Εκδηλώσεις

Συζήτηση με το κοινό με αφορμή το ΓΑΜΟ του Μάριου Ποντίκα

σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου

24/2 – Θέατρο Σταθμός

Tη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, μετά την παράσταση «Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, στο Θέατρο Σταθμός, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με θέμα « Έμφυλη Βία – Νομικό Πλαίσιο – Γυναικείο Κίνημα».

Ομιλητές της βραδιάς θα είναι:

MΑΡΙΟΣ ΠΟΝΤΙΚΑΣ: Συγγραφέας

ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ: Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής – Πάντειο Πανεπιστήμιο (π. Γενική Γραμματέας Ισότητας)

ΣΙΣΣΥ ΒΩΒΟΥ: Μέλος της Γυναικείας Συλλογικότητας «ΤΟ ΜΩΒ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ: Καθηγητής Ψυχιατρικής – Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Υπεύθυνος μονάδας Ψυχικής υγείας της Γυναίκας και της Αναπαραγωγής – Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη.

Για τις ανάγκες της συζήτησης, η παράσταση στις 24/2 θα ξεκινήσει στις 20.00. Η πρωτοβουλία  για την υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής βραδιάς, ανήκει στην Αντιγόνη Καραλή-Δημητριάδη, π. Εθνική Εκπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το ΓΑΜΟ

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου με θητεία στο νεοελληνικό έργο, τόσο στο Εθνικό όσο και στο ελεύθερο θέατρο, σκηνοθετεί τον «Γάμο» του Μάριου Ποντίκα σαράντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Η μικρή κόρη μιας φτωχής οικογένειας βιάζεται. Ακολουθούν αλλεπάλληλοι «βιασμοί» της από την οικογένεια, την κοινωνία, τη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης. Η υποκριτική αντιμετώπιση του περίγυρου οδηγεί την κοπέλα στην αυτοπυρπόλησή της. Η τελική λύση δίνεται συμβιβαστικά με τον γάμο του θύματος με τον βιαστή του. Το έργο του Μάριου Ποντίκα, επίκαιρο όσο ποτέ, πραγματεύεται θέματα όπως η έμφυλη βία, η κουλτούρα του βιασμού, η διαμόρφωση της κοινής γνώμης, αλλά κυρίως αναμετριέται με την Πατριαρχία.

Τη σκηνοθεσία συνυπογράφει η Αγγελική Μαρίνου.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *