ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2015-2016

“ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ”

Ο ταλαντούχος ηθοποιός Άγγελος Μπούρας μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την υποκριτική, το θέατρο, την τηλεόραση, την μουσική και το τραγούδι, την εμπειρία του στο χώρο, τις συνεργασίες του, την παράσταση “Του Κουτρούλη ο Γάμος” στην οποία πρωταγωνιστεί και τα νέα σχέδια του για την ερχόμενη σεζόν.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική;
Όταν άρχισα να συμμετέχω στις πολιτιστικές δραστηριότητες του σχολείου, στο λύκειο, μπλέχτηκα με τη θεατρική ομάδα και κατάλαβα ότι αυτό θέλω να κάνω. Έχω μια οικογένεια που στήριξε την επιλογή μου, έδωσα εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης και έτσι άρχισαν όλα.

Τι είδους ρόλοι σε ελκύουν;
Έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι δεν έλκομαι από ρόλους αλλά από συνεργασίες, με ελκύουν οι συναντήσεις με συναδέλφους και σκηνοθέτες που να μπορώ να συνομιλήσω.  

Υπάρχει κάτι που να σε φοβίζει στη δουλειά σου;
Η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται πλέον η δουλειά μας, θεωρούν τους ηθοποιούς ψώνια που πάνε και παίζουν τσάμπα. 

Η μουσική και το τραγούδι σε ενδιέφεραν από παιδί;
Ερασιτεχνικά πολύ, τραγουδούσα συνέχεια, προέκυψε στην πορεία  όμως η μεγάλη αγάπη, όταν συνδυάστηκε με το θέατρο. 

Έχεις ξεχωρίσει στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία σου στο χώρο;
Κάθε δουλειά που έκανα ήταν ξεχωριστή για μένα, έχει αφήσει το αποτύπωμα της. 

Είσαι επιλεκτικός στη δουλειά σου;
Προσπαθώ να είμαι, θέλω να δουλεύω με τους όρους μου, έτσι σε εκτιμούν περισσότερο.

Η τηλεόραση πιστεύεις ότι σε βοήθησε;
Όταν άρχισα να κάνω τηλεόραση, σε καθημερινή βάση, μετρούσα ήδη αρκετά χρόνια στο θέατρο και σημαντικές συνεργασίες, σαφώς με έμαθε περισσότερος κόσμος, ήρθε μια κάποια αναγνωρισιμότητα, όμως με βοήθησαν κυρίως οι γρήγοροι ρυθμοί της, στους οποίους έπρεπε να ανταπεξέρχομαι και να είμαι σε ετοιμότητα. 

Πως προέκυψε η συνεργασία σου στην καλοκαιρινή παράσταση  “Του Κουτρούλη ο Γάμος”;
Καλύτερα να ρωτήσετε τους αγαπημένους μου Σταμάτη Κραουνάκη και Νταίζη Λεμπέση. 

Σε τι ρόλο θα σε δούμε;
Έκπληξη, ελάτε να με δείτε, έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βλέπεις έναν ηθοποιό παρά να μιλάει για το ρόλο του.

Το έργο γράφτηκε το 1843 τι είναι αυτό που το κάνει επίκαιρο;
Το γελοίο της ανθρώπινης φύσης είναι πάντα επίκαιρο, μέσα δε από τη γραφή του Αλέξανδρου Ραγκαβή, η συνύπαρξη του πολιτικού τραγέλαφου σε συνδυασμό με τις ανθρώπινες ευαισθησίες κάνουν το έργο διαχρονικό. 

Το θέατρο όπως και όλη η χώρα διανύει μία δύσκολη περίοδο. Πως βλέπεις το αύριο;
Δε μπορώ να βλέπω το αύριο, με ενδιαφέρει το τώρα, αυτό που ζω την παρούσα στιγμή, πιστέψτε με έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Που θα περιοδεύσει η παράσταση σας;
Ξεκινάμε 27 Ιουνίου στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στο Βύρωνα και περιοδεύουμε σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα υπάρχει στη σελίδα της παράστασης μας. 

Για τη νέα σεζόν ετοιμάζεις κάτι καινούργιο;
Θα βρίσκομαι ξανά στον Ταρτούφο του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία     Αιμίλιου Χειλάκη, Μανώλη Δούνια, σε νέα στέγη, στο θέατρο Τζένη  Καρέζη. Επίσης, τον Οκτώβριο θα κυκλοφορήσει  από τις εκδόσεις   Πατάκη, ένα παραμύθι-cd, ο “Ηρακλής ο σκύλος”, σε μουσική του Στέργιου Γαργάλα, στο οποίο έχω τη χαρά να συμμετέχω μαζί με   σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Μικρούτσικος, ο Κότσιρας, η Τσαλιγοπούλου, η Αντωνοπούλου, ο Στόκας και ο Μαχαιρίτσας. 

1η Δημοσίευση Συνέντευξης: 25-06-2016

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *