ΝΕΑ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ

Η οικογένεια της, φίλοι, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του πνευματικού & καλλιτεχνικού κόσμου καθώς και αναγνώστες και θαυμαστές της σπουδαίας ποιήτριας Κικής Δημουλά, παρέστησαν στην κηδεία της που τελέστηκε  το μεσημέρι της Τρίτης 25/2/2020 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν εκεί και ήσαν πολλοί για να τιμήσουν την μνήμη της σημαντικής ποιήτριας και Ακαδημαικού που έφυγε από τη ζωή στα 89 της χρόνια ήσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος με τη σύζυγο του Σίσσυ Παυλοπούλου, o Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, ο Δήμαρχος Αθηνών Κώστας Μπάκογιάννης, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Πέτρος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, η Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγο του Άννα, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Μαρίζα Κωχ, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Δημήτρης Λιγνάδης,  η Βίκυ Σταυρόπουλου μαζί με την κόρη της Δανάη Μπάρκα, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο σχεδιαστής Μάκης Τσέλιος, η Λένα Πλάτωνος, η Άννα Παναγιωταρέα, ο Ηλίας Ψινάκης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο εικαστικός Σωτήρης Σόρογκας, η Φάνη Πάλλη Πετραλιά, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, κ.α.

Η κηδεία της Κικής Δημουλά έγινε δημοσία δαπάνη ως μια ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού στο σπουδαίο έργο που άφησε πίσω της. Να θυμίσουμε πως η γεννημένη τον Ιούνιο του 1931, λογοτέχνις έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο 22/2/2020, σε ηλικία 89 ετών, ύστερα από σύντομη νοσηλεία, μετά από καρδιακό επεισόδιο, στην μονάδα εντατικής θεραπείας, του Ιδιωτικού Νοσοκομείου «Υγεία».

Την εξόδιο ακολουθία της Κικής Δημουλά τέλεσε ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ανάμεσα στα νεκρώσιμα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη της ποιήτριας Κικής Δημουλά ήταν κι αυτό του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι φωτ. είναι από EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ.

ΠΗΓΗ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *