευών, γνωρίζουν διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής και χειροτεχνίας, αναπτύσσοντας μια δική τους εικαστική γλώσσα. Προσπαθούμε μέσα από αναδρομές στην ιστορία της τέχνης και δίνοντας τους ερεθίσματα να ζωντανέψουμε τη φαντασία τους, να νιώσουν συναισθήματα, να ενθαρρύνουμε την αυτοπεποίθηση τους και την καλλιτεχνική τους έκφραση. 

Σάββατο 11:00-12:00

Εργαστήρι εικαστικών για εφήβους – προετοιμασία για καλλιτεχνικά γυμνάσια

Στο εργαστήρι εικαστικών για εφήβους τα εικαστικά γίνονται αντικείμενο συζήτησης και επικοινωνίας και οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, τόσο μέσω ατομικών έργων τέχνης, όσο και με ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες στο ευρύ φάσμα των εικαστικών. Εκπαιδεύονται στο σχέδιο,  την προοπτική, τη σύνθεση, τις σχεδιαστικές λύσεις και τεχνικές. Χρώμα, χρωματικές ασκήσεις. Μελέτη, ανάλυση και εικαστική ανάπτυξη συγκεκριμένου θέματος.

Σάββατο 13:00-14:30

Εργαστήρι εικαστικών για ενήλικες

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους τόσο μέσω  ατομικών έργων τέχνης όσο και με ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες. Το μάθημα διεξάγεται μέσα από την πρακτική προσέγγιση της Ιστορίας της Τέχνης και των διαφόρων καλλιτεχνικών ρευμάτων. Οι συμμετέχοντες, που δεν χρειάζεται να έχουν κάποια προηγούμενη γνώση σχεδίου ή εικαστικών, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν διάφορα υλικά και τεχνικές, έρχονται σε επαφή με το έργο μεγάλων καλλιτεχνών, εξασκούν την παρατηρητικότητα τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική τους φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες η επίκτητες ικανότητες και επιδεξιότητες και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης.

Παρασκευή 20:00-21:30

Fashion design σχέδιο μόδας για ενήλικες

Στο μάθημα του σχεδίου μόδας διδάσκεται η τέχνη της εφαρμογής του σχεδίου και της αισθητικής ή της φυσική ομορφιάς σε ρούχα και αξεσουάρ. Μαθαίνουμε ιστορία της μόδας, αναλογίες ανθρώπινου σώματος, θεωρία & ψυχολογία χρωμάτων, στήσιμο σιλουέτας-φιγούρας, βασικούς τύπους του ανθρώπινου σωματότυπου, σχέδιο και απεικόνιση υφασμάτων και υλικών μόδας, σχεδιασμό και φωτοσκιάσεις ρούχων και αξεσουάρ, υλικά σχεδίασης τεχνικό σχέδιο ρούχου για παραγωγή ενδύματος. Σχεδιάζοντας ρούχα, οι συμμετέχοντες  θα δημιουργήσουν στο τέλος την προσωπική τους συλλογή και το δικό τους Portofolio.

Τρίτη 19:00-20:30

Το θέατρο και τα εικαστικά στην εκπαίδευση για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, και όσους επαγγελματίες ασχολούνται με ομάδες παιδιών

Πώς μπορεί  ένας εκπαιδευτικός να εμπλουτίσει τη διδασκαλία του, να έρθει πιο κοντά στους μαθητές του και να κάνει πιο βιωματική και ενδιαφέρουσα την ύλη που διδάσκει;  Το Mimi & Mou διοργανώνει τρίμηνο σεμινάριο για το θέατρο και τα εικαστικά στην εκπαίδευση από 5 Φεβρουαρίου έως και 29 Απριλίου. Οι εκπαιδευτικοί και εμψυχωτές του Mimi & Mou, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης στους τομείς  του θεάτρου και των εικαστικών για παιδιά, διοργανώνουν ένα εξειδικευμένο σεμινάριο με στόχο να προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις τεχνικές και τα εργαλεία, ώστε να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το θέατρο και τα εικαστικά στην τάξη τους.

Τετάρτη 17:30-20:30

 Kids Yoga για παιδιά  από 5 – 8 ετών

Στη πρακτική της παιδικής yoga εστιάζουμε στο σεβασμό, την ομαδικότητα και, φυσικά, τη σωστή αναπνοή. Μέσα από κινητικά και αναπνευστικά  παιχνίδια, αφηγήσεις και παραμύθια, μέσα από τα στοιχεία της φύσης, το φυσικό σώμα δυναμώνει. Το συναισθηματικό σώμα απομακρύνει το άγχος και καλλιεργεί εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση. Το νοητικό σώμα εστιάζει και συντονίζεται με θετικές σκέψεις, αποκτώντας, ταυτόχρονα, αυτοέλεγχο και συγκέντρωση. Η παιδική yoga απευθύνεται σε όλα τα παιδιά και δεν προϋποθέτει ανάλογη εμπειρία.

Φοράμε άνετα ρούχα, βγάζουμε τα παπούτσια μας και προσγειωνόμαστε στα στρωματάκια μας.

Υoga σημαίνει ¨ένωση¨….

Παρασκευή 18:00-18:50

Σάββατο 9:00-9:50

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *