ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ «Αθήνα και πάλι Αθήνα»

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 5 ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΊ ΑΘΗΝΑ» ΤHΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ 02/12 ΣΤΙΣ 20:30 μμ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

1.ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΤΕ LIKE  ΕΔΩ
2.ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
3. ΓΡΑΨΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΕΔΩ
4.ΚΑΝΤΕ LIKE KAI ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Τέσσερις συνθέτες που σμίλευσαν χρώματα και συναισθήματα και γέννησαν τραγούδια που πέρασαν στη σφαίρα της διαχρονικότητας. Τραγούδια όπως τα: «Ζητάτε να σας πω» , «Είδα μάτια», «Παπαρούνα», «Της μιας δραχμής τα γιασεμιά», «Μαραμένα τα γιούλια», «Πάμε σαν άλλοτε», «Θα ξανάρθεις», «Ξύπνα αγάπη μου», «Άστα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Το τραμ το τελευταίο», «Αθήνα και πάλι Αθήνα», «Έλα γι’ απόψε», «Το ταγκό της θεατρίνας»… Αναρίθμητα τα τραγούδια που μας κληροδότησαν ο Αττικ, ο Κώστας Γιαννίδης, ο

Μιχάλης Σουγιούλ και ο Χρήστος Χαιρόπουλος. Τραγούδια με βαθύ εσωτερικό χαρακτήρα, που περιέχουν αντηχήσεις, από τις ονειρικές πλευρές των πραγμάτων. Τραγούδια υψηλής αισθητικής, στα οποία πρωταγωνιστούν ο λυρισμός και η μελωδία ενώ δεν θα λείψει η εξωστρέφεια και η σκωπτική διάθεση… «Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα».

Αττίκ ( 1885 – 1944)

Το Αττίκ ήταν το καλλιτεχνικό όνομα του Κλέων Τριανταφύλλου. Προικισμένος δημιουργός, πρωτεργάτης του αθηναϊκού τραγουδιού, με τραγούδια άμεσα και βιωματικά, τα οποία αποπνέουν λεπτό ρομαντισμό κι ευγενική μελαγχολία. Κατάφερε να εκφράσει δημιουργικά την κοινωνική πραγματικότητα της εποχής του. Με τη θρυλική του Μάντρα, το ναό της τέχνης του, μετέφερε στην αθηναϊκή μουσική ζωή την ατμόσφαιρα της γαλλικής μπουάτ σε συνδυασμό με το βαριετέ.

Κώστας Γιαννίδης ( 1903 – 1984)

Σαν Κώστας Γιαννίδης, ο λόγιος συνθέτης Γιάννης Κωνσταντινίδης πλούτισε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν απ’ όλους. Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία σημειώθηκε το 1933, όταν, μαζί με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Αλέκο Σακελλάριο, έγραψε το πασίγνωστο «Θα ξανάρθεις», το οποίο τραγούδησε το «φιντάνι» στη δισκογραφία εκείνης της εποχής, η Δανάη.

Μιχάλης Σουγιούλ ( 1906 – 1958)

Ο Μιχάλης Σουγιούλ (καλλιτεχνικό επώνυμο του Μιχαήλ Σουγιουλτζόγλου ) ήταν πολυγραφότατος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών της γενιάς του μεσοπολέμου. Τα τραγούδια του μετά τόσα χρόνια, εξακολουθούν να εκφράζουν διαθέσεις και συναισθήματα σαν σύγχρονα. Έγραψε σ’ όλες τις φόρμες και τα στιλ. Τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, πατριωτικά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα και σχεδόν πάντα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έγραψε περίπου 750 τραγούδια, τη μουσική 10 κινηματογραφικών ταινιών και 50 θεατρικών επιθεωρήσεων.

Χρήστος Χαιρόπουλος ( 1909 – 1992)

Ο Χρήστος Χαιρόπουλος υπήρξε από τους κορυφαίους μουσικούς δημιουργούς της εποχής του, κατά την οποία το τραγούδι αρχίζει να λειτουργεί αυτόνομα ξεφεύγοντας από το στενό πλαίσιο της οπερέτας και του μουσικού θεάτρου. Από τους γνησιότερους εκπροσώπους της ρομαντικής Αθήνας του Μεσοπολέμου, εμφανές σ’ όλο το έργο του, μουσικό και συγγραφικό. Μας κληροδότησε σπουδαία τραγούδια, ερωτικού αφηγηματικού χαρακτήρα. Διαμοίρασε το τάλαντό του στην Τέχνη του τραγουδοποιού και τις ιδιότητες του λογοτέχνη και του θεατρικού συγγραφέα, σε συνδυασμό με το επάγγελμα του δημοσιογράφου με το οποίο βιοπορίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

……………

Γιοβάννα

Πολυδιάστατη καλλιτέχνιδα που ασχολείται με το τραγούδι, την πεζογραφία και την ποίηση. Ήταν η πρώτη τραγουδίστρια που εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση το 1966. Συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού. Έχει δώσει κονσέρτα σε όλο τον κόσμο και έχει πουλήσει εκατομμύρια δίσκους. Η στροφή της στη λογοτεχνία, σαράντα χρόνια τώρα, έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή της.

Κώστας Μακεδόνας

Από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού με τριάντα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα στούντιο και στα φώτα της σκηνής. Στην πολύμορφη πορεία του ως ερμηνευτής έχει αναμετρηθεί με όλες σχεδόν τις εκφάνσεις και τις πτυχές της ελληνικής τραγουδοποιίας. Οι ερμηνείες του αποσταγμένες κι απαλλαγμένες από κάθε περιττό λάμπουν σαν μαργαριτάρια.

Ελένη Βουδουράκη

Μέτζο-σοπράνο. Με ανεπιτήδευτο λυρισμό και χαρακτηριστική ευκολία κινείται σε πολλά μουσικά είδη. Πρωταγωνίστρια σε όπερες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, έχει συνεργαστεί με τις σημαντικότερες ελληνικές ορχήστρες σε ορατόρια και συμφωνικά έργα ενώ παράλληλα είναι μόνιμο στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει αγαπήσει και εντρυφήσει στο ρομαντικό τραγούδι των συνθετών της ελληνικής belle époque της Αθήνας του Μεσοπολέμου.

Δώρος Δημοσθένους

Συνήθως τον απασχολούν τα μεγάλα και διαχρονικά τραγούδια που τα ερμηνεύει με τον δικό του «δωρικό» τρόπο. Συναυλιακός κυρίως τραγουδιστής αναζητά τα θέματα που θα του επιτρέψουν να ξεδιπλώσει το ταπεραμέντο του. Επιδιώκοντας πάντα ένα εξαιρετικό, υψηλού επιπέδου, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ευτυχία Μητρίτσα

Ξεκίνησε σαν μουσικός και τραγουδίστρια, εξελίχθηκε σε τραγουδοποιό ενώ παράλληλα διδάσκει πιάνο και μουσική. Από το 2010 που έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο, έχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους ανά την Ελλάδα.

Άννα Ματσούκα

Η Άννα Ματσούκα, με σπουδές στο κλασικό, στο σύγχρονο τραγούδι, αλλά και στο θέατρο, είναι μια νέα ταλαντούχα ερμηνεύτρια με εξαιρετικές εμφανίσεις σε χώρους όπως το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αλλά και σε Γαλλία, ΗΠΑ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *