ΝΕΑ

Γιώργος Πυρπασόπουλος: Ποιος είναι το ζώο κύριε Λιβαθινέ;

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες κατά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού, που προέρχονται από μια ιδιαίτερα ευαίσθητη αλλά και γενναία ομάδα, τους καλλιτέχνες με αναπηρία.

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών ανέφερε μεταξύ άλλων σε καταγγελία της στο ΣΕΗ πως ο Στάθης Λιβαθινός είχε δηλώσει: «Δεν γίνεται, αν βάλω έναν ανάπηρο πάνω στη σκηνή και δίπλα του έναν ηθοποιό, τον καλύτερο ηθοποιό να βάλεις, όλοι θα κοιτάνε τον ανάπηρο. Πώς είναι όταν βάζεις ένα ζώο στη σκηνή… κανένας δεν κοιτάει τον ηθοποιό, όσο καλός κι αν είναι, όλοι κοιτάνε το ζώο». (διαβάστε την καταγγελία εδώ)

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος την καταγγελία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών και τα όσα περιγράφονται για τον Στάθη Λιβαθινό. Ο γνωστός ηθοποιός εξέφρασε την οργή του μέσα από το Instagram όπου δημοσίευσε μια φωτογραφία του σκηνοθέτη, γράφοντας χαρακτηριστικά «Ποιος είναι το ζώο κύριε Λιβαθινέ;».

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *