ΝΕΑ

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Τον Μάρτιο, με αφορμή την Εβδομάδα της γαλλικής γλώσσας και της γαλλοφωνίας, το ΤV5MONDE σας προσφέρει μία επιλογή γαλλικών, βελγικών, ελβετικών, καναδικών και αφρικανικών προγραμμάτων που γιορτάζουν την γαλλοφωνία σε όλες τις προφορές της.

Κινηματογράφος
Παραγωγές από τις τέσσερις γωνίες της Γαλλοφωνίας !

Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 22:00*

Ένας οικογενειάρχης αναζητά τη γυναίκα και τον γιο του που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου της Ακτής του Ελεφαντοστού. 

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 

  
Πέμπτη 11 Μαρτίου στις 22:00*

Βουτιά στο εσωτερικό του πυρήνα της οικογένειας : η ταινία πίσω από το δράμα της βρεφοκτονίας που ταρακούνησε το Βέλγιο.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 

Κυριακή 14 Μαρτίου στις 22:00*

Η καθημερινότητα ενός παριζιάνικου  ινστιτούτου ομορφιάς : εκεί όπου θεραπεύεται η εμφάνιση η οποία μπορεί να είναι αποπλανητική.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

 
Κυριακή 28 Μαρτίου στις 22:00*

Στην σατιρική αυτή κωμωδία, μία παρέα φίλων στρατεύεται υπέρ της παύσης εξαγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού από την Ελβετία. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 
Σειρά
Το ελβετικό διαμαντάκι που δεν πρέπει να χάσετε.

Τις Πέμπτες 11, 18 και 25 Μαρτίου στις 19:40*

Μία οικογένεια αποσταθεροποιείται από την ασθένεια ενός μέλους. Η οικογενειακή φούσκα σκάει και αναδύεται το παρελθόν. 

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 
Ντοκιμαντέρ
Η γαλλική γλώσσα, μία πολύ πλούσια κληρονομιά.

Τρίτη 16 Μαρτίου στις 19:40*

Μουσικός, ηθοποιός, συγγραφέας, τραγουδιστής… αυτός ο πολύπλευρος καλλιτέχνης ήταν εξαιρετικός γνώστης της γαλλικής γλώσσας και σημάδεψε την εποχή του παρά τη σύντομη ζωή του.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

 
Σάββατο 20 Μαρτίου στις 17:30*

“Ρεμπώ, νέος και καταραμένος” : παρουσίαση μίας μείζονος επιρροής για την γαλλική λογοτεχνία.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 
* Ώρες Ελλάδος

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *