ΝΕΑ

Καλιφόρνια: Κατέστρεψαν τον πολύχρωμο ναυαγοσωστικό σταθμό

Μια πυρκαγιά έκαψε -τον- έναν ναυαγοσωστικό σταθμό, που ήταν βαμμένος με τα χρώματα υπερηφάνειας, σε παραλία στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια. Ο δήμαρχος του Λονγκ Μπιτς, Robert Garcia, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν μια πράξη μίσους.»

Ο Garcia έχει ήδη δεσμευτεί να ανοικοδομήσει το σταθμό «μεγαλύτερο και καλύτερο», σύμφωνα με το Twitter του. «Και πιο γκέι», πρόσθεσε αργότερα.

Η πυρκαγιά αναφέρθηκε αμέσως μετά τα μεσάνυχτα σύμφωνα με το Press-Telegram. Ο Ken Osborn, Πρόεδρος της τοπικής Συμμαχίας Real Estate LGBTQ+, περνούσε με το ποδήλατό του από το σημείο, όταν είδε τη φωτιά. Και ο ίδιος πιστεύει ότι ήταν έγκλημα μίσους.

«Είναι φρικτό», είπε. «Υπάρχουν [πολλαπλοί] ναυαγοσωστικοί σταθμοί εκεί έξω και αυτός ο συγκεκριμένος είναι που καίγεται. Δε χωράει αμφιβολία.»

Ο Osborn είπε ότι αναμένει ότι θα αντικατασταθεί γρήγορα, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει παρόμοια περίπτωση όπου αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του χρόνου του που ζούσε εκεί.

«Κάτι τέτοιο δεν μας σταματά», είπε. «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε εξαιτίας αυτού.»

Ο σταθμός δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή άλλες παροχές λειτουργίας, αναφέρει ο Garcia. Ο επικεφαλής της θαλάσσιας ασφάλειας, Gonzalo Medina, δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα.

Αυτός ο σταθμός – ένας από τους 20 στην ομώνυμη παραλία της πόλης – χρωματίστηκε για τον εορτασμό του Pride πέρυσι από τους ναυαγοσώστες που περιπολούν τα νερά εκεί. Ο Medina δήλωσε ότι «θα αντικατασταθεί και πάλι, και θα ξαναβαφτεί από ναυαγοσώστες.»

«Ο πύργος χρησίμευσε ως σύμβολο της ισχυρής υποστήριξής μας για την ποικιλομορφία στις τάξεις μας και τη LGBTQ κοινότητα που θεωρούν το Λονγκ Μπιτς σπίτι τους», πρόσθεσε ο Medina στη δήλωση του τμήματος.

Ο Garcia είπε στην εφημερίδα ότι στο μυαλό του δεν είναι σύμπτωση, ειδικά επειδή το Λονγκ Μπιτς δεν έχει δει άλλη παρόμοια φωτιά εδώ και 60 χρόνια. «Ως γκέι και ως δήμαρχος μιας πόλης, καταλαβαίνω ότι εξακολουθούν να συμβαίνουν περιστατικά μίσους. Συμβαίνουν σε άτομα που γνωρίζω και μου έχουν συμβεί κι εμένα», είπε.

Το Λονγκ Μπιτς θεωρείται ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη του κόσμου για τα LGBTQ άτομα. Με βάση τη νομική προστασία και τα δεδομένα της κοινότητας, η βαθμολογία της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την πόλη στον Δείκτη Ισότητας Δήμου είναι επί του παρόντος ένα τέλειο 100.

Το 2009, ο Garcia έγινε το πρώτο LGBTQ άτομο με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος, που εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Λονγκ Μπιτς. Το 2014, έγινε δήμαρχος της πόλης, ο ήταν πρώτος Λατινός που το κατάφερε. Το 2018 παντρεύτηκε με τον σύζυγό του Matt Mendez.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *