Κινηματογράφος

Poor Things: Ο Willem Dafoe θα συμμετάσχει στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες που έδωσε το Deadline στην δημοσιότητα, ο Willem Dafoe, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του κινηματογράφου, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να συμμετάσχει κι αυτός στo «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Η νέα ταινία που ετοιμάζει ο διάσημος σκηνοθέτης για την Searchlight Pictures, έχει τίτλο «Poor Things» και πρωταγωνίστρια την Emma Stone με την οποία έχουν συνεργαστεί στην «Ευνοούμενη», αλλά και σ’ ένα φιλμ μικρού μήκους για την Εθνική Λυρική Σκηνή.

“Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιον θα παίξει ο Willem Dafoe στην ταινία, αλλά η Emma Stone θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο της Bella Baxter.”

Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος «Poor Things» ή «Χαμένα Κορμιά» στην ελληνική έκδοση του Alasdair Gray, το οποίο εκδόθηκε το 1992.  Διαδραματίζεται την Βικτωριανή Εποχή και είναι εμπνευσμένη από την ιστορία του Frankenstein, που έγραψε η Mary Shelley. Μόνο που στην συγκεκριμένη πλοκή το «τέρας» είναι γένους θηλυκού. Η Emma Stone θα παίξει την Bella Baxter, μια νεαρή όμορφη γυναίκα που αντικαθιστά τον εγκέφαλο της με αυτόν του αγέννητου παιδιού της.

Την ιστορία θα αφηγείται ο Archibald McCandless, γιατρός από την Γλασκώβη, που γνώριζε την πρωταγωνίστρια Bella στην προηγούμενη ζωή της. Μια γυναίκα χειραφετημένη, αποφάσισε να πνιγεί ενόσω ήταν έγκυος για να γλιτώσει από τα χέρια του κακοποιητικού της συζύγου, όταν ο γιατρός αφαίρεσε από την κοιλιά της τον εγκέφαλο του εμβρύου και το μεταμόσχευσε στο δικό της κεφάλι.

Η ίδια κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του και να το σκάσει παρέα με έναν δικηγόρο, ανακαλύπτοντας μια νέα ζωή. Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της παραγωγής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και επιβεβαιώθηκε από το πρακτορείο σεναριογράφων Tony McNamara, η πρωταγωνίστρια θα είναι μια ευμετάβλητη, υπερβολική, χειραφετημένη γυναίκα.

Πηγή: Deadline,

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *