ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2016-2017

“Η ΜΠΛΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΗΘΟΠΟΙΟ”

Η ξεχωριστή και ταλαντούχα ηθοποιός Κόρα Καρβούνη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση “Λεωφορείο ο Πόθος” σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, στην οποία ερμηνεύει τον εμβληματικό ρόλο της Μπλανς.

Φέτος είσαι η Μπλάνς στο «Λεωφορείο ο πόθος». Ήταν πρόκληση αυτός ο ρόλος για σένα;
Η Μπλανς ειναι ρόλος-σταθμός για κάθε ηθοποιό .Είναι τύχη κι ευτυχία να την υποδυθεί κανεις.Εχει μεγαλείο απο γραφής.Βεβαια εγω δεν ειχα φανταστεί να την παίξω στην ηλικία μου γιατι κι εγω ειχα παρεξηγήσει το ποσο ετών ειναι. Ειναι 35!

Σε δυσκόλεψε η προσέγγιση της ηρωίδας;
Με δυσκόλεψε το γεγονός της πολυπλοκότητας της . Είναι πολυεπίπεδη. Η δυσκολία επίσης ειναι το οτι συνεχώς κρύβει και μάχεται να μην αποκαλυφθεί.

Πως θα χαρακτήριζες την Μπλάνς;
Πιστεύω πως είναι ένα πλάσμα πολύ έξυπνο και μορφωμένο,με μεγάλη αίσθηση humor,με μια εξωπραγματική ευαισθησία,μια γενναιοδωρία που μας ξεπερνά αλλα ταυτόχρονα μια τσακισμένα κι αυτοκαταστροφική ύπαρξη.

Ποια η αιτία της «αλλόκοτης» συμπεριφοράς της;
Η συμπεριφορά της δεν ειναι αλλόκοτη αλλα απολύτως δικαιολογημένη αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει ζήσει μέσα σε τόσο θάνατο που το να στραφεί στον πόθο για να επιβιώσει ειναι κατι λογικό.

Κατά πόσο αντιπροσωπεύει την σημερινή γυναίκα;
Η Μπλανς. αντιπροσωπεύει το διαφορετικό κι αυτο δεν έχει φύλο.

Σε τι διαφέρουν οι δύο αδερφές;
Η Μπλανς είναι στοιχειωμένη από ένα παρελθόν που την κατατρέχει.Αντιθετα η Στέλλα ζει στο τωρα,περιμένει παιδί κι οφείλει να προχωρήσει.

Τι κάνει εδώ και χρόνια το έργο αυτό ξεχωριστό;
Η αληθεια του απέναντι στον άνθρωπο.

Ξεχωρίζεις κάποιο από τα έργα του Τένεσι Ουίλιαμς;
Το λεωφορείο ο πόθος.

Σε επηρεάζει ψυχολογικά αυτή η ερμηνεία;
Οι ρολόι μας επηρεάζουν κατα την διάρκεια των προβών κι οχι των παραστάσεων, τουλάχιστον ετσι ειναι καλυτερα για να βγει η δουλεια μας σε πέρας αναίμακτα.

Πόσο χρόνο χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς μετά από ένα τέτοιο ρόλο;
Όπως προείπα, επειδή δεν υπαρχει η ταύτιση ο χρόνος είναι ελάχιστος.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *