Βιβλία και ΠαρουσιάσειςΕκδηλώσεις

Αγαπάμε τα βιβλία. Αγαπάμε το περιβάλλον;

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 40 χρόνων της «Νεφέλης» και με αφορμή την έκδοση του πρώτου εικονογραφημένου εκπαιδευτικού βιβλίου της παιδικής σειράς Τσαλαπετεινός («Πώς φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο και οι συνέπειες για το περιβάλλον μας», Ρ. Παππά, Κ. Μαρκόπουλος), σας προσκαλούμε να περάσουμε ένα επιμορφωτικό και διασκεδαστικό κυριακάτικο μεσημέρι!

Ο εκδότης της Νεφέλης θα μας εξηγήσει πώς φτιάχνονται τα βιβλία (από την παρασκευή του χαρτιού μέχρι το βιβλιοπωλείο – για παιδιά 4-10 ετών), τι συνέπειες έχει η διαδικασία παραγωγής τους για το περιβάλλον και τι μπορούμε να κάνουμε για να τις ελαττώσουμε.

Ο ηθοποιός Πέτρος Σπυρόπουλος θα μας αφηγηθεί όμορφα παραμύθια της πολύ πρόσφατα βραβευμένης με κρατικό βραβείο Ροδούλας Παππά (για παιδιά 4-10 ετών). Με τη μουσικοπαιδαγωγό Φανή Μώραλη θα τραγουδήσουμε στιχάκια βάζοντάς τα στο πεντάγραμμο (για παιδιά 7-10 ετών) και με τη θεατροπαιδαγωγό Μάγια Παπαγεωργίου θα μάθουμε την ιστορία του βιβλίου φτιάχνοντας το δικό μας από την αρχή (για παιδιά 4-6 ετών).

Έπειτα, θα περιηγηθούμε στους χώρους μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής βιβλίων και θα δούμε από κοντά πολλές από τις μηχανές και τις διαδικασίες για τις οποίες ακούσαμε νωρίτερα. Και στο τέλος, θα συναντήσουμε τη σοπράνο Φανή Αντωνέλου, την τσελίστα Ηλέκτρα Μηλιάδου και τον φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, σε μια συναυλία μεσαιωνικής μουσικής, δίπλα στους πύργους των τυπογραφικών μηχανών!

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο κτίριο της εταιρείας «Φωτόλιο», που ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος και ποιότητας παραγωγής – εκεί τυπώνονται όλα τα παιδικά βιβλία του Τσαλαπετεινού. Σε λίγα μόνο λεπτά απόσταση με τα πόδια βρίσκεται το Village Park του Ρέντη (εστιατόρια και κινηματογράφοι) και το Allou! Fun Park.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, οπότε σας παρακαλούμε να κάνετε εκ των προτέρων κράτηση.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
Νικολέττα Παναγιώτου, 210.3639962 και 210.3612291, events@nefeli-books.com

Διεύθυνση:
Λεωφ. Κηφισού 157-159, ΤΚ 18233 Αγ. Ιωάννης Ρέντη

Πώς φτιάχνεται ένα παιδικό βιβλίο και οι συνέπειες για το περιβάλλον μας


ISBN: 978-960-504-269-1
Σελ. 30 (έγχρωμες)
Σχήμα: 30×24 εκ.
Σκληρό εξώφυλλο
Πανόδετο, 100% ανακυκλ. χαρτί
τιμή: 14,90€

Πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο;
Πώς φτιάχνεται το χαρτί και το μελάνι; Τι είναι ένας εκδοτικός οίκος και ποιος είναι ο ρόλος του; Πώς μετατρέπονται
σε βιβλίο το κείμενο μιας συγγραφέα και οι εικόνες ενός εικονογράφου;
Τι συμβαίνει στο τυπογραφείο και στο βιβλιοδετείο;
Και τι συνέπειες έχει για το περιβάλλον μας η παραγωγή ενός βιβλίου;

Το βιβλίο αυτό περιέχει όχι ένα κείμενο, αλλά δύο!
— Ένα πολύ σύντομο, για τους πολύ μικρούς αναγνώστες, καθώς και για τους βιαστικούς μεγαλύτερους·
— και ένα εκτενέστερο, για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για το πώς πραγματικά φτιάχνεται ένα βιβλίο!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *