ΝΕΑ

Απομάκρυνση Λιβαθινού απο τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο σκηνοθέτης Στάθης Λιβαθινός που είχε διατελέσει Διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής μας, απομακρύνθηκε απο τη Δραματική Σχολή της, έπειτα απο καταγγελίες σπουδαστών για απαξιωτικές συμπεριφορές του και ακραία, βιτριολικά σχόλιά του. Τα… σενάρια που κυκλοφορούν είναι δύο. Το πρώτο υποστηρίζει ότι ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός σχολής και το δεύτερο πως απομακρύθηκε από αυτή, έπειτα απο ένα συμβάν που… ξεχείλισε το ποτήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των φοιτητών της σχολής κατήγγειλε τον Στάθη Λιβαθινό ότι σε ανύποπτη στιγμή, περνώντας από πρόβα έκανε μεγαλοφώνως στον ίδιο και στους συμφοιτητές του ένα ομοφοβικό σχόλιο για το παίξιμό τους, με αποτέλεσμα εκείνος να μην μπορεί να συνέλθει από την προσβολή.

Μετά λοιπόν απο την ανακοίνωση που έκανε ο σύλλογος σπουδαστών του Εθνικού ότι προτίθενται να μιλήσουν δημοσίως πέρα από την περίπτωση Λιγνάδη και για όσα έως τώρα φοβόντουσαν να καταγγείλουν, η Διευθύντρια της σχολής Δηώ Καγκελαρη, συγκάλεσε άμεση συνάντηση των καθηγητών, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς η περίπτωση Λιβαθηνού, η συμπεριφορά του στο συγκεκριμένο συμβάν αλλά και η γενική στάση του απέναντι σε σπουδαστές, και έτσι του ζήτησε την παραίτηση του, την οποία και έλαβε.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και δάσκαλος δεν ανήκει πια, όπως μάθαμε από έγκυρη πηγή στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου.

πηγή: enikos.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *