ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

«ΗΤΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΤΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.»

Η μοναδική Ηθοποιός μίλησε στο Athens art theater και στην Άννα Χατζή για το θέατρο “Πόρτα” , τις νέες παραστάσεις της, τα παιδιά και τα μελλοντικά σχέδια της.

Πως αισθάνεστε που φέτος το θέατρο «Πόρτα» ξανά άνοιξε και μάλιστα με αρκετά καλλιτεχνικά δρώμενα;

Νιώθω υπέροχα. Έχουμε παραστάσεις για μεγάλους , για μικρούς, χοροθέατρα, συναυλίες. Από το πρωί έως το βράδυ θα έχουμε και κάτι!

Είστε μια ηθοποιός η οποία αφιέρωσε τη ζωή της στο παιδικό θέατρο. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με τα παιδιά;

Δεν το σκέφτηκα πολύ στην αρχή. Ήταν δικτατορία , είχαμε ακεφιές ,θέλαμε να κάνουμε κάτι φρέσκο και κάναμε μια παράσταση για παιδιά. Έπειτα μου άρεσε, είδα πως αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον και έτσι το συνέχισα.

Πολλοί ηθοποιοί θέλησαν να ασχοληθούν με την υποκριτική επειδή είχαν παρακολουθήσει και ενθουσιάστηκαν από τις παιδικές θεατρικές δουλειές σας. Πως νιώθετε που χάρη σε εσάς κάποιοι αγάπησαν το θέατρο και θέλησαν να ασχοληθούν με αυτό;

Δεν ξέρω πόσοι είναι. Ξέρω μερικούς που είναι πολύ αξιόλογοι και μου αρέσει. Αν όμως πάνε από λάθος στο θέατρο τότε είναι άλλο θέμα.

Φέτος κάνετε μια πρωτότυπη παράσταση το «Άκου» η οποία είναι για μωρά 1-3 ετών. Πως μπορεί ένα βρέφος να αντιληφθεί το θέατρο;

Προφανώς πάρα πολύ καλά γιατί το «Άκου» έχει πιένες. Τα μωρά περνάνε πολύ καλά. Είναι ειδικές παραστάσεις, τώρα πια γίνονται σε όλο τον κόσμο. Παραστάσεις χωρίς κείμενο, πολύ σύντομες , 25 λεπτών και νομίζω ότι είναι μια παρά πολύ καλή ιδέα.

Για την «Καταστρούπολη» στην οποία πρωταγωνιστείτε. Πείτε μας δύο λόγια.

Είναι ένα παράξενο έργο το οποίο είπαμε να το ανεβάσουμε με τον Θωμά Μοσχόπουλο στον οποίο έχω και αδυναμία. Βέβαια επειδή είναι ένα έργο για μεγάλα παιδιά και μεγάλους είναι λίγο ανάμεσα και πιστεύω ότι έχει πολύ ενδιαφέρον.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο εκτός από τις παραστάσεις στο «Πόρτα»;

Καταρχάς γυρίζω μια ταινία γερμανική αυτή την περίοδο και θα κάνω αφηγήσεις παραμυθιών εδώ στο θέατρο «Πόρτα».

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *