ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“ΣΠΑΝΙΑ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ”

Ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για τον φετινό θεατρικό του ρόλο στην παιδική παράσταση “Σταχτοπούτα“, τη σχέση του με τα παιδιά , το παιδικό θέατρο, την μέχρι τώρα πορεία του στην τηλεόραση και το θέατρο, την ενασχόληση του με τα κοινά, την προσφορά και την δράση του στο ΤΑΣΕΗ και τα επόμενα του σχέδια.

Σε βλέπουμε στην παιδική παράσταση «Σταχτοπούτα» στο θέατρο Broadway. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

Η Σταχτοπούτα για μένα φέτος ήταν μια έκπληξη. Είχα αποφασίσει ότι δεν θα ξανά έπαιζα στο παιδικό θέατρο εδώ και 16 χρόνια. Έχω παίξει μόνο 6 φορές σε παιδικό. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου με την ωραία παράσταση του και τον ωραίο θίασο με έπεισαν  ότι πρέπει να ξαναδοκιμάσω  το παιδικό. Έτσι έμεινα ενθουσιασμένος με αυτήν την επιστροφή  γιατί ζω μια εμπειρία μοναδική . Το κλασσικό πια αυτό παραμύθι μιλάει σε μικρούς και μεγάλους γιατί μιλάει για μεγάλες αξίες.

Ποιον ρόλο υποδύεσαι;

Υποδύομαι τον καλοκάγαθο μάγο Θεσπέσιο  που σύμφωνα με την πρωτότυπη διασκευή του Βασίλη Πλατάκη είναι ο αντικαταστάτης της καλής Νεράιδας κι είναι ένας ρόλος – κρόκος συνδετικός όλου του έργου.

Ποια η σχέση σου με τα παιδιά;

Τα παιδιά με λατρεύουν κι αυτό είναι μια ωραία έκπληξη. Ξέρουν τη φωνή μου από τις μεταγλωττίσεις πολύ καλά και ενθουσιάζονται που με βλέπουν. Κι εγώ περνάω υπέροχα με τα παιδιά και με κάνουν να νοιώθω κι εγώ παιδί αν και μεγάλωσα πια. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα από  αυτή τη ζεστή σχέση μαζί τους.

Έχοντας τόσα χρόνια εμπειρίας στο θεατρικό σανίδι. Πιστεύεις ότι όλοι οι ηθοποιοί μπορούν να παίξουν σε παιδικό θέατρο;

Για να παίξεις παιδικό θέατρο πρέπει να ‘χεις καθαρή καρδιά αλλά και προσόντα δηλαδή χορό και τραγούδι. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί έχουν τα προσόντα για κάτι τέτοιο. Αρκεί να το κάνουν με αγάπη.

Το γεγονός ότι έχεις δώσει τη φωνή σου σε πολλούς παιδικούς χαρακτήρες σε βοηθάει στην προσέγγιση ενός θεατρικού ρόλου θεατρικά;

Η μεταγλώττιση με βοήθησε πάρα πολύ με το ότι εκπαίδευσα την φωνή μου να κάνει φοβερές εναλλαγές . Αυτές τις εναλλαγές τις χρησιμοποιώ και στους ρόλους  μου και μάλιστα διδάσκω στους ηθοποιούς ότι ανάλογα με το ρόλο μας πρέπει να προσαρμόζουμε κάθε φορά και τη φωνή μας.

Στην τηλεόραση σε έχουμε δει σε αρκετούς guest ρόλους . Θα ήθελες να πρωταγωνιστήσεις σε ένα σήριαλ καθημερινό;

Στην τηλεόραση έχω κάνει άπειρα guest κι έχω παίξει σε 130 σήριαλ από πρωταγωνιστικούς μέχρι μικρούς ρόλους. Σαν επαγγελματίας ηθοποιός δεν θα αρνιόμουν να δοκιμαστώ και σε καθημερινό. Παλιότερα στην Λάμψη για κάποιο διάστημα το έκανα και αυτό.

Βλέπουμε πολλές τηλεοπτικές σειρές να επιστρέφουν έπειτα από κάποια χρόνια. Ποια η γνώμη σου;

Είναι μια ωραία ιδέα και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, είναι μια συνταγή που συνήθως πετυχαίνει. Παλιότερα μας είχαν προτείνει το ίδιο για το ΧΑΙ ΡΟΚ αλλά τελικά δεν έγινε.

Θα συμμετείχες σε κάποιο ριάλιτι σόου;

Με τίποτα. Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Δεν συμφωνώ καθόλου με το αρπακολιτζίδικο των ριάλιτι ούτε με το ότι εξευτελίζονται προσωπικότητες.

Στο θέατρο σε βλέπουμε κάθε χρόνο και σε διαφορετικούς ρόλους. Ποιο το βασικό σου κριτήριο για να ξεκινήσεις μία συνεργασία;

44 χρόνια θέατρο και αλλάζω διαρκώς ρόλους. Για να κλείσω μια συνεργασία παίζουν ρόλο οι συνεργάτες , το έργο και ο χώρος που παίζεται. Δεν είμαι δύσκολος όμως σπάνια αρνούμαι συνεργασίες. Δουλεύω και με παλιούς και με νέους και με πασίγνωστους θιασάρχες και με άγνωστους ηθοποιούς το ίδιο καλά.

Σε είδαμε υποψήφιο με την παράταξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις φετινές εκλογές. Τι σε ώθησε στην ενασχόληση σου με τα κοινά;

Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκινά από τον χαρακτήρα μου που διαμορφώθηκε έτσι από την παιδική μου ηλικία. Πάντα μου άρεσε να εκπροσωπώ τους συμμαθητές μου, τους συμφοιτητές μου στο Πανεπιστήμιο και τώρα τους συναδέλφους μου. Είμαι συνδικαλιστής με την καλή έννοια 35 χρόνια. Οι καλοί συνδικαλιστές καλό είναι να προχωρούν και στην πολιτική. Ο θαυμασμός μου για το ακέραιο του χαρακτήρα και για την μαχητικότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με οδήγησε κοντά της.

Η προσφορά σου στα ΣΕΗ είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη. Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με αυτό το κομμάτι;

Από νέος στο επάγγελμα έζησα από κοντά τα προβλήματα των ηθοποιών. Έτσι αποφάσισα να εν ταχθώ στους αγώνες του Σωματείου μας. Ως συνταξιούχος πια και πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) για 14 χρόνια καθημερινά παλεύω για τα προβλήματα των ηθοποιών  που οξύνθηκαν με την κρίση. Είμαι ενεργός πολίτης από παιδί και αυτό με ώθησε να παλεύω και για τα προβλήματα του κλάδου μου.

Ποιος ο βασικός σου στόχος σε αυτή σου τη δράση;

Ο στόχος μου είναι να επιλυθούν τα προβλήματα των ηθοποιών και να αφυπνιστούν οι νεότεροι συνάδελφοι για να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Υπάρχουν στο πλάνο σου σχέδια για το άμεσο μέλλον;  

Πολλά και ωραία. Ετοιμάζω περιοδεία για το καλοκαίρι με την «Σταχτοπούτα» και το «Ανεβαίνοντας τη σκάλα».  Ετοιμάζω ένα λεύκωμα με την πορεία μου που θα έχει τρομερό ενδιαφέρον. Επίσης θ’ αρχίσω πρόβες γιατί  τον επόμενο χειμώνα  θα συμμετέχω στο μιούζικαλ «Βιολιστής στη στέγη» με τον Γρηγόρη Βαλτινό  και θα συνεχίσω ως πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ τον αγώνα για τους ηθοποιούς.

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *