ΝΕΑ

Λυδία Κονιόρδου: «Πήγαν να με βιάσουν στα 15, έξω από το σπίτι μου» (video)

Απόπειρα βιασμού της σε ηλικία 15 ετών αποκάλυψε και η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου!

Στην εκπομπή «Ελα χαμογέλα» και στη Σίσσυ Χρηστίδου στο Open, η αξιόλογη ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα #MeΤoo, αλλά και στο κύμα καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού συγκλόνισε τους τηλεθεατές όταν περιέγραψε ότι έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού έξω από το σπίτι της σε ηλικία 15 ετών. «Κατάφερα να σωθώ την τελευταία στιγμή. Εκείνη τη στιγμή παρέλυσα. Δεν μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρόλο που ήμουν αθλήτρια. Το μόνο που κατάφερα να κάνω ήταν να βγάλω μια κραυγή. Το άκουσαν τα σκυλιά, που ήταν κοντά σε μια κτηνιατρική κλινική, και άρχισαν να ουρλιάζουν, και έτσι φοβήθηκε ο βιαστής και έφυγε…» είπε και πρόσθεσε ότι τα θύματα πρέπει να σπάσουν τη σιωπή τους, λέγοντας με νόημα:

«Το οφείλουμε στην κυρία Μπεκατώρου και στους υπολοίπους που ακολούθησαν. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική στιγμή, γιατί γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού και των τεχνών, αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους υπάρχει επί πάρα πολλές δεκαετίες βία και κατάχρηση εξουσίας, που στρέφεται σε κάθε αδύνατο άνθρωπο που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Τι είπε για τον σκηνοθέτη

Στη συνέχεια, η Λυδία Κονιόρδου απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν, από τη θητεία της ως υπουργός Πολιτισμού, γνώριζε για την προσωπική ζωή του Δημήτρη Λιγνάδη«Η Μήδεια σε έναν μονόλογό της λέει ότι οι φήμες μπορεί να καταστρέψουν τη ζωή των ανθρώπων. Εγώ προσπαθούσα πάντα, σε έναν χώρο πολύ ανταγωνιστικό, να επικεντρώνομαι στη δουλειά μου. Αν δεν ερχόταν κάποιο θύμα να μοιραστεί με εμένα την εμπειρία του ή κάποιος αυτόπτης μάρτυρας με αποδείξεις, δεν στεκόμουν πάνω σε αυτό. Εκανα τη δουλειά μου, προσπαθώντας να μη δηλητηριάζομαι από τις φήμες».

Και συνέχισε: «Εγώ με τον κ. Λιγνάδη συνεργάστηκα πρόσφατα, και μάλιστα με την ιδιότητά του ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού. Το ελάχιστο διάστημα που είχα εμπειρία ως συνεργάτις του δεν ήταν ικανό για να έχω γνώμη. Επομένως, ήταν άτυχη η αναφορά στο όνομά μου από την υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη. Μπορεί να έγινε από μικροπολιτικούς λόγους ή για να καταμεριστεί η ευθύνη».

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *