ΝΕΑ

Μια ακόμα καταγγελία στην υπόθεση Λιγνάδη: Τον βίασε στα 17 του – Η πρακτική «καρμπόν» του σκηνοθέτη

Μια ακόμα καταγγελία είδε το φως της δημοσιότητας σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για μια καταγγελία για τέταρτο βιασμό από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη και ηθοποιό που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση κατέθεσε σήμερα ένας 24χρονος που, όπως είπε, βιάστηκε από τον Δ. Λιγνάδη όταν ήταν 17 ετών. Το συγκεκριμένο θύμα προσήλθε στην ανακρίτρια ως μάρτυρας. Ενώπιόν της, όμως, κατήγγειλε και τη δική του κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές της Τρίπολης για δύο βιασμούς τον «ψάρεψε» στον δρόμο και πως ο βιασμός του έγινε στο σπίτι του ηθοποιού όταν τον κάλεσε κάποια στιγμή και αυτός, ανυποψίαστος για όσα θα ακολουθούσαν, πήγε. Ο εν λόγω μάρτυρας φέρεται να αποκάλυψε/επιβεβαίωσε κι άλλα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης με «πρωταγωνιστή» τον γνωστό ηθοποιό και για τα οποία είχε γνώση, καθώς φαίνεται να ήταν ο ίδιος παρών όταν αυτά συνέβησαν.

Πρακτική-«καρμπόν» από τον σκηνοθέτη
Το αξιοσημείωτο είναι ότι και η παραπάνω κατάθεση, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει το θύμα για τον τρόπο προσέγγισής του και τον τόπο όπου έγινε αυτή, ενισχύει ακόμη περισσότερο την άποψη περί μιας κοινής μεθόδου σε όλες τις περιπτώσεις, ενός «modus operandi» από την πλευρά του ηθοποιού.

Ότι δηλαδή «ψάρευε» ανήλικα και νεαρά αγόρια στις πλατείες (όπου, όπως και ο ίδιος είπε στην απολογία του, τις προτιμούσε για να πίνει τον καφέ του), τα έκανε να τον εμπιστευτούν και στη συνέχεια τα έπειθε να πάνε μαζί στο σπίτι του, όπου τα κακοποιούσε, αφού πρώτα είχε εξουδετερώσει τις όποιες αντιστάσεις τους με αλκοόλ ή ναρκωτικές ουσίες.

Η συγκεκριμένη, πάντως, μαρτυρία για τον τέταρτο βιασμό, όπως αναφέρει η Realnews, αναμένεται να μπει σύντομα στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως έχει διευκρινιστεί από δικαστικές πηγές, για την όποια νέα καταγγελία εις βάρος του Δ. Λιγνάδη θα ανοίγει καινούργια δικογραφία και η Εισαγγελία θα διενεργεί προκαταρκτική έρευνα.

ΠΗΓΗ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *