ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

“ΠΙΣΤΕΥΩ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”

Η ταλαντούχα ηθοποιός Άνδρη Θεοδότου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την υποκριτική, την τηλεοπτική εμφάνιση της στην επιτυχημένη σειρά “Η γενιά των 592 ευρώ“, την παράσταση “Φιλιώ Χαϊδεμένου“, στην οποία υπογράφει τη διασκευή του κειμένου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ευταξόπουλου, στο θέατρο Βεάκη, την δύναμη και την τόλμη αυτής της γυναίκας και τα σχέδια της για τη νέα χρονιά.

Η υποκριτική ήταν κάτι που ήθελες πάντα;
Σπούδασα υποκριτική στο θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” με υποτροφία που κέρδισα από την Κύπρο.Αργοτερα πήγα για σπουδές στην Αγγλία όπου σπούδασα υποκριτική στο “The hertfodshire acting and musical shcool”. Νομιζω πως ήθελα πάντα να γίνω ηθοποιός.

Η εμφάνιση σου στη σειρά «Η γενιά των 592» πιστεύεις ότι σε σημάδεψε;
Η εμφάνιση μου στην σειρά ‘ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 592 ΕΥΡΩ’ μου άνοιξε πόρτες και σε άλλες δουλειες. Βοηθησε να με γνωρίσουν και άλλοι άνθρωποι του χώρου και να μου εμπιστευθούν  μεγαλύτερους ρόλους.  

​Πως προέκυψε η ιδέα να ανεβάσετε την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» που βασίζεται και στην ζωή αυτής της σπουδαίας γυναίκας;  
Η ιδέα για να ανέβει η ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου ήταν αποκλειστικά του Ζαχαρία Καρούνη. Δουλεύαμε τότε μαζί στο Εθνικό Θέατρο και μου πρότεινε να διαβάσω το βιβλίο. Ο Βασίλης Εφταξοπουλος ήταν και εκείνος στην παράσταση μαζί μας. Η ιδέα και το βιβλίο μας ενθουσίασε και ήρθε η ώρα που το κάναμε και πράξη.

Τι θα έλεγες ότι σε ώθησε στην διασκευή του κειμένου και της ζωής της Φιλιώς Χαϊδεμένου; 
Ολα όσα πέρασε αυτή η γυναίκα είναι εντελώς απίστευτα και συνάμα τραγικά.Ο αγώνας για να επιβιώσει δεν χωράει σε ανθρώπου νου. Κι όμως τα κατάφερε. Όχι μόνο αυτό αλλά κράτησε και ζωντανό , ενωμένο τον Μικρασιατικό Πολιτισμό στο Μουσείο που έφτιαξε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλα αυτά λοιπόν με γοήτευσαν και με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με αυτή τη διασκευή.

Βία και χρήμα. Είναι οι χειρότεροι εχθροί για τον άνθρωπο;
……Τίποτα χειρότερο.

Η παράσταση αυτή είναι μία απάντηση για την σημερινή κατάσταση που διανύει η χώρα μας και ο κόσμος γενικότερα;
Διαφορετικές εποχές…. Μακρινές μες το χρόνο αλλά και τόσο κοντινές….Όπως έλεγε και η γιαγιά Φιλιώ όλα γίνονται για τα λεφτά….Μόνο τα λεφτά,τον παρά….

Βλέπουμε την τόλμη , την δύναμη και την αποφασιστικότητα αυτής της γυναίκας για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Είναι ένα μήνυμα για τον Έλληνα θεατή αυτά τα χαρακτηριστικά;
Ακριβώς έτσι όπως το θέτεις. Ευχομαι η τόλμη και η αποφασιστικότητα της να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση….

Πιστεύεις στη δύναμη του ανθρώπου;
 Πιστεύω βαθιά στον ίδιο τον άνθρωπο….. Στην δύναμη του μυαλού του…

Είσαι αισιόδοξη για το μέλλον;
Ναι είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον….Μόνο αυτό έμεινε για να πορευτούμε.

Ετοιμάζεις κάτι άλλο για τη συνέχεια της σεζόν;
​Συνεχίζω τα γυρίσματα για την καθημερινή σειρά του Άλφα “Έλα στη Θέση μου ” και βέβαια είμαι πολύ χαρούμενη και για την συνεργασία που έχω ξανά στο Θέατρο Τέχνης Κ Κουν με την διασκευή που έκανα για την παιδική σκηνή.Ανεβαινει στο Θέατρο της οδού Φρυνίχου η παράσταση Ο Σερλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαιτη .

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *