ΝΕΑ

ΕΡΤ / Καταγγελία – Έκοψε στον αέρα το τέλος της ταινίας του Πανουσόπολου για την Ικαρία

Ζητούν εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο η ταινία «Στη χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει» κόπηκε πριν ολοκληρωθεί

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από το γεγονός ότι η ΕΡΤ2 έκοψε την Κυριακή το βράδυ την ταινία του Πανουσόπουλου «Στη χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει» πριν ολοκληρωθεί.

Όπως καταγγέλλει ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Ηλίας Γιαννίρης «η ΕΡΤ οφείλει εξηγήσεις, διαφορετικά είναι καθαρή λογοκρισία». Όπως επισημαίνει το τέλος της ταινίας κόπηκε χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση ή συγγνώμη εάν επρόκειτο για τεχνική βλάβη.

«Αμέσως μετά το κόψιμο έπεσε το σήμα της ΕΤ2 με απόλυτη σιγή ενός δυο λεπτών. Και μετά συνέχισε η επόμενη εκπομπή». Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Γιαννίρης, «η ταινία περιγράφει με εύθυμο τρόπο μια ουτοπία το 2021.

Το τέλος λέει ότι ο Φέλιξ έγραψε ένα βιβλίο όπου περιέγραφε τι γινόταν εκεί, που έγινε μπεστ σέλερ στο εξωτερικό και ξαφνικά πλάκωσαν καράβια και κρουαζιερόπλοια και κάνουν εισβολή στο Αρμενάκι, και οι κάτοικοι, με όπλα και φουστανέλες ξαναβγήκαν στο βουνό για να αμυνθούν μετά από 200 χρόνια».

Μάλλον, συνεχίζει, «το τέλος της ταινίας του Γιώργου Πανουσόπουλου χαλάει την εικόνα του οξυζενέ εορτασμού της 25ης Μαρτίου που είδαμε με τη Γιάννα, την Μαριάνα και τον κιμά γαρίδας. Δεν άντεξαν στην ΕΡΤ και έκοψαν το τέλος οι ανοσιουργοί, οι βάνδαλοι. Απειλήθηκαν από μια χιουμοριστική και ευχάριστη ταινία!».

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *