ΝΕΑ

Βόλος: Σκύλος-αιμοδότης έδωσε αίμα για μετάγγιση σε σκυλίτσα που βρήκαν παρατημένη και άρρωστη σε βουνό

Η άτυχη σκυλίτσα Φωτεινούλα βρέθηκε στο βουνό, εντελώς στο πουθενά, από μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου. Ήταν παρατημένη, κακοποιημένη και έτοιμη να πεθάνει. Χωρίς νερό, χωρίς φαγητό.

Η περίπου 5 ετών σκυλίτσα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Φιλήμονα Διαμαντή στο Βόλο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε καλαζάρ, σκουλήκι της καρδιάς και ήταν φορέας λοιμωδών νοσημάτων. Λόγω χαμηλού αιματοκρίτη, η σκυλίτσα χρειάστηκε επειγόντως μετάγγιση. Έπρεπε να ανέβει ο αιματοκρίτης ώστε να αρχίσει η θεραπεία της.

Ένας σκύλος, ο Μπούμπη, έγινε αιμοδότης, προσφέροντας το αίμα του στη Φωτεινούλα, η οποία συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της. Είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Έχει δρόμο ακόμα μπροστά της καθώς αμέσως μετά τη μετάγγιση ξεκίνησε τη θεραπεία της.

Το περιστατικό αυτό το γράφουμε για να τονίσουμε τη σημασία που έχει να βρίσκονται σκύλοι αλλά και γάτες που να δίνουν το αίμα τους για μετάγγιση. Σκύλοι-αιμοδότες. Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το ζώο τους, αν πληροί τις προδιαγραφές, δεν θα πάθει τίποτα με το να γίνει δότης. Και θα σώσει μια ζωή που έχει άμεσα ανάγκη για αίμα.

Οι άνθρωποι της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου κάνουν τα πάντα για να τη σώσουν. Τα έξοδα είναι πολλά. Το γνωρίζουμε όλοι. Αν θέλετε να βοηθήσετε τη Φωτεινούλα, επισκεφτείτε τη σελίδα της ομάδας στο Facebook και μιλήστε με τους εθελοντές της.

Φιλοζωική Ομάδα Βόλου | Facebook

Η γλυκιά Φωτεινούλα

     Ο Μπούμπη, ο σκυλάκος-αιμοδότης

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *