Εκδηλώσεις

Τι είναι για σένα η Oυτοπία;

Ανοιχτή πρόσκληση σε διεθνές ερευνητικό εργαστήρι για νέους 15-25 ετών

Ποια θα μπορούσε να είναι η Ουτοπία του 21ου αιώνα;
Θα ήθελες να μάθεις τι είναι η Elusia και πώς μπορείς να την ανακαλύψεις;
Θα σ’ ενδιέφερε να συμμετάσχεις ενεργά στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης με θέμα που αφορά άμεσα στη γενιά σου;

Αν ναι, τότε δήλωσε συμμετοχή στο ερευνητικό εργαστήρι που διοργανώνει η Εταιρεία Παραστατικών Τεχνών ΕΝΤΡΟΠΙΑ την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 17.00-20.00, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ταύρος, Αίθουσα Γραμμικού Σχεδίου (1ος όροφος, Κτήριο 2Α), στο πλαίσιο του Διεθνούς Project EXTENDED UNIVERSE. Το τελευταίο υλοποιείται σε συνεργασία με φορείς, καλλιτέχνες και νέους από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Δανία, την Ελλάδα και την Ισπανία.

Το εργαστήρι που έχει τον τίτλο In Search of Elusia απευθύνεται σε νέους 15-25 ετών. Τι πρέπει να κάνετε για να δηλώσετε συμμετοχή; Ζητείστε να γίνετε μέλος στην κλειστή ομάδα του Facebook με τίτλο EX.UN.YouthGR, του ελληνικού Συμβουλίου Νέων, μέσα από την οποία θα ενημερωθείτε εγκαίρως για τη συνέχεια.

Τι είναι το EXTENDED UNIVERSE
Πρόκειται για ένα transmedia εγχείρημα, το οποίο εστιάζει στη δημιουργία θεατρικών κειμένων που αφορούν στους νέους και στην παραγωγή παραστάσεων που διερευνούν θέματα γύρω από την Εξουσία, την Ουτοπία και τη Νεανική κουλτούρα. Σημαντικό κομμάτι του project είναι και η ενεργή συμμετοχή νέων καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής διαδικασίας μέσα από digital πλατφόρμες και βιωματικά εργαστήρια.

Transmedia είναι ουσιαστικά ένας «τρόπος» διάχυσης ενός μηνύματος ή αφηγήματος κατά τον οποίο το «μήνυμα» αναπτύσσεται παράλληλα από διαφορετικά Μέσα και Πλατφόρμες στοχεύοντας στην ενεργοποίηση, την άμεση σχέση και την αλληλεπίδραση με τον θεατή.

Το EXTENDED UNIVERSE ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2020 με τις ταυτόχρονες πρεμιέρες των έργων που προέκυψαν σε Αθήνα, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη και Λονδίνο.

Στην Αθήνα θα παρουσιαστεί η performance Η Πολιορκια της Elusia, σε κείμενο του Χρήστου Οικονόμου και σκηνοθεσία της Μαρίλλης Μαστραντώνη (Θέατρο Π.Κ., 14-25 Μαϊου 2020).

Θα ακολουθήσει άλλη μια transmedia «προέκταση» του Project: η εικαστική Έκθεση Memorabilia of Elusia.

Μάθετε περισσότερα: www.facebook.com/ExtendedUniverse

Ακολουθήστε: #ExUn2020

Διαδράστε: www.welcometoelusia.com

Δείτε το trailer του project ΕΔΩ

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *