Λιγνάδης – Gate: Νέα κατάθεση:«Έζησα μια κόλαση μαζί του και 2 βιασμούς σε 7 μήνες»

Προς διεύρυνση οδηγείται το κατηγορητήριο το οποίο έχει σχηματισθεί σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και νυν τρόφιμου των φυλακών Τριπόλεως, Δημήτρη Λιγνάδη.

Τη στιγμή, που σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης που κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή εμφανίζεται να προσεύχεται για τη διάσωση της ψυχής του, δηλώνοντας αθώος του… αίματος, στο γραφείο της 19ης τακτικής ανακρίτριας, Παρασκευής Μπότση, συρρέουν νέοι μάρτυρες αλλά και φερόμενα ως θύματα.

Ένας εξ’ αυτών είναι και ο 23χρονος, σήμερα, Π.Φ., ο οποίος προσήλθε το πρωινό της περασμένης Δευτέρας, 22 Μαρτίου, στο ανακριτικό γραφείο. Η κατάθεσή του, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει σήμερα η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ήταν πολύωρη. Επί πέντε και πλέον ώρες ο νεαρός εξιστόρησε, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τη γνωριμία του, στα τέλη του 2014, σε ηλικία 16-17 ετών με τον Δημήτρη Λιγνάδη, καταγγέλλοντας ότι ο ηθοποιός τον βίασε μέσα στο διαμέρισμά του, μάλιστα δύο φορές! Το πλέον σημαντικό,
εκτός από την καταγγελία για τους βιασμούς είναι, ότι ο εν λόγω μάρτυρας-θύμα κατέθεσε περιστατικά τα οποία φέρεται να έζησε όντας επί επτά μήνες φιλοξενούμενος στο διαμέρισμα του σκηνοθέτη. Περιέγραψε επισκέψεις ανηλίκων καθώς και σεξουαλικές επαφές που φέρεται να είχε ο Λιγνάδης μαζί τους. Μετά τη συγκεκριμένη κατάθεση-καταπέλτη οι δικαστικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του θεατρανθρώπου, ο οποίος προκειται να κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση.about:blank

Γνωριμία 

Ο Π.Φ. γεννήθηκε στην Ελλάδα, ενώ οι γονείς του είναι μετανάστες από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ. Μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου και πήγε σχολείο στη «γειτονιά του Λιγνάδη». Προερχόμενος από ιδιαίτερα φτωχή οικογένεια, με έναν πατέρα ο οποίος ήταν διαρκώς απών, και έχοντας να αντιμετωπίσει το μόνιμο φόβο της απέλασης, καθώς η άδεια διαμονής στη χώρα μας ανανεωνόταν διαρκώς, συχνά έβρισκε, όπως περιέγραψε, κατάλυμα στο σχολείο του. Εκεί φέρεται να τον είδε, όπως είπε, για πρώτη
φορά ο Δημήτρης Λιγνάδης. Η προσέγγιση του ηθοποιού, σύμφωνα με την κατάθεση του Π.Φ., έγινε μέσω Facebook όταν περί τα τέλη του 2014 του έστειλε αίτημα φιλίας το οποίο, όμως, αγνόησε. Μετά από λίγο καιρό όμως, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τον συνάντησε στην πλατεία της γειτονίας όπου και τον προσέγγισε. «Εγώ δεν γνώριζα ποιος είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης. Με πλησίασε και αρχίσαμε να μιλάμε. Με τον καιρό του ανοίχτηκα… Του μίλησα για τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζα στο σπίτι, τις δυσκολίες που περνούσα και μου έλεγε ότι με καταλαβαίνει απόλυτα καθώς και ο ίδιος είχε ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια.

Του εκμυστηρεύθηκα και τον φόβο μου μήπως μας διώξουν από την χώρα, του είπα ότι δεν έχω χώρο για να διαβάζω. Εκείνος μου απάντησε ότι θα με προστατεύσει και θα με βοηθήσει», ανάφερε μεταξύ άλλων ο Π.Φ.

Βιασμοί

Σύμφωνα με το φερόμενο ως θύμα μετά από δύο εβδομάδες και μετά από έναν άγριο καυγά που είχε με τη μητέρα του, ο ηθοποιός του πρότεινε να «μετακομίσει» στο σπίτι του. «Δέχτηκα με χαρά, καθώς πίστευα ότι εκεί θα βρω ένα χώρο με φαγητό και στέγη», υποστήριξε. Ενώπιον της ανακρίτριας υποστήριξε ότι η συγκατοίκηση με τον Λιγνάδη δεν διήρκησε περισσότερους από επτά-οκτώ μήνες, διάστημα αρκετό για να κακοποιηθεί σεξουαλικά (βιαστεί) δύο φορές αλλά και να γίνει μάρτυρας παρέλασης ανηλίκων από το
διαμέρισμα! Σύμφωνα με τον Π.Φ., ο πρώτος βιασμός συνέβη το πρώτο διάστημα της συγκατοίκησής τους όταν ο Λιγνάδης με άσκηση βίας τον ακινητοποίησε και τον κακοποίησε σεξουαλικά με πράξεις που ολοκληρώθηκαν παρά την άρνησή του! Μέχρι τότε ο ίδιος δεν είχε σεξουαλικές εμπειρίες αλλά όπως ξεκαθάρισε στην ανακρίτρια δεν έβλεπε τον ηθοποιό «ερωτικά», αλλά ως «προστάτη».

«Ήταν εφιαλτική εμπειρία. Ένα μαρτύριο. Δεν αντέδρασα τότε και δεν τον κατήγγειλα, γιατί νόμιζα ότι ήταν κάτι που έπρεπε να υπομείνω για να έχω φαγητό και στέγη», φέρεται να είπε. Κατά πληροφορίες ανέφερε ότι προηγουμένως ο ηθοποιός του είχε προτείνει ότι θα τον βάλει στη «δουλειά», δηλαδή θα τον χρίσει ως άτυπο βοηθό του στα casting που έκανε
αλλά και θα τον βοηθήσει με την ανανέωση της άδειας διαμονής. Ήταν, δεν ήταν 17 ετών. Επίσης ανέφερε ότι συχνά-πυκνά ο Λιγνάδης τον προσκαλούσε προκειμένου να παρακολουθεί (διακριτικά πάντα) θεατρικές παραστάσεις στις οποίες πρωταγωνιστούσε. Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη σεξουαλική κακοποίηση φέρεται να τελέστηκε δύο μήνες μετά τη μετακόμισή του στο σπίτι, με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο. Καταλήγοντας στην κατάθεσή του ο 23χρονος υποστήριξε ότι συχνά έβλεπε και άλλους ανηλίκους να μπαίνουν στο διαμέρισμα του ηθοποιού και να εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις, κάτι που του προκαλούσε αποστροφή.

Ο ίδιος, είπε, ότι φοβήθηκε να μιλήσει τότε αλλά ήθελε να τα «βγάλει από μέσα του», να πει τη δική του αλήθεια και συγκλονιστική εμπειρία που κουβαλούσε ως κρυμμένο μυστικό τόσα χρόνια.

Όπως δημοσιεύτηκε στη «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Επιμέλεια Άρθρου

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Άννα Χατζή

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *