ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Ταϊλάνδη : Το Πολεμικό Ναυτικό σώζει γάτες από βυθιζόμενο πλοίο

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τη δραματική διάσωση στην οποία προέβησαν ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης.

Οι ναύτες αψήφησαν την τρικυμισμένη θάλασσα και βούτηξαν στο νερό, αφού ανακάλυψαν ότι τέσσερις γάτες είχαν εγκαταλειφθεί στο πλοίο “Phamonsin Nava 10” που είχε πιάσει φωτιά και βυθιζόταν στα ανοικτά ενός νησιού.

Είχαν μείνει πίσω

Αφού το πλήρωμα μεταφέρθηκε με ασφάλεια, από το βυθιζόμενο πλοίο, ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού εστάλη επιτόπου για να ελέγξει αν υπάρχει διαρροή πετρελαίου.

Όμως οι ναύτες ανακάλυψαν πως μερικά… μέλη του πληρώματος είχαν ξεχαστεί.

«Έκανα ζουμ με την κάμερά μου στο πλοίο και είδα να ξεπροβάλλουν τα κεφάλια ενός ή δύο γατιών», λέει ο αρχικελευστής Ουίτσιτ Πακντίλον του ταϊλανδικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας ναύτης φόρεσε τότε σωσίβιο, έπεσε στο νερό και κολύμπησε μέχρι το ναυαγισμένο πλοίο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Εκεί βρήκε στριμωγμένες τη μία δίπλα στην άλλη τέσσερις γάτες.

Ο διασώστης μετέφερε τις γάτες στο πλοίο του τοποθετώντας τις πάνω στους ώμους του και κρατώντας τις έτσι πάνω από την επιφάνεια του νερού, ενώ η ομάδα του τον τραβούσε μ’ ένα σχοινί.

Τις γάτες φροντίζουν τώρα οι σωτήρες τους στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί Κο Λίπε.

πηγη

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *