ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ”

Η νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός Λουκία Μιχαλοπούλου, η οποία έχει εντυπωσιάσει με τις θεατρικές ερμηνείες τα τελευταία χρόνια, μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για το θέατρο, την μουσική , τον χορό, τις συνεργασίες και τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει.

Το θέατρο και η υποκριτική σε ενδιέφεραν από την παιδική σου ηλικία;
Ναι με ενδιέφεραν από μικρή. Έψαχνα ένα τόπο που να νιώθω ελεύθερη.

Ασχολείσαι παράλληλα με το τραγούδι και τον χορό;
Πιο μικρή ασχολούμουν με το κλασικό τραγούδι. Τώρα κάνω σύγχρονο χορό.

Υπάρχει κάποιος ρόλος τον οποίο να θεωρείς αφετηρία ή θεμέλιο για έναν ηθοποιό;
Πιστεύω στις συνεργασίες. Οι συναντήσεις μου με πρόσωπα όπως ο Βογιατζής η Πατεράκη ,ο Καταλειφός και τώρα ο Μαυρίκιος με καθόρισαν και με δίδαξαν.

Υπήρξαν ρόλοι ή έργα τα οποία φοβήθηκες στην μέχρι τώρα καριέρα σου;
Ο φόβος είναι ένα αίσθημα χρήσιμο, αρκεί να τον μετατρέπεις σε κάτι δημιουργικό. Τα πάντα αλλά και τίποτα δεν με φοβίζει.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς και σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου και του κινηματογράφου. Τι έχεις αποκομίσει από αυτούς;
Η εκπαίδευση στη σχολή δεν είναι αρκετή. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω σκηνοθέτες που με βοήθησαν σε όλα τα επίπεδα.

Το 2011 βραβεύτηκες για την ερμηνεία σου στο ρόλο της «Χίλντε» στο έργου του Ίψεν «Η κυρία από την θάλασσα». Πως αισθάνθηκες και πόσο ψηλά ανέβασες τον πήχη μετά από αυτό;
Δεν πιστεύω στα βραβεία αλλά στη διάρκεια. Να αντέξει ένας δημιουργός μέσα στον χρόνο. Αυτό είναι βραβείο.

Σε παρακολουθούμε κυρίως σε δραματικούς ρόλου. Είναι επιλογή δική σου ή λόγος συγκυριών;
Νομίζω ότι είναι λόγος συγκυριών.

Φέτος ερμήνευσες έναν πολύ δυνατό ρόλο στο έργο «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι» του «Τένεσι Ουίλιαμς» . Σε επηρεάζει ψυχολογικά η προσέγγιση του ρόλου κάθε φορά;

Η Κάθριν ήταν ένας ρόλος που ονειρευόμουν από μικρή. Νιώθω μεγάλη χαρά για την ευκαιρία που μου δόθηκε και για την συνάντηση με τον Δημήτρη Μαυρίκιο . Ενώ είναι ένα ιδιαίτερο σκοτεινό έργο, εμείς με τον Δημήτρη δουλεύαμε το φως του, την αθωότητα και την παρόρμηση. Οπότε μέσα από αυτή την δουλειά σαν να ξαλάφρωσα.

Τι ιδιαίτερο έχουν τα κλασσικά έργα, όπως αυτά του «Τένεσι Ουίλιαμς» που τα κάνουν διαχρονικά;
Οτιδήποτε είναι σημαντικό είναι και διαχρονικό. Όπως η ποίηση αν είναι καλή είναι και άχρονη.

Πως ήταν η συνεύρεση σου στο σανίδι με την Μπέτυ Αρβανίτη;
Την Μπέτυ την αγαπώ. Έχουμε συνεργαστεί 3 φόρες, είμαστε πια λίγο σαν οικογένεια.Είναι ωραίο να δουλεύεις με ηθοποιούς που εκτιμάς και που νιώθεις οικεία.

Η τηλεόραση σου λείπει;
Όχι

Για το καλοκαίρι ετοιμάζεις κάτι;
Θα είμαι στην “Αντιγόνη” σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη.

Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης άρθρου: 20.05.2015

ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:
1)http://www.culturenow.gr/20676/loykia-mixalopoyloy-to-keimeno-toy-mamet-einai-mia-partitoyra-poy-prepei-na-akoloythhseis-pista-einai-moysikh
2)http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=667749

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *