ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2014-2015

“ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ”

Η μία και μοναδική , επιτυχημένη ηθοποιός της κωμωδίας Σοφία Μουτίδου μίλησε αποκλειστικά στην Άννα Χατζή και το Athens Art Theater για την υποκριτική, το θέατρο, τις σπουδές της, τις ανεπανάληπτες τηλεοπτικές σειρές «Το καφέ της Χαράς» , « οι Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη» , την συνεργασία της με τον Χάρη Ρώμα, την παράσταση «Πρότυπος οίκος Ανοχής» , την καλοκαιρινή περιοδεία της και τα μελλοντικά επαγγελματικά της σχέδια.

Γεννηθήκατε στην Θεσσαλονίκη και σπουδάσατε νομική. Το επάγγελμα του ηθοποιού πως προέκυψε στη ζωή σας;
Αυτό ήθελα να κάνω και τελικά το έκανα , όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο. Η υποκριτική ήταν η πρώτη μου επιλογή , αλλά δεν με άφηναν οι γονείς μου και έτσι το πραγματοποίησα αμέσως μετά τις σπουδές.

Υπήρξατε παρουσιάστρια σε τηλεοπτική εκπομπή καθώς και συμπαρουσιάστρια σε πρωινή ζώνη. Σας αρέσει να δοκιμάζετε τον εαυτό σας σε διάφορες δραστηριότητες;
Όχι δεν το θεωρώ δοκιμασία. Μου αρέσει να εκτίθεμαι είτε σε μαγνητοσκοπημένα είτε σε ζωντανά προγράμματα. Δεν με απασχολεί τόσο αν είναι εκπομπή ή σήριαλ . Μου αρέσει η αμεσότητα και η επικοινωνία με τον κόσμο χωρίς να παίζω απαραίτητα κάποιον ρόλο.

Οι περισσότερες δουλειές σας στο θέατρο και την τηλεόραση είναι κωμωδίες. Ρόλοι κωμικοί αλλά τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Επιδιώκετε το διαφορετικό και όχι το συνηθισμένο;
Στην Ελλάδα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Δεν έχεις τα περιθώρια να επιδιώξεις και να κυνηγήσεις πολλά πράγματα. Σου κολλάνε μία ταμπέλα και με αυτό πορεύεσαι. Σαν ηθοποιός θα μπορούσα να μην κάνω κωμωδία και να επιλέξω δραματικούς ρόλους. Όμως το κωμικό στοιχείο βρίσκουν πάνω μου και προτιμούν να δουλεύω σε αυτό.

Υπάρχει κάποια δουλειά ή συνεργασία που έχετε ξεχωρίσει;
Όχι . Κάθε μία έχει και τις ιδιαιτερότητες της. Κάθε δουλειά έχει τα καλά και τα κακά της. Μπορεί να μην συμφωνείς με κάποιους αλλά να περνάς καλά σε άλλο επίπεδο ή να υπάρχουν διαφωνίες και η παράσταση να πηγαίνει πολύ καλά. Συνεπώς η χαρά μπορεί να προκύπτει από παντού.

Ο ρόλος σας στο καθημερινό σίριαλ «το καφέ της χαράς» είχε μεγάλη επιτυχία. Πιστεύετε ότι ήταν καθοριστικός για την μετέπειτα καριέρα σας;
Είναι ένα σήριαλ που έκανε 60% θεαματικότητα και που παίζεται ακόμα. Αν πω ότι δεν ήταν καταλυτικό θα ναι ψέματα. Όλοι με ξέρουν ως «η δασκάλα» . Είναι ο ρόλος που με καθιέρωσε. Το «καφέ της χαράς» και οι «Στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη» έκαναν τεράστια επιτυχία και είναι λογικό αυτοί οι ρόλοι να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο μέχρι και σήμερα.

Είχα την τύχη και την εμπειρία να παρακολουθήσω μερικές πρόβες σας στο θέατρο. Παρατήρησα ότι κοιτάτε την κάθε λεπτομέρεια. Είστε τελειομανής στη δουλειά σας αλλά και στην ζωή σας γενικά;
Περισσότερο στην δουλειά μου παρά στην ζωή μου. Μου αρέσει κάθε τι που κάνω να είναι άψογο. Να είναι όλα μετρημένα και σωστά. Σε μερικές δουλειές στο σπίτι είμαι λίγο ψυχαναγκαστική αλλά το αποφεύγω όσο μπορώ. Στην δουλειά όμως δεν τα αφήνω , τα κοιτάζω όλα με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Φέτος συνεργάζεστε μετά από καιρό ξανά με τον Κύριο Ρώμα. Αυτή τη φορά θεατρικά. Πως είναι αυτή η συνεύρεση σας μετά από μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία;
Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε. Τον Χάρη δεν τον γνώριζα καλά . Τώρα γνωριστήκαμε σαν άνθρωποι και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα . Ο Χάρης είναι περίπτωση ανθρώπου. Είναι εξαιρετικά δοτικός , ευγενής και άψογος στην δουλειά του . Δουλεύεις με ευχαρίστηση μαζί του. Είχαμε πει μία , δύο φορές να κάνουμε κάτι μαζί στο παρελθόν αλλά δεν προέκυψε τελικά. Οι συνεργασίες είναι και θέμα συγκυριών.

Ο « Πρότυπος οίκος Ανοχής» ένα, νέο θεατρικό έργο που είχε μεγάλη επιτυχία στον Χειμώνα στο θέατρο «Ακάδημος» και τώρα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή την παράσταση..
Είχε έρθει ένας φίλος δραματολόγος , είδε την παράσταση και είπε ότι τέτοιου είδους κωμωδίες , αντιστοιχούν στο 75% στο Παρίσι. Είναι παράσταση η οποία απαρτίζεται από λίγα πρόσωπα, με ηθογραφία που όμως δεν είναι φάρσα και οι χαρακτήρες προλαβαίνουν να αναπτύσσονται. Μιλάμε για ένα έργο με κλασσική δομή και με ανατροπές στο τέλος κάθε σκηνής

Πως αποφασίσατε να κάνετε την παράσταση περιοδεία;
Είναι ένα εύκολο έργο από άποψη σκηνικών. Στήνεται εύκολα, οπότε είναι εύκολο στην μεταφορά και θέλαμε να το δουν στην επαρχία γιατί αξίζει.

Ασχολείστε και με το stand up comedy και περιοδεύετε με τέτοιου είδους παραστάσεις;
Ναι , αυτό είναι κάτι δικό μου. Δεν είναι έργο με δομή, αλλά μονόλογοι οι οποίοι σχολιάζουν την τρέχουσα πραγματικότητα.

Στην Ρόδο πρώτη φορά έρχεστε;
Ναι , πρώτη φορά και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Δυστυχώς βέβαια δεν θα προλάβουμε να δούμε το νησί γιατί θα φύγουμε σε μία μέρα.

Τον χειμώνα θα σας δούμε κάπου;
Είμαι σε επικοινωνία για μία δουλειά..Απλώς δεν είμαι έτοιμη να την ανακοινώσω ακόμα.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *