ΝΕΑ

«Είμαστε όλοι μέτριοι ηθοποιοί» – Κύμα υποστήριξης στον Σπύρο Μπιμπίλα

Ενώ οι καταγγελίες στο χώρο του θεάματος συνεχίζονται, και είναι πια στον δρόμο της δικαιοσύνης, οι δηλώσεις του τέως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη προκαλούν θύελλα αντιδράσεων. 

«Εκτός από επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι, είμαστε όλοι και μέτριοι ηθοποιοί», αναφέρουν μεταξύ άλλων, αρκετοί ηθοποιοί, σε ένδειξη στήριξης στον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, μετά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και την επίθεση Λιγνάδη.

Υπενθυμίζεται ότι στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, στην 19η ανακρίτρια, ο Δημήτρης Λιγνάδης, υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και χαρακτηρίζει μέτριο ηθοποιό τον Σπύρο Μπιμπίλα.

«ΜΈΤΡΙΟΣ ΕΓΏ» – Η ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΤΣΑΦΟΎΛΙΑ ΓΙΑ ΜΠΙΜΠΊΛΑ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ VIRAL

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε: «Η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη από δικηγόρους του Σ.Ε.Η και ως υποδομή έχει την ευθεία αντιπαράθεσή μου εδώ και χρόνια με τα πρόσωπα που συγκροτούν το ΔΣ για τον τρόπο που διαχειρίζονται το Σ.Ε.Η και τα χρήματα που έρχονται στην κατοχή τους και εξαιτίας αυτής της αντιπαραθέσεως υπάρχει χρόνια εχθρότητα μεταξύ εμού και αυτών ιδίως με τον πρόεδρο αυτής και μέτριο ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση». Oι δηλώσεις του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Λιγνάδη, προκάλεσαν την αντίδραση πολλών Ελλήνων ηθοποιών, και όχι μόνο,  οι οποίοι μέσα από τα social media έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Σπύρο Μπιμπίλα.

Για το κίνημα #MeToo στον καλλιτεχνικό, και όχι μόνο, χώρο, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως μίλησε στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» ο Ζαχαρίας Ρόχας.

«Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΗ, αυτό το απίστευτο αυτογκόλ της υπερασπιστικής γραμμής καταφέρνει μόνο να συνενώσει όλους τους συναδέλφους στο ΣΕΗ. Πίσω από τον κ. Μπιμπίλα στέκονται 7000 γίγαντες», είπε ο κ. Ρόχας. «Δεν υπάρχει καμία σύνδεση της διαχείρισης των οικονομικών του ΣΕΗ με το Εθνικό Θέατρο που βρισκόταν ο κ. Λιγνάδης. Δεν είναι μέλος του ΣΕΗ, αλλά δεν έχει και σημασία αυτό. Επί πάνω από 6 μήνες, ο κ. Λιγνάδης και ο κ. Μπιμπίλας βρισκόντουσαν σε εβδομαδιαία βάση για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης. Ουδέποτε διαπίστωσα εγώ κάποια αντιπαλότητα μεταξύ τους», συνέχισε ο ίδιος. «Ο κ. Μπιμπίλας εξελέγη σε αυτή τη θέση στο ΣΕΗ, ως πρόεδρος, με 500 τουλάχιστον ψήφους, διπλάσιες από τον δεύτερο ηθοποιό. Δεν είναι συμπωματικά σε αυτή τη θέση, είναι αξιοκρατικά. Τον τίμησαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους για την προσφορά του, για την ποιότητά του, για το ήθος του, το μυαλό του. Αυτός ο τριμέγιστος κ. Μπιμπίλας είναι πολύ μέτριος στα μάτια της υπεράσπισης», πρόσθεσε ο κ. Ρόχας.

Τέτα Κωνσταντά: Οι ισχυρισμοί Λιγνάδη για το ΣΕΗ είναι αστήρικτοι και ακατανόητοι

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντά, όσα ισχυρίστηκε ο κ. Λιγνάδης είναι περίεργα και αστήρικτα. Συγκεκριμένα για τα οικονομικά του ΣΕΗ, υποστήριξε πως πρόκειται για κάτι εντελώς ακατανόητο. Ο κ. Λιγνάδης εξακολουθεί να είναι μέλος του σωματείου και δεν είχε ποτέ διαφορές για οικονομική διαχείριση, υπογράμμισε. «Από μερικούς ανθρώπους μπορείς να περιμένεις τα πάντα», δήλωσε για τους ισχυρισμού του σκηνοθέτη. Πλέον το σωματείο είναι πιο δυνατό από ποτέ και όπως χαρακτηριστικά είπε, «ένας υπόδικος δεν έχει τη δύναμη να το τραυματίσει».

Βάσια Τριφύλλη: Κάτω τα χέρια από τον Μπιμπίλα – Ατάλαντος ο Λιγνάδης

«Κάτω τα χέρια από τον Σπύρο Μπιμπίλα. Εκεί τραβάω μαχαίρι, τραβάω πιστόλι. Όχι μόνο από το ΣΕΗ αλλά και από τον Μπιμπίλα. Ούτε ξέρω που το πάει ο Κούγιας. Αλλά είναι τελείως γελοίο ότι ο Μπιμπίλας έκανε σκευωρία για να χαντακώσει το Λιγνάδη. Θα έπρεπε να γελάμε ομάδον» σημείωσε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη χαρακτηρίζοντάς τον ατάλαντο. «Ποιος εύρος; Ποια επιτεύγματα; Ατάλαντος είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, από έναν υπέροχο πατέρα. Σέβομαι το όνομα Λιγνάδης από τον πατέρα του. Είναι γιός ενός υπεράξιου πατέρα. Ο Δημήτρης Λιγνάδης προσωπικά δεν μου λέει κάτι ιδιαίτερο. Μας ρεζίλεψε ο κ. Λιγνάδη ως ηθοποιός. Τον ήξερα από το όνομα του πατέρα του. Δεν είχα ακούσει κάτι για τον κ. Λιγνάδη» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά

Πηγή: https://parallaximag.gr/epikairotita/eimaste-oloi-metrioi-ithopoioi-kyma-ypostiriksis-ston-spyro-mpimpila

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *