ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“Ο ΕΡΩΤΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟΣ”

Ο νεαρός και ταλαντούχος ηθοποιός Ορέστης Τρίκας μίλησε στο AthensArtTheaterκαι στην Άννα Χατζή για τη νέα θεατρική παράσταση  «Έξαψη» στην οποία πρωταγωνιστεί, τον ρόλο του , την τηλεόραση, την εμπειρία του στο χώρο του θεάτρου και την νέα του εμπειρία ως καθηγητής σε δραματική σχολή.

Πως προέκυψε αυτή  η συνεργασία ;

Με τον Αντώνη  Γαλέος τον σκηνοθέτη και πρώην δάσκαλο μου στη σχολή συζητούσαμε πολλά χρόνια να συνεργαστούμε. Οπότε όταν με πήρε τηλέφωνο το καλοκαίρι και μου είπε ότι ετοιμάζει κάτι για το Αγγέλων Βήμα. Του είπα αμέσως  «είμαι μέσα» χωρίς να ξέρω τίποτα παραπάνω. Ήθελα να συνεργαστώ μαζί του και τον εμπιστεύτηκα με κλειστά μάτια.

Πες μας λίγα λόγια για το έργο και το ρόλο σου.

Ο Ουώλτερ Χαφ είναι ένας ασφαλιστικός πράκτορας τριάντα χρονών , γνωρίζει την Φύλις Ντίντριχσον στην οποία έχει πάει για να ανανεώσει ένα συμβόλαιο, μία ασφάλεια του συζύγου της. Για κακή του τύχη  αντί για τον κύριο Ντίντριχσον, γνωρίζει την γυναίκα του. Πέφτει θύμα της, ερωτεύονται και αποφασίζουν μαζί να σκοτώσουν τον σύζυγο της , να πάρουν τα χρήματα της ασφάλειας και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι. Αυτό τελικά δεν συμβαίνει ,διότι αυτά τα σχέδια, ποτέ δεν έχουν αίσιο τέλος και για ακόμη μία φορά αυτό αποδεικνύεται. Ουσιαστικά στο έργο ο ένας εκμεταλλεύεται τον άλλον, για τους δικούς του προσωπικούς  λόγους. Ο Χαφ την Φύλις, η Φύλις τον Χαφ, η Λόλα τον Χαφ, Ο Χαφ την Λόλα κτλ. Παίζουν τα στάτους  σε αυτή την παράσταση

Είχατε κάποιες αλλαγές  στην παράσταση. Όλα μια χαρά τώρα;

Ναι είχαμε κάποιες αλλαγές με τα κοστούμια, αλλά όλα γίνονται για καλό.  Τώρα ξεκινήσαμε εδώ και μιάμιση εβδομάδα και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά ως το τέλος .

Ένας έρωτας μπορεί να οδηγήσει κάποιον στον φόνο;

Φυσικά και μπορεί. Άλλωστε το έχει αποδείξει και η ιστορία αυτό. Πολλά εγκλήματα πάθους βλέπουμε καθημερινά στις εφημερίδες , στις ειδήσεις, παντού. Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα τόσο σπουδαίο και έντονο, το οποίο πολλές φορές μπορεί να αποβεί καταστροφικό και μοιραίο.

Ο Τίτλος του έργου «Έξαψη» τι ακριβώς τι ακριβώς δηλώνει;

Όλοι οι πρωταγωνιστές βρίσκονται σε μία έξαψη. Είτε αυτή είναι συναισθηματική, είτε είναι πολιτιστική ή κοινωνική. Ο καθένας βιώνει την δική του έξαψη. Νομίζω ότι ο θεατής το ανακαλύπτει από τα πρώτα λεπτά σε αυτή την παράσταση. Συνεπώς δεν μιλάμε μόνο για μία έξαψη ερωτική. Βλέπουμε την έξαψη στο μυαλό, στο κορμί, στην ψυχή. Υπάρχει μια έξαψη γενικά.

Εσύ σαν νεαρός ηθοποιός προτιμάς το θέατρο ή την τηλεόραση;

Τρέφω μεγάλη αγάπη για το θέατρο. Από τα δεκαέξι μου , είμαι στο θέατρο. Την τηλεόραση την γνώρισα τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα ότι αγαπάω το θέατρο αλλά η τηλεόραση είναι μία γλυκιά ερωμένη.

Σε έχουμε δει σε παραστάσεις αρχαίου δράματος, κοινωνικές, δραματικές και παιδικές. Σου αρέσει κάποιο είδος θεάτρου περισσότερο;

Μου αρέσουν τα πάντα. Θέλω να παίζω διαφορετικά πράγματα κάθε φορά. Πέρυσι παίζαμε μια τρελή κωμωδία. Φέτος παίζω παράλληλα και ένα δραματικό- κοινωνικό και ένα παιδικό.

Είναι η πρώτη φορά που διδάσκεις σε δραματική σχολή;

Ναι, το καλοκαίρι ξεκίνησα στην «Μαίρη Βογιατζή- Τράγκα». Ήταν προετοιμάσω κάποια παιδιά για το υπουργείο πολιτισμού. Υπήρξε μεγάλη επιτυχία και η σχολή μου πρότεινε να μπω στο διδακτικό επιτελείο και δέχτηκα με χαρά. Αυτό το κομμάτι το έχω ερωτευθεί. Μου αρέσει πάρα πολύ η επαφή με τα παιδιά. Θα μπορούσα να τα παρατήσω όλα και να κάνω μόνο αυτό.

Στην τηλεόραση θα σε δούμε φέτος;

Είμαι στα «Κλεμμένα Όνειρα» απλώς μπαίνω πιο μετά γιατί με όλες αυτές τις πρόβες  και τις παραστάσεις δεν προλάβαινα. Ο ρόλος μου μπαίνει πιο μετά.

1η Δημοσίευση Συνέντευξης 20/12/2014

πηγη φωτογραφίας

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *