ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2017-2018

«ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΡΟΛΟ»

Ο ταλαντούχος και καταξιωμένος ηθοποιός Νίκος Βερλέκης μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την Παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς» στην οποία πρωταγωνιστεί στο θέατρο Βέμπο, τη συνεργασία του με τον Γρηγόρη Βαλτινό, το θέατρο, την τηλεόραση , τον κινηματογράφο , τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει και τα επόμενα του σχέδια.

Πρωταγωνιστείτε στην παράσταση «Αλέξης Ζορμπάς». Πως ήρθε αυτή η συνεργασία με τον Γρηγόρη Βαλτινό;
Η συνεργασία προέκυψε από τους επιχειρηματίες , από τον σκηνοθέτη αλλά και από τον Γρηγόρη με τον οποίο συναντιόμασταν στην Κύπρο εκείνη την περίοδο όπου εκείνος έπαιζε στη σειρά «Δίδυμα φεγγάρια» και γω στο Μπρούσκο» και έτσι αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση.
Ο Ζορμπάς απ’ότι ξέρετε είναι μία διασκευή από το γνωστό έργο του Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» . Πιστεύω έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή διασκευή από τους Ρέππα και Παπαθανασίου όπως και μία υπέροχη σκηνοθεσία από τον Σταμάτη Φασουλή ο οποίος είναι ένας έμπειρος σκηνοθέτης και ξέρει πάρα πολύ καλά το θέατρο. Με πρωταγωνιστές όπως είναι ο Βαλτινός η Ταμίλα Κουλίεβα , ο Μέμος Μπεγνής, η Ναταλία Δραγούμη , ο Τακης Παπαματθαίου και όλοι οι συντελεστές γενικά , Οι χορογραφίες της Δήμητρας Παπάζογλου και σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, έχει όλες τις προδιαγραφές μίας πολύ σπουδαίας παράστασης.

Εσάς σε τι ρόλο σας βλέπουμε;
Υποδύομαι το ρόλο του Μαυραντώνη. Ο Μαυραντωνης είναι ένας προεστός του χωριού. Εκείνος γενικά ο οποίος κάνει κουμάντο σε όλο το χωριό. Ένας άνθρωπος στέρεος, γνήσιος παλιός Κρητικός ο οποίος κρατάει τα ήθη και έθιμα της εποχής σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τους δικούς του νόμους τους οποίους έχει μάθει δεν μπορεί ποτέ μία χήρα να σηκώνει τα μάτια και να κοιτάει τον άντρα κατάματα, πόσο μάλλον να κοιμηθεί και μαζί του μετά τον θάνατο του συζύγου της. Άρα λοιπόν είναι πάρα πολύ αυστηρός σε τέτοια θέματα. Για αυτό και κάποια στιγμή από μία παρεξήγηση , ο γιος του ο οποίος την ερωτεύεται τυχαία και συν τα ήθη και τα έθιμα οδηγείται στο έγκλημα.

Σας έχουμε συνηθίσει σε ρόλους Κρητικούς από τον Πατούχα το 1983, μέχρι σήμερα σε διάφορες σειρές τηλεοπτικές και τώρα στο θέατρο. Είναι επιλογή σας ή θέμα συγκυριών αυτοί οι ρόλοι;
Όχι δεν επιδίωξα ποτέ να κάνω κάποιον ρόλο. Ένας σκηνοθέτης έχει στο μυαλό έναν Κρητικό ή κάποιον που προσεγγίζει καλά έναν Κρητικό. Σκέφτεται κάποιον που του ταιριάζει ο ρόλος ή που έχει υποδυθεί ένα τέτοιον ρόλο στο παρελθόν με επιτυχία και κάπως έτσι γίνεται.

Πιστεύετε στους τυποποιημένους ρόλους;
Εγώ δεν έχω τυποποιηθεί. Δεν έχω παίξει μόνο Κρητικούς. Έχω ερμηνεύσει στην τηλεόραση πάνω από σαράντα ρόλους, Κρητικοί είναι οι πέντε από από αυτούς. Γενικά η τυποποίηση δεν σπουδαίο πράγμα αλλά καμιά φορά είναι αυτή που σου δίνει και περισσότερη δουλειά. Υπάρχουν ηθοποιοί οι οποίοι έχουν τυποποιηθεί και με αυτό έζησαν. Δεν μπορεί να πει κανείς αν είναι πάρα πολύ καλό ή πάρα πολύ κακό. Είναι κάπου στη μέση.
 
Είστε επιλεκτικός στις προτάσεις που σας γίνονται;
Όσο αντέχω είμαι. Και αυτό έχει όρια αντοχής. Γενικά σε μία εποχή όπως είναι η σημερινή , όπου τα πράγματα είναι δύσκολα και στριμωγμένα οικονομικά δεν ξέρω πόσες επιλογές μπορείς να κάνεις. Όσο μπορείς, κάνοντας το καλύτερο.
 
Έχετε ερμηνεύσει πολλούς και σημαντικούς ρόλους καθώς επίσης έχετε συνεργαστεί και με σπουδαίους ηθοποιούς. Βλέποντας εκείνη την εποχή και τη σημερινή. Μπορείτε να συγκρίνετε τον κινηματογράφο εκείνης της εποχής με τη σημερινή;
Δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Ο κινηματογράφος εκείνη την εποχή γινόταν με πάρα πολύ μεράκι και κέφι Ύστερα είχες και πάρα πολύ χρόνο. Ο κινηματογράφος σου έδινε χρόνο. Μία ταινία η όποια ήταν 120 λεπτά μπορούσες να τη γυρίσεις σε 2-3 μήνες. Τώρα για 40 λεπτά κάνεις μία μέρα γύρισμα. Δεν υπάρχει σύγκριση. Και πάλι καλά που οι Έλληνες σκηνοθέτες και ηθοποιοί με τέτοιες συνθήκες τα καταφέρνουν κάτω από τέτοιες συνθήκες και βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα.
 
Είστε αυστηρός κριτής με τα σενάρια και τις τηλεοπτικές σειρές που παίζονται σήμερα;
Όχι δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με τέτοιες συνθήκες που υπάρχουν. Άλλωστε η τηλεόραση είναι ένα είδος που αν σε κάποιον δεν αρέσει κάτι μπορεί να αλλάξει κανάλι. Έχεις την επιλογή να επιλέξεις ή να την κλείσεις και να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να κάνεις κάτι άλλο. Δε σε υποχρεώνει κανείς να δεις τηλεόραση.
 
Στο θέατρο ο καλύτερος κριτής είναι ο θεατής;
Στο θέατρο ο θεατής αποφασίζει. Αν δε του αρέσει η παράσταση θα κατέβει σε χρόνο μηδέν.
 
Έχετε κάποια πρόταση για τηλεόραση;
Ναι έχω , αλλά θα μου επιτρέψετε να μη σας πω ακόμα
 

ΦΩΤΟ 1η: http://cytoday.eu/index.php?id=18&nid=3144359

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *