ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 2019-2020

“Το μήνυμά μου πάντα είναι η αγάπη”

Η συγγραφέας και ποιήτρια Αναστασία Βούλγαρη μίλησε στο Athens Art Theater και στην Άννα Χατζή για την συγγραφή , τα κείμενα και τα ποιήματα της, την μεταφορά των έργων της στο θέατρο, το θεατρικό ανέβασμα “ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ” καθώς και τα επόμενα της συγγραφικά σχέδια.

Πότε ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τη συγγραφή;

Στα 14 μου χρόνια. Όμως το πρώτο μου βιβλίο εκδόθηκε το 2013.

Τα κείμενά σας έχουν στοιχεία της καθημερινότητας;

Ασφαλώς. Παράλληλα όμως επιχειρώ τη σύνδεση του ρεαλιστικού με το υπερρεαλιστικό, του λογικού με το υπερλογικό.

Χρησιμοποιείτε γεγονότα και προσωπικές εμπειρίες σας στον γραπτό σας λόγο;

Δεν με ενδιαφέρει  να προβάλλω το «εγώ» μου, αλλά να αποτυπώσω καλλιτεχνικά τα κοινά συναισθήματα των ανθρώπων, που γεννούν τα γεγονότα καθώς τα βιώνουν όλοι μαζί, ανάμεσά τους κι εγώ. Ωστόσο, στο έργο μου υπάρχει και το υπαρξιακό στοιχείο. 

Ήταν στα πλάνα σας η μεταφορά κάποιων έργων σας στο θεατρικό σανίδι;

Αυτό ισχύει για το «Κάποιος να με φωνάξει» (σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη) και για «Το τελευταίο παιχνίδι» (σκηνοθεσία  Γιώργου Χριστοδούλου), ένα καθαρά θεατρικό κείμενο. Ο «Όρκος στο παρόν» οφείλει στον σκηνοθέτη του τη μεταφορά του στο θεατρικό σανίδι.

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο θεατρικό ανέβασμα του έργου «ΟΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ» στο θέατρο Άλμα.

Αυτό το ποιητικό κείμενο συμπεριλαμβάνεται στην ποιητική μου συλλογή «Το φως λιγόστεψε στην άκρη της πόλης» (εκδόσεις «Εύμαρος») και παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης». Τη σκηνοθεσία της παρουσίασης είχε αναλάβει ο Αλέξιος Κοτσώρης. Το θεατρικό ανέβασμα του «Όρκου στο παρόν» ήταν ιδέα και πρόταση του Αλέξιου. Για τις ανάγκες της παράστασης μου ζήτησε να γράψω τα λόγια του Άντρα κι εγώ του ζήτησα να ενσαρκώσει τον ρόλο.

Πως σας φαίνεται η θεατρική του προσέγγιση;

Μου αρέσει. Έχω εμπιστοσύνη στον Αλέξιο και στην Άννα Ψαρρά που ερμηνεύει τη Γυναίκα.

Στην παράσταση ακούγονται και τραγούδια. Ποια η σύνδεσή τους με το κείμενο;

Συνέβη κάτι μαγικό. Ο Αλέξιος, με τη σύμφωνη γνώμη μου, ζήτησε από την Παναγιώτα Πανταζή να γράψει δύο τραγούδια για το έργο. Με την Παναγιώτα τότε δεν είχαμε ακόμη συναντηθεί, δεν γνωριζόμασταν. Όταν έλαβα το πρώτο ποίημα, την «Αγρυπνία» συγκινήθηκα πολύ, γιατί η Παναγιώτα είχε κάνει τραγούδι το ανείπωτο συναίσθημα της ηρωίδας και ειδικά στο σημείο που τέμνεται με το δικό μου συναίσθημα. Στη συνέχεια, τα ποιήματα μελοποιήθηκαν από τον Σταύρο Σιόλα και ερμηνεύονται από την Αργυρώ Καπαρού. Η υπέροχη μουσική του  Σταύρου και η μοναδική ερμηνεία της Αργυρώς δίνουν μια μυθική διάσταση στα τραγούδια.  

Ποιο στοιχείο κυριαρχεί στο έργο;

Ο έρωτας σε όλες του τις εκφάνσεις και η απόλυτη αγάπη.

Υπάρχει κάποιο μήνυμα το οποίο θέλετε να περάσετε μέσα από τα βιβλία σας στους αναγνώστες;

Το μήνυμά μου πάντα είναι η αγάπη. Όλα τα ωραία στη ζωή είναι αγάπη και γίνονται από αγάπη. Η ζωή είναι αβίωτη χωρίς την αγάπη.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο για τη συνέχεια;

Ετοιμάζω την έκδοση της δεύτερης ποιητικής μου συλλογής. Παράλληλα, δρομολογείται το ανέβασμα του θεατρικού έργου που γράψαμε μαζί με τον Αλέξιο Κοτσώρη «Το δάγκωμα του θρόνου» και είναι η ιστορία του βασιλιά Αλέξανδρου και της Ασπασίας Μάνου. 

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Σκηνοθεσία | ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΤΣΩΡΗΣ
Μουσική |  ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΙΟΛΑΣ
Στίχοι τραγουδιών | ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
Βοηθός σκηνοθέτη | ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΟΥ
Φωτογραφίες | ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΣΚΟΥΡΗΣ
Παραγωγή | ΑΠΟΗΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ
Eπικοινωνία | ΝΑTAΣΑ ΠΑΠΠΑ

Παίζουν:
ΑΝΝΑ ΨΑΡΡΑ | ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΤΣΩΡΗΣ

Στα τραγούδια της παράστασης ακούγεται η Αργυρώ Καπαρού.

Παραστάσεις:

Παρασκευή 14 & 21 Φεβρουαρίου ώρα 20:00

Σάββατο 15 & 22 Φεβρουαρίου ώρα 20:00

Κυριακή 16 & 23 Φεβρουαρίου ώρα 18:30

Θέατρο ΆΛΜΑ

Ακομινάτου 15, Αθήνα, σταθμός μετρό “Μεταξουργείο’’

Τηλ.: 210 5220100

Γεννήθηκα στη Ρόδο το 1992 και κατάγομαι από την μικρή αλλά πανεμορφη Σύμη. Είμαι απόφοιτη της σχολής Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε του τμήματος μηχανολογίας Αθηνών. Κατα τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων και συγκεκριμένα την χρονική περίοδο 2012-2015 υπήρξα μαθήτρια - ακροάτρια της Δραματικής σχολής του Ιάσμου. Η συχνή επαφή με το θέατρο και η παρακολουθηση θεατρικών παραστάσεων με οδήγησαν στην δημιουργία του θεατρικού Σάιτ Athens Art Theater καθώς συνειδητοποίησα την μαγεία του θεάτρου και την συμβολή του στην καθημερινότητα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *