ΝΕΑ

Όσκαρ 2020: Καλύτερη ταινία τα Παράσιτα

H 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο με το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας να πηγαίνει στο φιλμ «Παράσιτα» (Parasite), που απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, γράφοντας ιστορία. 

Τα «Παράσιτα» είναι το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που κερδίζει την κορυφαία κατηγορία στην 92χρονη ιστορία των βραβείων.

Ο Μπονγκ Τζουν-χο μαζί με τον Σπάικ Λι  (GETTY IMAGES)
Ο Μπονγκ Τζουν-χο μαζί με τον Σπάικ Λι (GETTY IMAGES)

Η φετινή τελετή, που για ακόμη μια φορά δεν είχε παρουσιαστή, πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες με το Joker να ηγείται με 11 υποψηφιότητες και τα The Irishman, 1917 και Once Upon a Time in Hollywood να ακολουθούν με 10 υποψηφιότητες το καθένα. Η Αμερικανική Ακαδημία των Τεχνών και των Επιστημών του κινηματογράφου απένειμε συνολικά 24 χρυσά αγαλματίδια σε αυτή την τελετή, στην οποία το «1917» και τα «Παράσιτα» δικαίωσαν τους τίτλους των μεγάλων φαβορί.  

Φίνιξ, Ζελβέγκερ, Πιτ και Ντερν  

Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Χοακίν Φίνιξ για τον ρόλο του στο «Τζόκερ» δικαιώνοντας τα προγνωστικά που τον ήθελαν φαβορί, ενώ το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου πήγε στην Ρενέ Ζελβέγκερ για την ταινία «Judy».   Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου, το πρώτο του αγαλματίδιο για ρόλο στη μεγάλη οθόνη καθώς έχει κερδίσει ένα ως παραγωγός το 2014, για την ερμηνεία του στο «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο. Η Λόρα Ντερν κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ — Β’ Γυναικείου Ρόλου — για την ενσάρκωση μιας αδίστακτης δικηγόρου που αναλαμβάνει να χειριστεί μια υπόθεση διαζυγίου στην ταινία «Ιστορία γάμου» (Marriage Story).

Χοακίν Φίνιξ, Ρενέ Ζελβέγκερ και Μπραντ Πιτ (GETTY IMAGES)
Χοακίν Φίνιξ, Ρενέ Ζελβέγκερ και Μπραντ Πιτ (GETTY IMAGES)
Η Λόρα Ντερν (GETYY IMAGES)
Η Λόρα Ντερν (GETYY IMAGES)
Ο Φίνιξ μαζί με την Ρούνι Μάρα (GETTY IMAGES)
Ο Φίνιξ μαζί με την Ρούνι Μάρα (GETTY IMAGES)

Τα «Παράσιτα» (Parasite) κέρδισαν επίσης το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με τον Μπονγκ Τζουν Χο να λαμβάνει και το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, καταφέρνοντας να επικρατήσει των Μάρτιν Σκορτσέζε, Κουέντιν Ταραντίνο, Σαμ Μέντες και Τοντ Φίλιπς. Η ταινία κέρδισε και το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου.    Το χρυσό αγαλματίδιο για το καλύτερο διασκευασμένο σενάριο πήγε στο «Jojo Rabbit».  

Αναλυτικά η λίστα των βραβείων

Καλύτερη Ταινία: Parasite Σκηνοθεσία: Μπονγκ Τζουν Χο – Parasite A’ Ανδρικός Ρόλος: Χοακίν Φίνιξ – Joker Α’ Γυναικείος Ρόλος: Ρενέ Ζελβέγκερ – Judy Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μπραντ Πιτ, Once Upon a Time in Hollywood Β’ Γυναικείος Ρόλος: Λόρα Ντερν, Marriage Story Πρωτότυπο Σενάριο: Parasite Διασκευασμένο Σενάριο: Jojo Rabbit Ξενόγλωσση Ταινία: Parasite (Νότια Κορέα) Φωτογραφία: 1917 Μουσική: Joker Κοστούμια: Little Women Μοντάζ: Ford V Ferrari Ήχος: 1917 Μιξάζ: 1917 Ειδικά Εφέ: 1917  Μεϊκάπ & Κομμώσεις: Bombshell Τραγούδι: I’m Gonna Love me Again – Rocketman Μεγάλου Μήκους Animation: Toy Story 4 Μικρού Μήκους Animation: Hair Love Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ: American Factory Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ: Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl) Μικρού Μήκους Ταινία: The Neighbor’s Window

Πηγή: www.lifo.gr

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *