ΝΕΑ

Κορωνοϊός: Το Μουσείο της Ακρόπολης αναστέλλει συγκεκριμένες δράσεις – Παραμένει ανοιχτό

Στους ρυθμούς που επιβάλλει η επιδημία του κορωνοϊού μπαίνει και το πλέον προβεβλημένο διεθνώς μουσείο της χώρας, το Μουσείο της Ακρόπολης, αναστέλοντας μια σειρά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφέρεται ότι το Μουσείο Ακρόπολης, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη δημόσια υγεία, για λόγους προληπτικούς που αφορούν στην ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, αναβάλλει για τις επόμενες δύο εβδομάδες τις παρουσιάσεις «Ένας περίπατος στο Μουσείο με τον αρχαιολόγο», «Το χαμένο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου» και «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης».

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα επανέλθουν στις αίθουσες για το κοινό μετά από δύο εβδομάδες.

Η λειτουργία του Μουσείου συνεχίζεται κανονικά (Δευτέρα – Πέμπτη 9πμ – 5μμ, Παρασκευή 9πμ – 10μμ, Σάββατο – Κυριακή 9πμ – 8μμ).

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και την αυστηρή τήρηση σε ατομικό επίπεδο κανόνων υγιεινής επιβάλλει η ταχέως εξελισσόμενη πανδημία του κορωνοϊού.

«Με το παραμικρό σύμπτωμα μένουμε σπίτι», τονίζουν οι επιστήμονες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονoϊού στην κοινότητα.

Συγκεκριμένα συνιστούν προσοχή και δίνουν οδηγίες για απομόνωση ατόμων που ήρθαν σε επαφή με ύποπτο υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένοκρούσμα λοίμωξης με το νέο κορονoϊό (π.χ. μέλη οικογένειας, φίλοι, συνάδελφοι, επαγγελματίες υγείας). Ως «επαφή» κρούσματος λοίμωξης Covid-19 ορίζεται άτομο που δεν εμφανίζει συμπτώματα και είχε ή ενδέχεται να είχε ιστορικό επαφής με κρούσμα λοίμωξης Covid-19.

ΠΗΓΗ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *