ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

«The Botanical Mind Online»: Ένα διαδικτυακό πρότζεκτ για τη σημασία των φυτών για τον άνθρωπο

Τη συνεχιζόμενη σημασία του φυτικού βασιλείου για τη ζωή, συνείδηση και πνευματικότητα του ανθρώπου εξερευνά η έκθεση «The Botanical Mind: Art, Mysticism and the Cosmic Tree» στο Camden Art Centre του Λονδίνου.

Λόγω της κρίσης της COVID-19 και των κλειστών γκαλερί και μουσείων εξαιτίας της πανδημίας, η έκθεση έχει μετατραπεί σε ένα νέο, διαρκώς εμπλουτιζόμενο, διαδικτυακό πρότζεκτ το οποίο εκτός των έργων 60 δημιουργών συγκεντρώνει podcast, ταινίες, και φωτογραφικό και ηχητικό υλικό σε ένα εικονικό αρχείο που συνεχώς διευρύνεται.

Το πρότζεκτ «The Botanical Mind Online» –την οργάνωση έχει αναλάβει το Camden Art Centre– εξετάζει τις συνδέσεις μεταξύ φυτών, ανθρώπων και σύμπαντος, αποκαλύπτοντας μέσα από 500 χρόνια τέχνης τις σχέσεις που μας δένουν.

Τοποθετεί το φυτό και ως καθολικό σύμβολο που βρίσκουμε σε σχεδόν κάθε αρχαίο πολιτισμό και θρησκεία όλου του πλανήτη και ως τη πιο βασική και παρεξηγημένη μορφή ζωής στη Γη μας.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *