ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

“ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ”

Ο μοναδικός ηθοποιός Γιώργος Ψυχογιός μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική, το θέατρο, τα κλασικά έργα και την προσέγγιση τους, τις επιλογές του , την παράσταση “Το Ημέρωμα της Στρίγγλας” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα στο θέατρο “Βρετάνια” και τα νέα του σχέδια.

Η υποκριτική ήταν η πρώτη σας επιλογή;
Ναι η πρώτη και μοναδική επιλογή μου, ενάντια στη γνώμη των γονιών μου, συνειδητά από τα χρόνια του γυμνασίου.

Τι σας ώθησε στο επάγγελμα του ηθοποιού;
Η ανάγκη μου να επικοινωνήσω με τον άνθρωπο καθότι ήμουν κλειστός χαρακτήρας και πολύ ντροπαλός!

Είστε επιλεκτικός στη δουλειά σας;
Είναι ότι αγαπάω περισσότερο. Να διαφυλάττω τον εαυτό μου, με όλη μου την ψυχή από κακοτοπιές!

Τα κλασικά έργα είναι διαχρονικά. Τι είναι αυτό που κατά τι γνώμη σας τα κάνει πάντα τόσο επίκαιρα;
Τα κλασικά έργα είναι διαχρονικά γιατί πραγματεύονται την έννοια της ζωής και τα πάθη της. Πάντα θα ζουν πριν και μετά από μας. Αρκεί να ξέρουμε να ζούμε αληθινά!

Πως πιστεύετε ότι πρέπει να προσεγγίζονται τέτοιου είδους έργα;
Θεωρώ ότι πρέπει να προσεγγίζονται με σεβασμό και γνώση πέρα από τις όποιες καινοτομίες που μπορεί κάποιος να κάνει στο ανέβασμα ενός κλασικού κείμενου. Το έργο πρέπει να υπάρχει να συγκινεί και να ψυχαγωγεί.

Κατά πόσο μπορεί το θέατρο να συμβάλει στην καθημερινότητα και στη ζωή γενικότερα;
Το θέατρο ήταν και θα είναι η πραγματική ψυχαγωγία για τον πολύ κόσμο. Πάντα σε περιόδους κρίσεων το θέατρο άνθιζε , είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον του.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση το «Ημέρωμα της στρίγγλας». Πως προέκυψε η συνεργασία και η επιλογή αυτού του έργου;
Είχα την τύχη να παίζω στην ίδια παράσταση το 2004 όταν ο Γιάννης Κακλέας το ανέβασε στον ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Μία εξαιρετική παράσταση με τεράστια επιτυχία Σε εκείνη έπαιζα έναν άλλο ρόλο. Συναντηθήκαμε τυχαία κάπου και μου ζήτησε να παίξω τον πάτερα σε αυτό το ανέβασμα φέτος στο Βρετάνια. Είπα το ναι χωρίς να το σκεφτώ περισσότερο. Δουλέψαμε πολύ όμορφα. Τον εκτιμώ και τον πιστεύω και δώσαμε μια πολύ όμορφη διάσταση στον ιδιόρρυθμο αυτόν χαρακτήρα

Το κείμενο πραγματεύεται την εξημέρωση μίας κοπέλας με ιδιότροπο χαρακτήρα. Πιστεύεται πως αυτό μπορεί αυτό να επιτευχθεί;
Με σιγουριά ναι! Δίνοντας αγάπη και αισθήματα στον άλλον μπορεί να μαλακώσει ακόμα κια ένα βουνό!

Ποια είναι η στάση του πατέρα σε όλο αυτό;
Είπα πριν ότι ο δικός μου Μπατίστα αν και ιδιόρρυθμος και έχοντας μεγαλύτερη αδυναμία στην μικρή του κόρη κατάφερε σε κάποιες σκηνές του έργου να αναδείξει κάποιες κρυφές πτυχές ενός πατέρα που ίσως κάπου να έχει κάνει λάθος; να δει την Κατερίνα του με μια άλλη ματιά; να την καταλάβει; Ερωτήματα που με απασχόλησαν όταν χτίζαμε τον ρόλο.

Τι θα λέγατε στον κόσμο για να έρθει να δει την παράσταση σας;
​Δύσκολο να πω κάτι γι’ αυτό ντρέπομαι. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι από την πρώτη κιόλας μέρα χωρίς να ξέρουν καν για την παράσταση ο κόσμος μας περίμενε.Κάθε βράδυ γεμίζει η πλατεία με έναν κόσμο που αισθάνεται γελάει με την ψυχή του, συγκινείται , ψυχαγωγείται και τέλος αποθεώνει. Είναι μεγάλη η χαρά μας!

Ετοιμάζετε κάτι άλλο για τη συνέχεια της σεζόν;
Δεν ξέρω ακόμη σίγουρα υπάρχουν κάποιες σκέψεις και προτάσεις για το καλοκαίρι. Είδομεν, ας είμαστε καλά να ανταμώνουμε!

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *