Εκδηλώσεις

Τιμώντας τις γυναίκες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας (8 Μαρτίου), το TV5MONDE επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του προς τον σκοπό αυτό. Παρουσιάζει μία επιλογή απελευθερωμένων και θαρραλέων γυναικών που αποτελούν πηγή έμπνευσης και προτείνει ένα πρόγραμμα που αποκρυπτογραφεί τους αγώνες τους, σπάει τα ταμπού και αναδεικνύει τα χαρίσματά τους.

 
Ντοκιμαντέρ 
Κυριακή 7 Μαρτίου στις 22:00*


Επιστροφή σε εξήντα χρόνια γαλλικής ροκ γένους θηλυκού.
Vanessa Paradis, Fran?oise Hardy, Brigitte Fontaine, Charlotte Gainsbourg… η ταινία αυτή δίνει το λόγο σε δέκα εμβληματικές Γαλλίδες ροκ καλλιτέχνιδες από τη δεκαετία του ’60 έως σήμερα.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

 
Ντοκιμαντέρ 
Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 13:30*

Συνάντηση με αφοσιωμένες καλλιτέχνιδες.
Συνειδητοποιώντας τη θέση των γυναικών, τη θηλυκότητα, τον φεμινισμό… βυθιζόμαστε στον κόσμο των Francofolies de la Rochelle, παρέα με τις V?ronique Sanson, Jane Birkin, Charlotte Gainsbourg… Καθώς και με εκείνες που ενεργούν αθόρυβα.

 ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 

Κινηματογράφος 
Τετάρτη 3 Μαρτίου στις 19:30*Η παγίδα της σεξουαλικής παρενόχλησης στη δουλειά.
Η Καρίν μόλις προσλήφθηκε στη νέα της δουλειά. Καλοκάγαθος στην αρχή ο εργοδότης της αποδεικνύεται χειραγωγός σιγά σιγά, καταλαμβάνοντας την επαγγελματικής της ζωή, την οικογενειακή της ιδιωτικότητα και σύντομα και την ακεραιότητα του σώματός της. 

ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

 
Ντοκιμαντέρ 
Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 22:00*Σκιαγράφηση θαρραλέων γυναικών.
Είναι μεταξύ 20 και 65 ετών και εργάζονται ως καθαρίστριες. Χωρίς περιστροφές, μιλούν για τους λόγους της επιλογής τους, την αγωνία της πρώτης φοράς, την έλλειψη αναγνώρισης, την εργασιακή αβεβαιότητα…

ΜΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ 

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *