ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2015-2016

“ΔΕ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ”

Η αγαπημένη, μοναδική και πολυτάλαντη Νέλλη Γκίνη μίλησε στο Athens Art Theater   και στην Άννα Χατζή για τη νεαρή της ηλικία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τον χορό, το τραγούδι, τους ρόλους τις τις εμπειρίες της στο χώρο, την σημερινή κατάσταση που επικρατεί σήμερα, τους νέους ηθοποιούς, τη νέα της συνεργασία και το έργο “Αναμείνατε στο ακουστικό σας,” στο οποίο πρωταγωνιστεί και τα νέα σχέδια της.

Στο θέατρο βρίσκεστε από παιδί. Η υποκριτική είναι το μόνο επάγγελμα που σας ενδιέφερε;
Η αγάπη αυτή που λέγεται θέατρο είναι αλήθεια μπήκε στη ζωή μου από πολύ νωρίς .Με κέρδισε και νιώθω ότι ναι, δεν θα ήθελα να κάνω κάποια άλλη δουλειά.

Στην παιδική σας ηλικία ταξιδέψατε με το Athens Drama Company στην Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία παίζοντας αρχαία τραγωδία. Ήταν καθοριστικό αυτό το ταξίδι για τη μετέπειτα καριέρα σας;
Ήταν μια σημαντική στιγμή για μένα, κάτι που κράτησα και κρατώ ακόμα στη μνήμη μου. Στη συνέχεια χρειάστηκε πολύ μελέτη και δουλειά για να χτίσω τ όνειρο μου και να το κάνω πραγματικότητα.

Ο χορός και το τραγούδι με τα οποία ασχολείστε είναι το ίδιο σημαντικά για σας;
Σπούδασα χορό και τραγούδι. Είναι κάτι που μ αρέσει, αλλά και απαραίτητα για τη δουλειά που διάλεξα να κάνω..

Είστε από τις ηθοποιούς που έχουν παίξει σε πολλά είδη παραστάσεων. Σας αρέσουν οι εναλλαγές στους ρόλους;
Ναι και από την αρχή της καριέρας μου φρόντιζα να κάνω τελείως διαφορετικά πράγματα στο θέατρο στη τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

Πολλοί σας αποκαλούν «Show woman» . Πως αποδέχεστε αυτό τον χαρακτηρισμό;
Στη πίστα παρουσίαζα το show του προγράμματος. Το τραγούδι και τον χορό και πολλές φορές δεμένο με κάποια κείμενα. Είναι μια δουλειά που επίσης αγάπησα. Αν αποδέχομαι τον χαρακτηρισμό; Ναι γιατί όχι.

Έχετε συνεργαστεί με πολλά και σπουδαία ονόματα του χώρου. Τι αποκομίσατε από όλες αυτές τις εμπειρίες;
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό για όλα αυτά που έζησα και διδάχτηκα δίπλα σε όλους αυτούς τους τόσο σημαντικούς ανθρώπους του χώρου.
Είναι τεράστιες εμπειρίες που κράτησα και πορεύτηκα στη ζωή μου.

Με την επιτυχημένη σειρά «Εγκλήματα» επιστρέψατε στο γυαλί της τηλεόρασης. Ήταν επιλογή σας αυτή η αποχή;
Στη δουλειά μας υπάρχουν up down. Σπάνια είναι επιλογή ενός καλλιτέχνη η αποχή του από τη δουλειά. Τα “εγκλήματα” ήταν ένα σημαντικό comeback.

Σας έχουμε δει σε επιθεωρήσεις. Πιστεύετε στην δύναμη αυτού του θεατρικού είδους;
Η επιθεώρηση θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος. Χρειάζεται ταλέντο και πείρα για να καταφέρεις να κερδίσεις το κοινό σε ένα νούμερο μόλις 10 λεπτών.

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος διαφέρει από το νέο;
Οι άνθρωποι που έκαναν τότε κινηματογράφο διέθεταν εκτός από πείρα, μεράκι, ψυχή και πολλή αγάπη γι αυτό που έκαναν. Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει ελληνικό σινεμά. Ελπίζω στο μέλλον τα πράγματα να αλλάξουν και να δούμε νέους αξιόλογους δημιουργούς του είδους.

Πως βλέπετε τη νέα γενιά των ηθοποιών;
Υπάρχουν πολλά αξιόλογα ταλέντα. Πιστεύω στους νέους ανθρώπους και όταν μου δίνεται η ευκαιρία στηρίζω τα όνειρα τους και είμαι δίπλα τους.
Δυστυχώς η κατάσταση στην χώρα μας και στον κόσμο γενικότερα είναι δύσκολη σε όλους τους τομείς.

Πως αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα;
Δύσκολα, όπως όλος ο κόσμος, δύο φορές το χρόνο ψάχνουμε για δουλειά. Τίποτα δεν είναι μόνιμο και ασφαλές, Όμως πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και ν ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσουμε για μας αλλά και για τους νεότερους ανθρώπους που όλοι ξέρουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν.

Είστε αισιόδοξη για το μέλλον;
Όπως σας είπα θέλω να αντιμετωπίζω τα πράγματα με αισιοδοξία. Έτσι παίρνω δύναμη και συνεχίζω.

Φέτος σας βλέπουμε στο θέατρο «Ακάδημος» , στην κωμωδία «Αναμείνατε στο ακουστικό σας». Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Μετά από πρόταση του παλιού μου φίλου και συνεργάτη Μπάμπη Κράλιοβιτς. Όμως ήταν και μια ευτυχισμένη στιγμή που ξανασυναντήθηκα με αγαπημένους συνεργάτες και φίλους, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τον Θοδωρή Πετρόπουλο.

Η αποξένωση του ανθρώπου που πιστεύετε ότι οφείλεται;
Στη σημερινή κατάσταση που βιώνει η χώρα μας. Η ανεργία που μαστίζει τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους να έχει λείψει το χαμόγελο από τα χείλη όλων μας. Όμως πρέπει να αισιοδοξούμε και να μην πάψουμε να αγωνιζόμαστε και να ελπίζουμε σ ένα καλύτερο αύριο.

Η παράσταση εκτός από το χιούμορ έχει πολλές συγκινητικές σκηνές. Έχει ως στόχο τον προβληματισμό του θεατή;
Νομίζω ότι η συγκεκριμένη παράσταση τα έχει όλα αυτά. Το θέατρο δεν πρέπει να είναι μόνο διασκέδαση αλλά και να προβληματίζει τον θεατή ευχάριστα ή δυσάρεστα. Στόχος είναι φεύγοντας από το θέατρο να έχει αποκομίσει κάτι.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο για τη συνέχεια της σεζόν;
Ναι κάτι συζητώ για ένα μουσικοχορευτικό show μετά τις γιορτές.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *