Βιβλία και Παρουσιάσεις

Παρουσίαση βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τη Δευτέρα 16  Δεκεμβρίου στις 19:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22 Αθήνα, ο Νίκος Βατόπουλος θα παρουσιάσει

την αγγλική μετάφραση του βιβλίου του «Περπατώντας στην Αθήνα» – «Walking in Athens» και θα συνομιλήσει  με τον μεταφραστή

του βιβλίου, Joshua Barley.

«ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«WALKING IN ATHENS»

Του Νίκου Βατόπουλου

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μετά την μεγάλη επιτυχία του βιβλίου του Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα» το επανεκδίδουν στα αγγλικά με τίτλο «Walking in Athens» σε μετάφραση Joshua Barley.

Πρόκειται για μια σειρά περιηγητικών κειμένων σε γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, τα οποία δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα, μέσα από τα κείμενα του Νίκου Βατόπουλου, να γνωρίσει καλύτερα την Αθήνα και να περιπλανηθεί στις γειτονιές της.

Ο Νίκος Βατόπουλος, γνωστός και ως αθηναιογράφος, μέσα από αυτό το συγγραφικό εγχείρημα επιχειρεί την ακτινογράφηση της αφανούς Αθήνας, με ένα υποκειμενικό βλέμμα που συνθέτει την ιστορία, την αρχιτεκτονική, την ποιητική του τοπίου, την αισθητική και τη ψυχική ανάγκη σύνδεσης με το παλίμψηστο της Αθήνας.

Ένα βιβλίο που βοηθάει τους κατοίκους της πρωτεύουσας να κατανοήσουν καλύτερα την πόλη τους, αλλά και τους επισκέπτες να νιώσουν τον παλμό της Αθήνας και να ανακαλύψουν την αθέατη πλευρά της.

Το «Περπατώντας στην Αθήνα» βραβεύτηκε πρόσφατα με το βραβείο κοινού του Public στην κατηγορία non-fiction.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *