ΝΕΑ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενισχύει με 80 καλλιτέχνες με 8.000 ευρώ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ARTWORKS προσκαλεί για τέταρτη χρονιά νέους Έλληνες καλλιτέχνες και επιμελητές εκθέσεων να υποβάλουν την αίτησή τους στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF Artist Fellowship Program).Μέσα από την επιβράβευση και την οικονομική στήριξη, την παροχή εργαλείων και ευκαιριών για επαγγελματική ενίσχυση και δικτύωση, στόχος του Προγράμματος, που υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), είναι να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ανοιχτού διαλόγου αλλά και να προσφέρει προοπτικές για τη δυνατότητα συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.  Στον 4οκύκλο του Προγράμματος Υποστήριξης Καλλιτεχνών Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η ARTWORKS θα βραβεύσει 80 άτομα, που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980-1996. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται σε ένα από τα παρακάτω πεδία: 

  1. Εικαστικές τέχνες: Ζωγραφική, Γλυπτική, Χαρακτική, Φωτογραφία, Εγκαταστάσεις, Περφόρμανς, Εικαστικό βίντεο, Πολλαπλά και Νέα μέσα, Ψηφιακές μορφές τέχνης
  2. Κινούμενη εικόνα: Σενάριο, Σκηνοθεσία, Παραγωγή (Μυθοπλασία, Ντοκιμαντέρ, Animation)
  3. Χορός: Ερμηνεία, Χορογραφία
  4. Επιμέλεια εικαστικών εκθέσεων

 Καθένας από τους βραβευθέντες (SNF ARTWORKS Fellows 2021), θα λάβει χρηματικό βραβείο 8.000 ευρώ και θα μπορεί να συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει η ARTWORKS (σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, επισκέψεις σε χώρους τέχνης και άλλα). Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 μήνες (Σεπτέμβριος 2021 – Μάιος 2022). Κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του Προγράμματος , η ARTWORKS προσφέρει επίσης ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης μέσα από συνεργασίες με προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών και επιμελητών σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη (International Studio & Curatorial Program (ISCP), Delfina Foundation, Saha Association), καθώς και πολιτιστικούς φορείς – εγχώριους και διεθνείς. Φιλοδοξία της ARTWORKS είναι να σχηματίσει ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ των συμμετεχόντων το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά σε βάθος χρόνου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τουςέως τις 31 Mαρτίου 2021, μέσα από την ειδική πλατφόρμα στον ιστότοπο της ARTWORKS. Περισσότερες πληροφορίες εδώ..*Η ARTWORKS δημιουργήθηκε το 2017 με σκοπό να αποτελέσει γόνιμο πεδίο δράσης για τους νέους Έλληνες καλλιτέχνες και υποστηρίζεται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Μέχρι σήμερα έχει ενισχύσει 230 άτομα. 

Αθήνα, 11 Μαρτίου 2021 ARTWORKS               

Ιπποκράτους 9, 10679 Αθήνα

210 3647065

comms@art-works.gr

ΠΗΓΗ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *