ΝΕΑ

Για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος στη νοηματική γλώσσα

Το ξεχωριστό βίντεο δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση από τον Σύλλογο Διδασκόντων της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ η κυρία Δημοπούλου, μέλος του Δ.Σ. των διδασκόντων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, η ιδέα γεννήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο και ανήκει σε εκπαιδευτικό του σχολείου κωφών Πεύκης.

Μάλιστα, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συνέδραμε στην υλοποίησή της. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εργασίας από την 18μελή επιτροπή που συστήθηκε με τη συμμετοχή γλωσσολόγων, φιλολόγων, θεολόγων, αλλά και δασκάλων νοηματικής, για να μπορέσει να αποδοθεί στην ελληνική νοηματική γλώσσα το τμήμα του ποιήματος του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος εις την Ελευθερία», που αποτελεί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε με χορηγίες από την Τράπεζα της Ελλάδος κι εν συνεχεία -με τη συμβολή της πρώην βουλευτού Δ. Αράπογλου, που είναι και η ίδια κωφή- από τη Βουλή των Ελλήνων.

Πηγή: iefimerida.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *