ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

«ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΗΚΑ ΔΙΕΞΟΔΟ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ»

Η ξεχωριστή και σπουδαία ηθοποιός Λίνα Σακκά μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τα παιδικά της χρόνια, τα πρώτα της βήματα στο θέατρο και την τηλεόραση, το θέατρο, την υποκριτική , την τηλεόραση, τους ρόλους της και τα επόμενα σχέδια της.

Η υποκριτική σας ενδιέφερε πάντα;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα αυτή την ανησυχία. Στα σχολικά μου χρόνια πάντα ήθελα να συμμετέχω σε εκδηλώσεις, ξεκινώντας από την χορωδία του σχολείου και αργότερα όταν γράφτηκα στην θεατρική ομάδα. Εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι με ευχαριστούσε να έχω ένα κοινωνικό κύκλο γύρω μου έχοντας ένα κοινό στόχο, να φτιάξουμε μία ωραία παράσταση και έκτοτε δεν σταμάτησα. Γιατί μέσα από αυτό βρήκα διέξοδο, διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Υπήρχαν παράγοντες ή κάποιο ερέθισμα που να σας ώθησε στο θεατρικό σανίδι;
Όχι. Το ερέθισμα ήταν εσωτερικό. Μία εσωτερική παρόρμηση, μία εσωτερική ανάγκη για έκφραση , για συμμετοχή σε ένα σύνολο που να νιώθω ότι έχω με κάποιους ανθρώπους τους ίδιους κώδικες επικοινωνίας.

Έχετε υπάρξει πρωταγωνίστρια σε πολλά τηλεοπτικά σήριαλ. Η τηλεόραση σας βοήθησε;
Σίγουρα. Δούλεψα στην τηλεόραση ως ηθοποιός, εκτίμησα όλες αυτές τις συνεργασίες , τις οποίες έκανα με πολύ αγάπη και χαρά και αισθάνομαι πολύ υπερήφανη για όλες αυτές. Μου δόθηκαν ευκαιρίες να παίξω σε κωμωδία , σε δράμα αλλά και σε κοινωνικά έργα.

Ξεχωρίσατε κάποια δουλειά , συνεργασία ή εμπειρία από όλες αυτές τις δουλειές μέχρι σήμερα;
Έχω ξεχωρίσει κάποιες δουλειές λόγω της διαφορετικής φύση τους. Από την τηλεόραση έχω ξεχωρίσει τις «Γοργόνες» που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έκανα τέτοιο ρόλο, την «Εκδρομή» το οποίο ήταν ένα θρίλερ ουσιαστικά , τα «40 κύματα», την «Παρένθετη μητέρα» Το οποίο ήταν ένα καλογραμμένο κείμενο από την Κάκια Ιγερινού, με υπέροχη σκηνοθεσία και όμορες συνεργασίες . Επίσης δεν θα ξεχάσω τις πρώτες μου δουλειές όταν ο Κύριος Μανουσάκης μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω δύο διαφορετικούς ρόλους. Έναν κωμικό στο «Μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο» και έπειτα ένα δράμα. Γενικά θεωρώ ότι στάθηκα αρκετά τυχερή που είχα την ευκαιρία να μπορώ να επιλέγω αυτό το οποίο ήθελα να κάνω. Πάντα διάλεγα δουλειές με διαφορετικό περιεχόμενο για να μπορώ να εξελίσσομαι.

Μετανιώσατε για κάποιες επιλογές σας στον επαγγελματικό τομέα;
Όχι , δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Σε όλες τις δουλειές έδωσα και όλες μου έδωσαν. Γυρίζω στο παρελθόν και σκέφτομαι ότι υπάρχουν παιδιά σήμερα που δεν θα ζήσουν τις στιγμές που ζήσαμε εμείς τότε.

Γενικά είστε επιλεκτική στους ρόλους;
Ναι πιστεύω πως είμαι. Έζησα σε μία εποχή στην οποία θεωρώ ότι είχα πολλές προτάσεις. Ό,τι έκανα είχα την τύχη να το επιλέγω.

Τι πρέπει να έχει ένας ρόλος για να σας τραβήξει το ενδιαφέρον;
Δεν είναι μόνο ο ρόλος. Δεν επιλέγω μία δουλειά με βάση μόνο τον ρόλο. Είναι κάτι συνδυαστικό. Δηλαδή, από ποιον έρχεται η πρόταση; Ποιοι είναι οι συντελεστές και η παρέα που θα φτιάξουμε το έργο, αν μπορώ να συμπλεύσω με αυτούς αισθητικά και καλλιτεχνικά , η ιστορία και το περιεχόμενο και φυσικά η συμμετοχή του ρόλου στην υπόθεση. Αν όλα αυτά με ικανοποιούν, προχωράω και το κάνω.

Σας έχουμε δει στην τηλεόραση σε κωμωδία αλλά συνήθως σας παρακολουθούμε σε δράματα. Είναι επιλογή σας;
Μας έδιναν διάφορες ιστορίες . Εγώ πάντα επέλεγα αυτές που κάλυπταν όλες τις παραπάνω απόψεις που ανέφερα. Δεν είχε να κάνει με το είδος. Διάβαζα το σενάριο και αν με άγγιζε ο ρόλος το έκανα.

Η αποχή σας τα τελευταία χρόνια από το θέατρο είναι δική σας επιλογή ή θέμα συγκυριών;
Δούλεψα αρκετά χρόνια. Έπειτα στη ζωή μου άνοιξε ένας καινούργιος κύκλος, αυτός της μητρότητας. Επειδή είμαι άνθρωπος που αφοσιώνεται σε κάθε στιγμή, ήρθε αυτό το σπουδαίο δώρο στη ζωή μου και ήθελα να το ζήσω όπως τα θέατρα στα οποία δόθηκα και δούλεψα τόσο σκληρά. Αν το θέατρο και η τηλεόραση αξίζουν, ένα παιδί αξίζει ακόμα περισσότερο. Ζω λοιπόν την μητρότητα και την οικογενειακή θαλπωρή , Όταν το παιδί μεγαλώσει και ξεκινήσει το σχολείο τότε θα μπω στη διαδικασία να δω τι με ενδιαφέρει περεταίρω να κάνω.

Επιστρέψατε στο γυαλί της τηλεόρασης σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη σειρά η «Εκδρομή». Σας έλειψαν οι πρόβες και τα γυρίσματα;
Πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα καταλάβει. Είχα αφοσιωθεί βαθιά στο παιδί και έπαιρνα τόση αγάπη. Οπότε δεν το κατάλαβα. Μόλις μου έδωσαν το σενάριο και μπήκα στην διαδικασία να το κάνω, τότε συνειδητοποιήσα πόσο μου είχε λείψει η δουλειά. Στην πράξη.

Για του τηλεθεατές ήταν ένα ξεχωριστό έργο. Ήταν το ίδιο και για σας;
Μου άρεσε πάρα πολύ το σενάριο, εμπιστεύτηκα τους συνεργάτες μου και τους συντελεστές. Φροντίσανε να έχω πολύ καλές συνθήκες στο βουνό και έτσι πήρα το παιδάκι μου και την μανούλα μου και φύγαμε. Ο Μάριος μεγάλωσε στην φύση , στο βουνό. Είχα το παιδί μου και ταυτόχρονα την δουλειά μου . Ήταν πραγματικά οι ιδανικότερες συνθήκες για μένα στην φύση, στην εξοχή και στην ηρεμία Οι άνθρωποι στη Νάουσα ήταν γενναιόδωροι και δεν με άφησαν ούτε μία στιγμή να νιώσω ανασφάλεια. Ήταν μία σπάνια εμπειρία και μάλιστα χάρηκα γιατί έμαθα ότι θα παιχτεί και στο Βέλγιο η σειρά.

Ετοιμάζετε κάτι για φέτος;
Είμαι σε μία περισυλλογή . Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που θέλω να κάνω αυτή την στιγμή. Βλέπω πιο σφαιρικά την δουλειά μου Έχω σκεφτεί ακόμα και να σπουδάσω κάτι σχετικά με το θέατρο πάντα. Πως το θέατρο δηλαδή μπορεί να αξιοποιηθεί από την κοινωνία και να βοηθήσει στο κοινωνικό σύνολο και όχι απαραίτητα να παίζω στη σκηνή. Πλέον η δουλειά μας έχει γίνει χόμπι οπότε θέλω και περιμένω να μου προταθεί κάτι με αξία , να αισθανθώ ότι μπορώ να δώσω την ψυχή μου.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *