ΝΕΑ

Το Σάββατο η κηδεία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κιάτο, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του μουσικουσυνθέτη Γιάννη Σπανού, που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

Όπως έκανε γνωστό η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η σορός του Γιάννη Σπανού θα εκτεθεί σε προσκύνημα στις 13.00 και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 14.00.

Στο σπίτι του στην περιοχή Αγιάννης στο Κιάτο Κορινθίας βρέθηκε χθες νεκρός, στα 85 του, ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός. Ο θάνατός του σκόρπισε πανελλήνια συγκίνηση, με τα μηνύματα στο διαδίκτυο να είναι σπαρακτικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εspresso τον Γιάννη Σπανό βρήκε νεκρό στο κρεβάτι του ο επιστήθιος φίλος του Βασίλης Σουσούνης.

«Επικοινώνησε μαζί μου [η ανιψιά του Σοφία] για να δει τι συμβαίνει. Αμέσως έτρεξα στο σπίτι του Γιάννη για να δω αν είναι καλά. Κρατούσα κλειδιά που μου είχε δώσει ο ίδιος γιατί τον φρόντιζα εκεί στο Κιάτο όπου έμενε μόνιμα» λέει ο κ. Σουσούνης.

Και συνεχίζει: «Φώναξα δυο-τρεις φορές έξω από το σπίτι του και όταν είδα ότι δεν απαντούσε πήρα τα κλειδιά που είχε δώσει και άνοιξα. Φώναξα “Γιάννη Γιάννη” και όπως πηγαίνω στην κρεβατοκάμαρα τον είδα ξαπλωμένο στο κρεβάτι με τις πιτζάμες. Σαν να κοιμόταν. Κατάλαβα ότι ήταν νεκρός. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε είχε παραπονεθεί για κάτι».

Σύμφωνα με τον επιστήθιο φίλο του ο γιατρός τους ενημέρωσε ότι ο Γιάννης Σπανός ήταν νεκρός από το προηγούμενο βράδυ γιατί το σώμα του είχε παγώσει. «Έφυγε το φιλαράκι μου» λέει με λυγμούς.

Σε λίγες μέρες ο Γιάννης Σπανός θα εμφανιζόταν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Κατσαρό.

Πηγές: newbeast, news247

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *