ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2017-2018

«Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΟΛΑ ΣΧΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ»

Η αγαπημένη, ξεχωριστή και ταλαντούχα ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την παράσταση «Το Show» στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο Ακάδημος, την επιστροφή της στο θεατρικό σανίδι, τη Δραματική της Σχολή «Μέλισσα», τους μαθητές της και τη σχέση της με τα νέα παιδιά, την τηλεόραση και τα τηλεοπτικά σόου

Ξεκινώντας από την παράσταση «Το Show» στο θέατρο Ακάδημος στην οποία πρωταγωνιστείτε. Μια δική σας πρωτοβουλία. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Προέκυψε μέσα από μία πρόταση η οποία μου έγινε από τους επιχειρηματίες του θεάτρου, με τους οποίους έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν πριν από πολλά χρόνια και την δέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά. Διότι είναι μία δουλειά που μπορούσα να την κάνω σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις οποίες θέλανε. Δηλαδή να περιλαμβάνει νέους ανθρώπους , νέους καλλιτέχνες ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε νέα παιδιά τα οποία είναι πολύ καταρτισμένα στη μουσική, στο χορό , στο τραγούδι και φυσικά στην υποκριτική, δείχνοντας τις δυνατότητες τους. Είναι μία παράσταση η οποία αποτελείται από πολύ ωραία κείμενα τα οποία έχει γράψει ο Γιώργος Γαλίτης. Κατά την άποψη μου ο Γιώργος Γαλίτης είναι από τους σημαντικότερους Νεοέλληνες συγγραφείς, με ένα πολύ δικό του προσωπικό χιούμορ. Πολλές φορές πικρό αλλά πολύ σημαντικό. Βέβαια είναι και ο Γιώργος Αλκαίος ο οποίος έχει γράψει μια πρωτότυπη μουσική και τραγούδια σε στίχους της Εύης Ζευγαρά. Αυτό είναι και το καινούργιο στοιχείο σε αυτή την σπονδυλωτή σάτιρα την οποία παρουσιάζουμε με μουσική αμιγώς πρωτότυπη για αυτή την παράσταση.

Επιστρέφετε φέτος στο θέατρο έπειτα από μερικά χρόνια απουσία σας. Ήταν επιλογή σας να μην παίζετε αυτό το διάστημα;
Η τελευταία παράσταση ήταν «Τα κορίτσια με τα μαύρα» στο θέατρο «Αλίκη» έκτοτε έκανα κάποια μουσικά πράγματα, όπως πέρυσι στον «Ρυθμό» με την Ελένη Πέτα και την Τάνια Τρύπη, το οποίο πήγε πάρα πολύ καλά και είμαστε ευγνώμονες για αυτό και μάλιστα σκέφτομαι να το επαναλάβω αν οι συνθήκες βέβαια το επιτρέψουν. Τα πράγματα γενικώς έχουν δυσκολέψει , από την άλλη πλευρά η ενασχόληση μου με τη σχολή μου, απορροφά ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι , το οποίο δε θέλω να χάσω ώστε να μην αλλοιωθεί η επαφή με τους νέους ανθρώπους. Με γεμίζει με πάρα πολλά συναισθήματα και εμπειρίες και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι σε θέση κάτι άλλο να μου χαρίσει το ίδιο. Η σχολή απορροφά ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και της εργασίας μου και δικαίως, διότι έχουμε να κάνουμε με νέους ηθοποιούς , τους οποίους έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Ποια είναι η σχέση σας με τους μαθητές σας;
Δεν γίνεται να ασχολείσαι με την εκπαίδευση και να μην αγαπάς τους νέους ανθρώπους. Ούτε μπορεί να αντιμετωπίζεις μία εκπαιδευτική εργασία σαν επιχείρηση. Πρέπει να την αντιμετωπίσεις με ευαισθησία, την οποία χρειάζονται οι νέοι άνθρωποι. Θέλω να πιστεύω ότι τα παιδιά μου με αγαπούν όσο τα αγαπώ. Αισθάνομαι βαθιά υποχρεωμένη όταν ένας νέος άνθρωπος με εμπιστεύεται για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Γιατί επί της ουσίας αυτό σημαίνει. Όταν ένας νέος επιθυμεί να είναι καλλιτέχνης και έρχεται σε μία Ανώτερη Δραματική Σχολή δεν πάει να σπουδάσει κάτι ακριβώς, προσπαθεί να ακουμπήσει κάπου τα όνειρα του και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Άρα η σχέση μου με τα παιδιά είναι πάνω απ’ όλα σχέση αγάπης.

Πιστεύετε στο ταλέντο της νέας γενιάς;
Ασφαλώς. Δε θα μπορούσα να κάνω αυτή τη δουλειά αν δεν πίστευα στα νέα παιδιά και στις ικανότητες τους. Απλώς τα νέα παιδιά έχουν ανάγκη από ουσιαστική ενημέρωση σε σχέση με το συμβαίνει στο χώρο μας, όπως την είχαμε και μεις κάποτε και πρέπει να βγαίνουν όσο το δυνατόν πιο καλά καταρτισμένα. Τα οποία έχουν κατάρτιση πολλές φορές και μάλιστα περισσότερη από αυτή που είχαμε εμείς. Τα νέα παιδιά παλεύουν να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να έχουν όσο το δυνατόν προσλαμβάνουσες.

Πως σας φαίνεται η σημερινή τηλεόραση;
Η τηλεόραση είναι ένα ευρύ πεδίο, το οποίο χωράει πολλά πράγματα. Πάντα υπήρχαν οι άνθρωποι που έπρεπε να υπάρχουν στην τηλεόραση διότι είχαν κάτι σημαντικό να πουν καθώς υπήρχαν και οι άλλοι οι οποίοι δεν είχαν κάτι σημαντικό να πουν μόνο και μόνο για να γεμίσουν κάποιες ώρες. Αλλά την τηλεόραση την αγαπώ και της χρωστάω πολλά. Με έκανε ευρύτερα γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω. Θα ήθελα να την υπηρετήσω ξανά, φυσικά πάντα μέσα από τις κατάλληλες συνθήκες.

Έχετε δεχθεί προτάσεις από την τηλεόραση αυτά τα χρόνια;
Κατά καιρούς όλα αυτά τα χρόνια είναι φυσικό και επόμενο. Απλώς οι προτάσεις αυτές πρέπει να έχουν λόγο ύπαρξης. Σέβομαι πάρα πολύ το μέσον και θεωρώ ότι είναι ένα μέσον το οποίο πρέπει να το υπηρετούμε με πολύ σύμβαση.

Ποια η γνώμη σας για τα τηλεοπτικά «SHOWS» και για τη συμμετοχή νέων παιδιών σε αυτά;
Εγώ θεωρώ ότι δεν είναι τόσο εύκολο να κρίνουμε ανθρώπους. Η κριτική γενικά πρέπει να βγαίνει με πολύ σκέψη και πολύ δυσκολία. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να κρίνεις έναν άνθρωπο στα πέντε ή στα δέκα λεπτά της εμφάνισης του. Από κει και πέρα ο κάθε ένας ανάλογα με τις ανάγκες του και τα προβλήματα του πορεύεται. Είναι σίγουρο ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και δεν είναι εύκολο να κρίνουμε κάποιους ανθρώπους για τις επιλογές τους. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί μέσα σε μία κρίση όπως είναι η κρίση που περνάμε αυτή τη στιγμή. Δεν μου αρέσει να κρίνω γιατί πολλές φορές μπορεί να βρεθούμε σε ανάλογη θέση και να πράξουμε ακριβώς τα ίδια , εμείς που κάποτε κρίναμε. Οπότε είναι καλύτερα σε τέτοιες περιόδους να σιωπούμε και να αφήνουμε τους ανθρώπους να πράττουν όπως θέλουν.

Εσείς θα παίρνατε μέρος ως κριτής σε ένα τάλεντ σόου;
Όπως είναι σήμερα τα πράγματα και έχω την στοιχειώδη πολυτέλεια ακόμα να δουλεύω, νομίζω πως δεν είναι κάτι που θα το επέλεγα. Αλλά δε θα μιλήσω κατηγορηματικά ποτέ για κάτι τέτοιο. Αλλά μπορεί να τα έφερναν έτσι οι συνθήκες στη ζωή μου , ώστε να είμαι αναγκασμένη να το κάνω.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *