ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Χριστούγεννα: Η Αθήνα πριν από 55 χρόνια! Υπέροχες φωτογραφίες

Γυρίζοντας πίσω τον χρόνο στην Αθήνα 50 και πλέον χρόνια πριν, διαπιστώνει κανείς ότι η πρωτεύουσα ήταν πιο λαμπερή, πιο καθαρή, πιο γιορταστική από ποτέ! Ο φωτογραφικός φακός, με τα μέσα που υπήρχαν την δεκαετία του ’60 έχει καταφέρει να αποτυπώσει – βοηθούντος και του ταλέντου των μεγάλων φωτογράφων Κώστα Μπαλάφα και Δημήτρη Χαρισιάδη – το πόσο διαφορετική ήταν η ατμόσφαιρα της μεγαλούπολης.

Η Αθήνα τα Χριστούγεννα του 1960 δεν χρειαζόταν τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία Συντάγματος, ούτε τις συναυλίες και τις εκδηλώσεις που γίνονται σήμερα για να “μυρίσουν” Χριστούγεννα. Απλά στιγμιότυπα, καθημερινά, όπως τα δώρα που έδιναν στους τροχονόμους τις μέρες των γιορτών, ή τα βουνά από μελομακάρονα και από κουραμπιέδες έξω από τα καταστήματα, ήταν αρκετά.

Η Αθήνα πριν από πολλές δεκαετίες δεν χρειαζόταν ειδικά φίλτρα και ειδικό φωτισμό για να γίνει χριστουγεννιάτικη. Το είχε από μόνη της!

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

newsit.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *