ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΟΥ”

Η ανερχόμενη , ταλαντούχα νεαρή ηθοποιός Ηρώ Πεκτέση μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την υποκριτική, τις δραστηριότητες της, τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει, τις τηλεοπτικές σειρές “3ος νόμος” και “10η εντολή“, την επιτυχημένη παράσταση “Αγαπητή Έλενα” και τα επόμενα σχέδια της.

Πως ήταν τα πρώτα σου βήματα στην υποκριτική;
Τα βήματα μου μέχρι στιγμής εκφράζουν τα θέλω μου. Πιστεύω πως στο δρόμο της τέχνης καλείσαι να κάνεις πάντα τα πρώτα σου βήματα όπως είναι. η πρώτη πινελιά πάνω σε έναν καινούριο πίνακα ενός ζωγράφου ή η πρώτη νότα στη νέα σύνθεση ενός μουσικού . Έτσι και για τον ηθοποιό η πρώτη συναναστροφή με τον “άγνωστο” χαρακτήρα. πάντα είναι σαν πρώτο βήμα Αυτό άλλωστε με γοητεύει περισσότερο.

Τι σε ώθησε στο χώρο του θεάτρου;
Δεν υπήρχε κάποια κινητήριος δύναμη. Απλά ένα ένστικτο που μοιάζει με το βασικό.

Υπήρχε κάποιος ρόλος που να σε άγγιξε πριν ακόμα ασχοληθείς με την ηθοποιία;
Η “μ.α.ι.ρ.ο.υ.λ.α της Λένας Κιτσοπουύου” . Ο μονόλογος αυτός μου ανακάτεψε τα νερά και έφερε βαβούρα στο μέσα μου.

Πιστεύεις σε κάποιο ρόλο θεμέλιο για τον ηθοποιό;
Κάθε ρόλος έχει τη δίκη του άξια. Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσω κάποιον. Πιστεύω περισσότερο στους ανθρώπους που συντελούν για να χτίσουν μια παράσταση. Αυτό λοιπόν που κυνηγάω είναι , δημιουργικούς και παθιασμένους ανθρώπους και όχι συγκεκριμένους ρόλους.

Ασχολείσαι παράλληλα με κάποια άλλη δραστηριότητα πέρα από την υποκριτική;
Ναι, γράφω και τραγουδάω.

Τι σε ιντριγγάρει περισσότερο στη δουλειά σου;
Αυτή η δουλειά από μόνη της είναι τόσο προκλητική στα μάτια μου. Άλλα αν θες ένα πράγμα, αυτό είναι οι δυσκολίες των ρόλων και το τρέξιμο μετ εμποδίων. Σ’ αυτό το τρέξιμο όμως αγαπώ τα εμπόδια.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου στόχος;
Είμαι ακόμα στην αρχή. Οι επιθυμίες μου δε μετριούνται στα δάχτυλα. Ο πιο βασικός μου στόχος είναι να έχω κάθε χρόνο συνεργασίες σαν αυτές που έχουν προκύψει μέχρι τώρα.

Φέτος πρωταγωνιστούσες στην “Αγαπητή Έλενα”, μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της σεζόν. Πως προέκυψε ο ρόλος;
Είμαι μαθήτρια της Ελένης Σκότη , στο στούντιο υποκριτικής του “Επί Κολωνώ” . Έγινε μια οντισιόν για τον ρόλο. όπου με κάλεσε. Όταν διάβασα το έργο είπα “εδώ είμαστε”. Έγινε λοιπόν η οντισιόν και με επέλεξαν.

θα συνεχιστεί και το ερχόμενο φθινόπωρο;
Ναι, ξεκινάμε πρόβες μες το μήνα.

Σε είδαμε και φέτος σε έργο του Πάνου Κοκκινόπουλου. Μετά τον “3ο νόμο”, φέτος και στην “10η εντολή” .Είναι έργα ιδιαίτερου περιεχόμενου. Πως είναι σαν εμπειρία;
Η συνεργασία μου με τον Πάνο Κοκκινάπουλο είναι από τις αγαπημένες μου εμπειρίες. Αυτό γιατί είναι πολύ σπάνιο να συναντήσεις σκηνοθέτες αποτελεσματικούς και χωρίς εκρήξεις. Έκτος αυτού η “10η εντολή” και ο “3ος νόμος” είναι σειρές σκοτεινές με ήρωες που χτυπάνε κόκκινο. Αυτό από μόνο του είναι άκρως εξιταριστικό για έναν ηθοποιό που εμπλέκεται συναισθηματικά σε τόσο ακραίες καταστάσεις.

Εκτός από ηθοποιός, υπάρχει κάποιο επάγγελμα που θα ήθελες να κάνεις;
Τη δεδομένη στιγμή όχι. Έχω αρκετά χόμπι και πράγματα που ασχολούμαι αλλά όχι για να τα κάνω επάγγελμα.. Παρ’ όλα αυτά για βιοποριστικούς λόγους και όχι από βαθιά επιθυμία έχει χρειαστεί ανά διαστήματα να κάνω πολλές δουλειές.

Ετοιμάζεις κάτι καινούριο;
Υπάρχει μια πρόταση για μία Δευτερότριτη παράσταση γι αυτή τη σεζόν αλλά λόγο των πολιτικών καταστάσεων είναι στον αέρα.

Ημερομηνία 1ης δημοσίευσης άρθρου: 09.09.2015

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *