ΝΕΑ

«Άνοιξε» φάκελος σε βάρος πασίγνωστου ηθοποιού – Τα «ενεργά» κακουργήματα και οι καταγγελίες

Στους 38 ανέρχονται πλέον οι φάκελοι που καλείται να μελετήσει ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα γύρω από τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο. Κι αν μέχρι χθες οι καταγγελίες που είχε συγκεντρώσει δεν είχαν ποινικό ενδιαφέρον, η κατάσταση άλλαξε μετά τους νέους φακέλους που παρέδωσε ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ Πασχάλης Τσαρούχας.

Οι 18 νέες καταγγελίες αφορούν τέσσερα πρόσωπα συνολικά, εκ των οποίων τα τρία είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα φέρεται να μπαίνει ένα από τα τρία πασίγνωστα πρόσωπα, το οποίο έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα. Σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου είχαν κατατεθεί καταγγελίες και στην πρώτη «φουρνιά» φακέλων που έφτασαν στην Εισαγγελία, αλλά οι πράξεις -σύμφωνα με πληροφορίες- ήταν παραγεγραμμένες.

Όμως χθες, ανάμεσα στις καταγγελίες για το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίστηκαν και δύο κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίες μάλιστα φέρονται να είναι «νομικά ενεργές». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό χτύπησε «καμπανάκι» στην Εισαγγελία, με τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό να έχει ήδη ανοίξει φάκελο για τον συγκεκριμένο πρωταγωνιστή, αλλά και να προσανατολίζεται στο να καλέσει όλα τα φερόμενα θύματα σε κατάθεση. Σημειώνεται, ότι για παραγεγραμμένες πράξεις ο εισαγγελέας ενδέχεται να καλέσει τα θύματα είτε σε περίπτωση που έχουν υποδείξει στις καταγγελίες τους άλλα θύματα, είτε προκειμένου να «συμπληρωθεί» ο φάκελος «ενεργής» υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται, ότι ανάμεσα στις καταγγελίες που περιείχαν οι πρώτοι 20 φάκελοι του ΣΕΗ, που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα, βρισκόταν και μια υπόθεση βιασμού γυναίκας από τον συγκεκριμένο πασίγνωστο ηθοποιό, αλλά η υπόθεση έχει παραγραφεί. «Την κάλεσε στο σπίτι του για να συζητήσουν και η γυναίκα γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος είναι παντρεμένος και το ραντεβού ήταν μεσημέρι, θεώρησε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. (…) Δυστυχώς μιλάμε για μια υπόθεση βιασμού, όπου η ίδια αντιδρούσε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν είχε την δύναμη να το αποφύγει. Αφού ολοκληρώθηκε η πράξη και την έδιωξε, της είπε αν μιλήσεις οπουδήποτε θα σε καταστρέψω» είχε περιγράψει ο δικηγόρος της Αλέξανδρος Μίντζιας στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Ωστόσο, στο ίδιο δικηγορικό γραφείο φαίνεται πως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, έχουν καταφύγει τρία ακόμη πρόσωπα, που κατηγορούν τον ίδιο πασίγνωστο ηθοποιό. Πρόκειται για δύο απόπειρες βιασμού και την πλημμεληματική πράξη της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες για αυτές τις πράξεις αναμένεται εντός αυτής της εβδομάδας να κατατεθούν στο ΣΕΗ και από εκεί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι δύο σκηνοθέτες – ηθοποιοί

Τα άλλα δύο πρόσωπα που φέρονται να «πρωταγωνιστούν» στις 18 νέες καταγγελίες που κατατέθηκαν από το ΣΕΗ, είναι πασίγνωστοι σκηνοθέτες – ηθοποιοί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες εξ αυτών αφορούν στον ήδη προφυλακισμένο σκηνοθέτη και εξετάζεται το ποινικό τους ενδιαφέρον, ενώ μερίδα καταγγελιών αφορά σε έτερο πασίγνωστο σκηνοθέτη – ηθοποιό, τον οποίο κατήγγειλαν δημοσίως το προηγούμενο διάστημα τρεις δημοφιλείς ηθοποιοί και ακολούθησε σειρά άλλων καταγγελιών χωρίς να γνωστοποιηθούν ονόματα. Για τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη οι καταγγελίες αφορούν στο πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας ελευθερίας και όλες φέρονται να έχουν παραγραφεί, καθώς απαιτείται έγκληση εντός τριμήνου, που δεν φαίνεται να έχει υποβληθεί σε κάποια από τις περιπτώσεις.

Κρίνεται η τύχη της μήνυσης σε βάρος του ηθοποιού τηλεοπτικών σειρών
Τις επόμενες ώρες αναμένονται εξελίξεις και για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού τηλεοπτικών σειρών, η οποία είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανάκριση. Εντός της εβδομάδας το αργότερο, αφού η υπόθεση κινδυνεύει με παραγραφή, ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού, ο οποίος πάντως αρνείται κατηγορηματικά την βιασμό λέγοντας, πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

Πρόκειται για τη μήνυση που έχει υποβάλλει ο Δημήτρης Άνθης σε βάρος γνωστού ηθοποιού, που έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές. Υπενθυμίζεται, ότι από την συνέντευξη του Νίκου Σ. στην οποία περιέγραψε βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη παρουσία τρίτου ατόμου, ο Δημήτρης Άνθης αναγνώρισε στο τρίτο πρόσωπο, τον δικό του κακοποιητή. «Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Νίκου Σ. ήρθα σε επαφή με τον δικηγόρο του γιατί ήθελα να κάνω μία ταυτοποίηση γιατί αναφερόταν σε δύο ανθρώπους που του έκαναν αυτά κι ο ένας από τους δύο παρουσιάστηκε ως θύμα. Ήθελα να ταυτοποιήσω ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο για να μην κατηγορήσω λάθος ανθρώπους. Ήθελα να είμαι απόλυτα σίγουρος. Από τις περιγραφές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο άτομο», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Άνθης.

Πηγή: newsbomb.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *