ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ

Φωτογράφος συλλαμβάνει δύο μέλισσες που κοιμούνται αγκαλιασμένες μέσα σε ένα λουλούδι

Συνήθως βλέπουμε τις μέλισσες να εργάζονται αλλά πρέπει επίσης να ξεκουραστούν και φαίνονται λατρευτές.

Οι μέλισσες είναι οι σημαντικότερες επικονιαστές στον κόσμο των καλλιεργειών . Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι το ένα τρίτο του τροφίμου που καταναλώνουμε καθημερινά βασίζεται στην επικονίαση κυρίως από τις μέλισσες. Αλλά όσο συνηθίζουμε να βλέπουμε να εργάζονται, αυτά τα έντομα χρειάζονται επίσης ύπνο. Πρόσφατα, ο φωτογράφος της άγριας ζωής Joe Neely κατέλαβε δύο μέλισσες αγκαλιασμένες  σε ένα λουλούδι και η φωτογραφία δείχνει μια όμορφη πλευρά από αυτές που σπάνια βλέπουμε.

Φανταστική εικόνα: Φωτογράφος συλλαμβάνει δύο μέλισσες που κοιμούνται αγκαλιασμένες μέσα σε ένα λουλούδι - Εικόνα 2

Ο Τζο και η φίλη του, Νικόλ, βγήκαν για να ψάξουν λουλούδια παπαρούνας για κάποιες φωτογραφίες. Κατά την επιστροφή παρατηρούσαν ένα κομμάτι από ροζ λουλούδια κατά μήκος του δρόμου, έτσι σταμάτησαν για να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες.

Φανταστική εικόνα: Φωτογράφος συλλαμβάνει δύο μέλισσες που κοιμούνται αγκαλιασμένες μέσα σε ένα λουλούδι - Εικόνα 3
Φανταστική εικόνα: Φωτογράφος συλλαμβάνει δύο μέλισσες που κοιμούνται αγκαλιασμένες μέσα σε ένα λουλούδι - Εικόνα 4

Σύμφωνα με την υπηρεσία δασικών υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, φωλιές με κυψέλες μπαλονιού βρίσκονται συνήθως σε μερικώς συμπιεσμένο έδαφος κατά μήκος των ορίων χωματόδρομων στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος των μελισσών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή των λουλουδιών. “Οι μέλισσες καλύπτονται με γύρη και επισκέπτονται τα λουλούδια, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της γύρης προετοιμάζεται στο καλάθι της γύρης στα πίσω πόδια και μεταφέρεται στη φωλιά”, γράφει ο οργανισμός στην ιστοσελίδα του.

Φανταστική εικόνα: Φωτογράφος συλλαμβάνει δύο μέλισσες που κοιμούνται αγκαλιασμένες μέσα σε ένα λουλούδι - Εικόνα 5

Όταν πρόκειται για ύπνο, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. “Δεν έχουν βλέφαρα, έτσι δεν μπορείτε να κοιτάξετε τις μέλισσες με τα μάτια κλειστά”, δήλωσε ο Brandon Hopkins, ερευνητής μέλισσας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. “Με την προσεκτική παρακολούθηση των μελισσών, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι σταματούν να κινούν την κεραία τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πέφτουν στο πλάι.” Οι αποχρώσεις του πώς ακριβώς και όπου μια μέλισσα κοιμάται εξαρτάται από το πού ζει. Μετά από όλα, υπάρχουν περισσότερα από 20.000 γνωστά είδη μελισσών που ζουν στον πλανήτη μας.

Οι μέλισσες, για παράδειγμα, εργάζονται μέρα και νύχτα . Τα πρότυπα ύπνου αλλάζουν καθώς μεγαλώνουν. Οι νεότερες μέλισσες κοιμούνται λιγότερο, αλλά οι ηλικιωμένοι μένουν για 30 λεπτά σε μια ώρα και μισή κάθε βράδυ και παίρνουν σύντομες αναπαύσεις  για περίπου 15 με 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά. Αλλά αυτές οι δύο μέλισσες αγκαλιάστηκαν  μαζί στο λουλούδι και έκαναν την τέλεια σύνθεση, παρουσιάζοντας τον Τζο που έγινε η νικήτρια φωτογραφία της ημέρας.

Μια καταπληκτική καρτ ποστάλ που μας δίνει η φύση και ευτυχώς ο Τζο ήταν εκεί για να το συλλάβει.

Πηγή

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *