ΝΕΑ

25η Μαρτίου: Το μενού στο Προεδρικό από τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου

Τι περιλαμβάνει το μενού στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο

Με γεύσεις της θάλασσας λόγω Σαρακοστής αλλά και έμφαση στα ελληνικά προϊόντα προετοιμάζεται το δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821, με την υπογραφή του σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του, δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η σύζυγός του, καθώς και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, την Τετάρτη 24 Μαρτίου θα απολαύσουν μοναδικές γεύσεις.

Πρώτο πιάτο θα είναι ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

  • Η σούπα, θα είναι κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο θα είναι ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

  • Στην συνέχεια οι καλεσμένοι θα γευτούν φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο με προϊόντα της ελληνικής γής αφού θα έχει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

  • Τα κρασιά θα είναι λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα.

Το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών ένα δυσεύρετο κρασί καθώς προέρχεται από την ποικιλία «Φωκιανό».

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *