ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ”

Η Ξεχωριστή ηθοποιός Λένα Ουζουνίδου, η οποία μαγεύει με την φετινή της ερμηνεία στον μονόλογο “Σταματία , το γένος Αργυροπούλου“, μίλησε στο Athens art theater και την Άννα Χατζή για τις σπουδές της, το θέατρο, τον πρώτο της ρόλο, τον φετινό sold out μονόλογο, την παιδική παράστασηΟι Ηλίθιοι” στην οποία πρωταγωνιστούσε και τα νέα σχέδια της.

Η υποκριτική πως μπήκε στη ζωή σας;
Βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για σπουδές , μπήκα σε μια θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου . Εκεί οι φίλοι με Έπεισαν να δώσω εισαγωγικές εξετάσεις στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ , πέρασα και έτσι η υποκριτική μπήκε πια σοβαρά στη ζωή μου ,παράτησα τη σχολή όπου φοιτούσα κι αποφάσισα πως θέλω να γίνω ηθοποιός

Είχατε ή έχετε κάποιο πρότυπο από το χώρο του θεάτρου;
Πολλές κι υπέροχες γυναίκες όπως η Λυδια η Φωτοπούλου η Λυδία η Κονιορδου η Φιλαρέτη Κομνηνού η Έφη Σταμουλη η Ελένη η Κοκκίδου κι από τις νεότερες η φίλη μου και συμφοιτήτρια μου στη δραματική σχολή Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου . Είχα την τύχη και τη χαρά να βρεθώ μαζί τους στη σκηνή .

Πως νιώσατε όταν ερμηνεύσατε τον πρώτο σας ρόλο;
Μαγικά . Έπαιζα την Ωντρευ στο “όπως σας αρέσει” του Σαίξπηρ , σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου . Είχα αγωνία αλλά κυρίως κέφι και χαρά .

Συνεργαστήκατε πολλά χρόνια με το ΚΘΒΕ. Ήταν για σας μια ξεχωριστή εμπειρία;
Ασφαλώς! Εκεί πήρα το βάπτισμα του πυρός και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς και σημαντικούς σκηνοθέτες .

Τι σας φοβίζει περισσότερο στην δουλειά σας;
Προσπαθώ να μη με τρομάζει τίποτα . Πιστεύω πως όσο ένας ηθοποιός ξεπερνάει τους φόβους του τόσο πιο δυνατός καλλιτέχνης γίνεται .

Είναι πιο δύσκολη ερμηνεία ένας μονόλογος για έναν ηθοποιό;
Δεν είναι πιο δύσκολος άπλα ο μονόλογος είναι πιο μοναχικός δρόμος και σημαίνει την απόλυτη έκθεση για έναν ηθοποιό

Σας δυσκόλεψε η προσέγγιση της «Σταματίας»;
Όχι ιδιαίτερα . Ακολουθώντας βήμα βήμα τη σκηνοθετική γραμμή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και με απόλυτη πίστη στις ιδέες του και στις προτάσεις του , με ευκολία έμπαινα σιγά – σιγά στον ξεχωριστό κόσμο της Σταματίας

Έχετε κοινά στοιχεία με την Ηρωίδα της παράστασης;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω .

Η Σταματία μένει αφοσιωμένη στην πρώτη της αγάπη. Τι την εμποδίζει
να κάνει μία νέα αρχή;

Ακολουθεί πίστα τις συντηρητικές απόψεις τις οικογένειας της καθώς και της θρησκείας ,τις ενστερνίζεται κι έτσι παίρνει την απόφαση να παραμείνει πίστη στη μνήμη του και να μην γυρίσει να κοιτάξει άλλον άντρα στη ζωή της .

Τι είναι αυτό που προσελκύει τον κόσμο στον φετινό sold out μονόλογο σας;
Η Σταματία είναι μια γυναίκα αθώα τρυφερή , αφελής , αυστηρή και συνάμα δοτική . Είναι ένας αναγνωρίσιμος τύπος γυναίκας που υπάρχει ακόμα και τώρα σχεδόν σε κάθε ελληνική οικογένεια.

Παράλληλα με το «Σταματία το γένος Αργυροπούλου» , πρωταγωνιστούσατε και στην παιδική παράσταση «Οι ηλίθιοι». Είναι τα παιδιά οι πιο δύσκολοι κριτές;
Ναι τα παιδιά δεν έχουν δεύτερες σκέψεις κι έτσι αυτό που σκέφτονται το λένε και το εκφράζουν άμεσα και αφοπλιστικά .

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας; Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;
Θα συμμετέχω στην παράσταση “Αιας” του “Σοφοκλή” σε σκηνοθεσία Β. Θεοδωρόπουλου καθώς και στην παράσταση αφιέρωμα στο “Ντάριο γι” που θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης άρθρου: 22.04.2015

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *