ΜΟΥΣΙΚΗ

Συμφωνικός Ρωμαίος & Ιουλιέτα στο Ηρώδειο!

Συμφωνικός Ρωμαίος & Ιουλιέτα
Ο Τσαϊκοφσκι, ο Προκόφιεφ κι ο Ραχμάνινωφ
συναντούν τους Σαίξπηρ και Τσέχωφ
για μια βραδιά κάτω από την Ακρόπολη…
στο Ηρώδειο
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

«Συμφωνικός Ρωμαίος & Ιουλιέτα». Μια μοναδική και ιδιαίτερη συναυλία-παράσταση θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, με αριστουργήματα της συμφωνικής μουσικής εμπνευσμένα από τη διασημότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» του μεγαλοφυή δραματουργού William Shakespeare. Με την θαυματουργή πένα του Shakespeare, ο Ρωμαίος & η Ιουλιέτα καθιερώθηκαν ως αιώνιο σύμβολο της ανυπέρβλητης αγάπης που δεν λυγίζει ούτε μπροστά στο θάνατο, λαμβάνοντας την τελειότερη ίσως υπόσταση μέσα από τη συγκινητική μουσική του Tchaikovsky και το συναρπαστικό ομώνυμο μπαλέτο του Prokofiev.

Μια μαγευτική μουσικό-ποιητική βραδιά που θα παντρέψει με ασυνήθιστο τρόπο τα αθάνατα θεατρικά κείμενα του Shakespeare αλλά και του Chekhov (που έχουν κοινό άξονα το θέμα της αγάπης/ το Σαιξπηρικό μοτίβο) με μουσικά αριστουργήματα που άντλησαν έμπνευση από αυτά. Ο λαμπερός διεθνής θεατρικός και κινηματογραφικός ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς θα απαγγείλει επί σκηνής αποσπάσματα από τα μνημειώδη θεατρικά κείμενα που συνδέονται με έργα των κορυφαίων Ρώσων μουσουργών Piotr Ilyich Tchaikovsky, Sergei Prokofiev και Sergei Rachmaninoff. Σολίστ στο πιάνο την γνωστή κι αγαπημένη στο ευρύ κοινό για την πολυδιάστατη μουσική της παρουσία Τατιάνα Παπαγεωργίου. Την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου.

Η συναυλία γίνεται για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) – ΑΤΛΑΣ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην αθλητική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του Συλλόγου «Άτλας», μια ιερή προσπάθεια που δίνει το μήνυμα πως η ζωή δεν τελειώνει με μία αναπηρία.Πληροφορίες

Ημερομηνία: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ώρα έναρξης: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: 

Διακεκριμένη: 50€
Α’ Ζώνη: 30€
Β’ Ζώνη: 25€
Γ’ Ζώνη: 20€
Άνω Διάζωμα: 14€

Τα πρώτα 500 εισιτήρια του Άνω Διαζώματος στην ειδική τιμή: 12€

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

Παιδιά: Η είσοδος επιτρέπεται για παιδιά από 6 ετων και άνω με αγορά κανονικού εισιτηρίου.

Σημεία Προπώλησης: 

TICKET SERVICES

– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

– Τηλεφωνικά: 210 7234567

– Online: http://www.ticketservices.gr

– Καταστήματα PUBLIC 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Διεύθυνση: Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *